Archive - Date

Collected lists

Dronningkrona

Date:
31.05.2022
Duration:
6:22h
Distance:
16.7km

Map    

Neådalspiken, Neådalssnota og Storbekkhøa

Date:
22.05.2022
Duration:
5:44h
Distance:
27.5km

Komplettering av Topper i Surnadal ≥ 100m pf. Utfart av typen "planlagt impulstur" denne søndagen. Neådalspiken har vorte ståande som den siste som mangla i samlinga over toppar på "Surnadalslista". Med innlosjering på Oppdal og ei vermelding som plutseleg endra seg frå ganske trist til ganske bra, vart det (litt overraskande) muleg med ein tur for å få fullført lista. Neådalspiken har ved fleire anledningar vorte passert på tur til og frå Neådalssnota, enten på grunn av tvilsomme snøforhold, store skavlar eller rett og slett på grunn av at turen har vore lang nok utan ytterlegare tilføyingar. Ruteføringa opp langs ryggen på sørsida var av relativt bratt karakter, men ikkje verre enn at det gjekk godt med ski på. Siste biten mot Neådalspiken N vart unnagjort med skia på sekken >>>

Map     2 comments

Dronningkrona

Date:
17.05.2022
Duration:
6:17h
Distance:
17.1km

Dronningkrona på nasjonaldagen. Rikelig med norske flagg og turfolk ute i godveret, der dei fleste fekk ei strabasiøs ferd til toppen på hardt og isete føre tidleg på dagen. Betydeleg mjukare snø og god mai-forhold på heimvegen.

Map    

Nordom Storligrenda

Date:
01.05.2022
Duration:
8:20h
Distance:
39.9km

Lang første mai-tur over hittil ubesøkte toppar. Godt ver og tidvis tungt skiføre med bra mengder ny tørrsnø. Utover dagen vart tørrsnøen solvarma og våt, som ikkje gjorde jobben særleg lettare... Truleg eit av dei mindre besøkte områda i Trollheimen, og ein godt egna stad for den som trivst åleine på tur. Mektig naturopplevelse i Neådalen der ei ørn lydlaust glei gjennom ein snødekt dal på jakt etter søndagsmiddag. Retur via Storbekkhøa der det vart nedkøyring i bollen på søraustsida.

Map