Tåketur til Skagsnebb (10.05.2015)


Map
Ascents Skagsnebb (2,003m) 10.05.2015

Det har jo vært High Camp på Turtagrø i helga. Eller "Gore-Tex - Festivalen" som jeg har valgt å kalle den.
Jeg hooka opp med Ingunn i Leirdalen, å vi gønna på inn til Geitsætre med Fjellgeita automobilen. På med skia, og vi satte i mars i retning Hurrbrean. Været var upåklagelig bra. Sol fra nesten skyfri himmel og flau vind! Dalen var full av folk i skinnende Gore-Tex jakker, svære SUV biler og bikkjer.

Ingunn var litt daff i dag, da hun hadde gått tusener på tusener av høydemeter dagene i forveien. Og det er mulig dunjakke disco`n lørdag kveld også må ta litt av skylden.

Etterhvert som vi nærmet oss skaret mellom Skagsnebb og Bakarste Skagsnebb, så kom selvfølgelig tåka. Det begynte å blåse opp til ca laber bris og alle toppene ble borte i grauten. Dette er selvfølgelig uakseptabelt for fjelltasser som krever sol fra skyfri himmel, flau vind og temperaturer som tillater at damene i turfølget kun kan gå iført hotpants og sports bh.

Oppe i skaret kasta vi i oss noen brødskiver, før vi bestemte oss for å prøve oss på Skagsnebb. Dette gikk selvfølgelig såre enkelt, selv om vi ikke hadde like skinnende Gore-Tex som visse andre i dalen. Eggen bort til Skagsnebb er noe smal enkelte steder, men det opplevdes som bare gøy. På toppen var det faste rutiner, med bilde av Ingunn stående på hode og vi prøvde å dokumentere tåka etter beste evne.

Tilbake i skaret gav tåka ingen tegn til å lette, så vi bestemte oss for å spare Bakarste til en senere anledning. Skiføret tilbake til bilen var fantastisk. Jevnt og hardt underlag med 5-6 cm løs styresnø på toppen. Og ca 1000 hm fall med varierende terreng, alt fra passe bratt til mer cruise terreng. I tillegg til dette er det mulig å skli på skia helt til bildøra, bedre blir det ikke. Gore-Tex generasjonen liker ikke lange inn/ut marsjer forstås!

Nede ved bilen delte vi en rull med melkesjokolade, før vi vendte snuta hjemover. Takk for turen Ingunn.

User comments

  • -
    avatar

    Missing title

    Written by Hannes 18.05.2015 21:21

    Bra med turoppdatering! Husker godt hvordan vi lo av plastikkfolket da vi møtte de på turene våres med fjellski. Nå er vi der selv;) så det blir vel selvlysende goretex på oss også snart;)

  • -
    avatar

    Hmm..

    Written by Naboen 10.05.2015 22:16

    Bra vi valgte mer hjemlige trakter i dag da.. Planen var egentlig Hurrbrean. Det var bra med vind men i hvert fall sikt på kalvehøgdene i dag. Faktisk lite med skinnende Gore-tex jakker og fancy utstyr der ass..:) Bra dere fikk en Nice retur da..

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.