Archiv - Nach Datum
Archiv - Nach Aktivität
Peakbookfreunde
Gesammelte Listen
Romsdalshorn
- Datum:
- 29.08.2021
- Tourcharakter:
- Hochtour
Venjesdalen ligger ca. 10 km fra Åndalsnes. Dette er et av norges beste utgangspunkt for spennende turer både sommer og vinter. Det er herfra man starter den etterhvert så populære Romsdalseggen. Fra dalen ser Store Venjetinden (1852) imponerende og fryktinngytende ut. Blånebba (1320) er en litt krevende men fullt overkommelig vintertopptur for de fleste.
Men kanskje det største ikonet av alle er Romsdalshorn (1550). Alle som har reist forbi foten nede i Romsdalen, spesielt om du kommer fra Åndalsnes og skal oppover dalen, har lagt merke til den fascinerende profilen før selve Trollveggen tar pusten fra deg. Tar du deg tid til å stoppe opp når du kommer fra Molde mot Åndalsnes akkurat når du tipper over kanten på vei ned mot Isfjorden vil du på det rette stedet se Åndalsnes speile >>>
Olaskartinden
- Datum:
- 28.08.2021
- Tourcharakter:
- Bergtour
- Tourlänge:
- 7:00h
- Entfernung:
- 12,0km
Naturen rundt Åndalsnes har alt, på alle nivåer og innenfor alle vanskelighetsgrader. Fra Åndalsnes er det ca. 14 km til Venjesdalsvatnet.
Venjesdalen er startstedet for den etterhvert så populære Romsdalseggen som snart vel har utkonkurrert Besseggen som turen “alle” må ha gått. Blånebba (1320) og Hurrungen (1276) er fantastiske toppturer på ski om vinteren. Den ville Store Venjetind (1852) og det ikoniske Romsdalshornet (1550) ser uintagelige ut fra startstedet i Venjesdalen.
Det er også fra Venjesdalen du lettest kommer deg opp og får utsikt rett inn i Trollveggen og ned i Romsdalen. Det er bilvei helt inn til parkeringsplass med merket og skiltet sti til Litlefjellet (780).
Venjesdalen er med andre ord et sted det er lett å bli fascinert av og et sted man får lyst til å >>>
Stabbeskaret
- Datum:
- 21.07.2021
- Tourcharakter:
- Bergtour
- Tourlänge:
- 6:00h
- Entfernung:
- 10,4km
Startet fra Bud ca. 09.00 og parkerte ved senteret på toppen av Trollstigen og begynte å gå ca. 11.30. Godt merket og enkel rute hele veien innover og oppover mot Stigbotnen og Stigbotnvannet. Kraftig stigning gjennom en bratt steinur over kanten mellom foten av forlengelsen av Storgrovfjellet og foten av Breitinden. Innover et platå over en snøfonn, mellom og forbi fire vann før den siste knekken opp mot skaret. Tok en kort lunsjpause og overfor det siste vannet og vurderte stien opp til Store Trolltind. Vi så folk som små prikker oppe i fjellsiden. Med sørvestveggen av Trolltindrekka midt imot så det nesten umulig ut å gå opp dit. Den ser nesten like bratt ut som selve trollveggen på motsatt side, men når vi begynte å gå opp til skaret så vi at terrenget ikke var i nærheten >>>
Ryggjehøe
- Datum:
- 13.07.2021
- Tourcharakter:
- Wanderung
Etter å ha gått fra Spiterstulen til Glitterheim via Glittertind mandag 12. juli gikk vi tilbake via Ryggjehøe dagen etter - tirsdag 13. juli.
Fra Glitterheim fulgte vi stien mot Spiterstulen. Etter å ha krysset Steinbueelve forlot vi stien og begynte å trekke oppover mot Ryggjehøhaugan (mellom høyde 1563 og 1449), siktet mot selve ryggen, men trakk litt mot høyre oppover ura og kom inn på det første platået mer på “midten” enn langs ryggen. Det var spor av sti og varder langs denne ruta, men kun sporadisk så vi fulgte ingen etablert rute. Men det var lett og trygt å komme opp på denne måten.
Underveis videre opp til platået på 1995 meter dukket etterhvert selve toppen opp, og fra østsiden ser den nesten litt “skummel” og uintagelig ut. I hvert fall når vi visste at >>>
Glittertind
- Datum:
- 12.07.2021
Startet fra Spiterstulen ca. 08.00 og brukte nesten 6 timer opp og fulgte rødmerket sti via Skautkampan inn i Steindalen og fulgte “den midterste ryggen” (tydelig sti) opp.
Vi tok en solid matpause før vi begynte på den relativt bratt oppstigningen oppover ryggen. Det var lurt for det er her man trenger energien. Ryggen er lang og synet av Glittertinden dukker liksom aldri opp. Men plustelig er du bare der - på toppen.
Vi forventet å måtte gå på mye snø et godt stykke, men det må ha smeltet enorme mengder snø sammenlignet med de ikoniske bildene vi har sett av Glittertinden. Kanskje blir det som med Kilimanjaro at man må skynde seg for å oppleve den med snø om sommeren.
