Litt øytopping i Viken på vei hjem fra hytta (17.08.2021)


Map
Ascents Buråsen (182m) 17.08.2021
Holtevarden (67m) 17.08.2021
Kjøkøyvarden (59m) 17.08.2021
Raubråteberget (116m) 17.08.2021
Visits of other PBEs Stenhytta (40m) 17.08.2021

Det ble noen avstikkere og en alternativ kjørerute hjem fra hytta på Asmaløy denne dagen.

Første stopp var Kjøkøy der det var en kort vandring fra Fastlandsveien opp til Kjøkøyvarden og gjennom den mer spektakulære Skams klove.
Gjennom skams klove
Gjennom skams klove
Gjennom skams klove
Gjennom skams klove
Kjøkøyvarden
Kjøkøyvarden
Videre stoppet vi litt nord for Kråkerøy kirke, og tok en tur til Stenhytta. Dette er ikke en hytte men en gammel steinalderboplass under noen digre steiner. Ikke den helt store opplevelsen, vil jeg si.

På andre siden av hovedveien går stien opp til Holtevarden, høyeste topp på Kråkerøy.

Sjøgløtt fra toppen av steinrøysa
Sjøgløtt fra toppen av steinrøysa

Turen gikk videre til Rolvsøy, som er Norges nest største fluviale øy, og den største øya i ferskvann man kan padle rundt. Ut fra Fredrikstad kjørte vi Holmegata via Veum til Evenrød skole. Lysløype til Skihytta og et lite stykke vandring til høyeste punkt Raubråteberget som ikke akkurat har et veldefinert toppunkt. Som en kuriositet kan nevnes at efternavnet mitt kommer fra Holme gård på Rolvsøy. Skogteigen som tilhører gården strekker seg dessverre ikke helt til denne store tinden. Planen var å kjøre helt opp til Skihytta, men skilting viste at dette ikke er så populært, men det går sikkert an for den frekke.

Siste stopp var Norges største fluviale øy,Tunøya. Dette er Norges nest folkerikeste øy efter Tromsøya, men øynavnet er ikke så kjent. Det er ikke mulig å ferdes sjøveien rundt denne øya pga Sarpefossen. Vi fant den utsatte parkeringen rett syd for Jelsnes og fulgte gjengrodd skogsvei/sti til topps. Det gamle trig.punkt-tårnet står fortsatt, men ser litt skakt ut. Jeg var ikke spesielt lysten på å klyve opp, og Yndlingshustruen ville nok heller ikke ha satt pris på klatring i tårnet.
Hvor lenge står dette tårnet ?
Hvor lenge står dette tårnet ?

Vel hjemme ble det et herlig måltid av kantarell, piggsopp, steinsopp og rødskrubb. Alle levde dagen etterpå.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.