Den offisielle høyden er nå 2452. Min GPS-tracker målte 2460. Snødybden på toppen har vært langt over >>>
Bispen
- Datum:
- 04.07.2021
Vi var på vei fra Sunnmøre 4.juli 2021 etter to fantastiske dager på Patchellhytta med en enkel tur til Slogen og en litt mer krevende til Smørskredtinden da vi stoppet på toppen av Trollstigen for å se hvor langt opp på Bispen vi kom. Fra veien ser den fryktinngytende ut og med erfaringen fra Smørskredtinden og en turbeskrivelse som sier at den er svært krevende var vi litt betenkt. Men veien opp til Bispevannet og langs Bispevannet var som en søndagstur i parken og da vi begynte å ta ut høyde og runde rundt for å gå opp nordryggen sørover igjen stoppet vi for en kort lunsj med luftig utsikt mot Isterdalen og Åndalsnes. Da vi var klar for å ta de siste 200 metrene (som ikke virket skumle lengre) kom det et følge ned som hadde det litt travelt. Store tunge mørke skyer kom >>>
Smørskredtinden
- Datum:
- 03.07.2021
Etter å ha tatt Slogen på fredagskvelden og overnattet på Patchellhytta var planen å bruke dagen på Smørskredtinden på lørdag.
Vi hadde lest oss opp på forhånd og hadde en rimelig klar formening om hva som var den beste og enkleste ruta opp, med base fra Patchellhytta.
De fleste turbeskrivelsene vi fant sier at den “enkleste” ruta opp er fra “baksiden”, en forlengelse av merket sti i Tverrdalen fra Rødsetstølen. Men når du er på Patchellhytta er du på “feil” side i forhold til hva som er enklest. Da er det egentlig bare to muligheter.
Vesteggen
De fleste beskrivelsene vi fant sier at det er teknisk mulig å klyve vesteggen, altså den konturen av fjellet du ser til høyre når du står ved Patchellhytta. Det er presisert at den kan klyves, du trenger ikke klatrekunnskaper, >>>
Slogen
- Datum:
- 02.07.2021
Kjørte fra Trondheim 07.00 fredag morgen fredag 2. juli i fantastisk strålende skyfritt varmt sommervær. Kørte ytre via Molde med tre fergestrekninger. Fra Stranda opp til Liasetra via bomvei. Bare kjøreturen var en opplevelse og smak av et godt stykke Norge.
Begynte å gå fra Liasetra (417m) ca. 14.00. 6,86km opp til Patcgellhytta (818). I følge GPS Hiker løftet vi 479 høydemeter. Brukte 2t 15min med vanningspauser i varmen.
Letting av utstyr, deponerte storsekken med klær, mat og “klatreutstyr” på rommet og gikk mot Slogen etter en ok pause.
Gikk turen som beskrevet i UT-turforslag:
https://ut.no/turforslag/115537/topptur-til-slogen-1564-moh
3,1 km og 734 høydemeter. Vi brukte i overkant av to timer opp og underkant av to timer ned. Tungt og bratt, men ikke skummelt selv om det til tider er svært luftig. Makan til utsikt skal en faktisk >>>
Blåstøten
- Datum:
- 30.06.2021
Gikk fra Jensåsvollan opp til Kjøligruva. Onsdag 30. juni. Flott sommervær, knallblå himmel, men litt vind og ikke så fryktelig varmt. Begynte å ta ut litt høyde og trakk mot høyre(østover) oppover lia og holdt til høyre for høyde 1255 på platået som Kjøiskarvenm er en del av. Tanken var å holde nogenlunde samme høyde som bunnen av Blåstøten for å unngå å ta ut for mye høyde som måtte gås nedover igjen. Det er såpass bratt på østsiden av “kjølihøgda” at jeg måtte opp i terrenget likevel og måtte litt ned igjen mot Midtihøgda. Lett å finne trase opp til toppen. På returen valgte jeg en rettere linje over “kjølihøgda”. Holdt til høyre(vest) for vann på høyde 1119 og siktet midt på det laveste punktet oppe på Kjøihøgda mellom Kjøliskarven og høyde >>>
Roksdalskammen
- Datum:
- 13.05.2021
Vi tok turen på Kristi Himmelfart, torsdag 13. mai 2021. Jeg, Frode, Ravn, Roald og Arild. Overskyet, men mildt og lite snø. Måtte gå til fots noen 100 meter opp traktorveien mot sætersætra forbi en hytte under oppussing før vi kunne ta på skiene. Det var faktisk litt utfordrende oppover bakkene mot Flatfjellet også. Kunne ikke gå bare ren linje, måtte lete etter en hel snøvei også men tanke på at det skulle bli ok å kjøre ned. Litt utfordrende etterhvert fordi skydekket ble så lavt at sikten var dårlig. Men opp kom vi selv om den siste kilometeren over selve kammen var snøfri. Nedturen var flott den med store partier flott slush, men i og med at vi måtte lete litt etter god trase mistet vi en del morsomme høydemeter med skråkjøring og transportetappe. Med mye snø er dette >>>