Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Kveldstur til Deifjellet

Date:
29.12.2017
Distance:
8.8km

Når nettene blir lange, så må man ta med lyset ut, og komme seg på tur. Vi tok en rask avgjørelse på å reise dra til Deifjellet denne kvelden. Etter flere dagers snøfall ble vi møtt av et rolig landskap med runde konturer og snøtunge trær. Vi gikk på randoski. Det er mye snø i terrenget og den er dyp.. På tur ned ble det mye gåing og staking selv i nedoverbakker. Randoski er morsomst på vei ned. Hytta på toppen.

Map    

Flendalen

Date:
22.12.2017
Distance:
4.4km

Det ble en liten tur til Flendalen i Rendalen for å få luftet kroppen litt. Ikke det helt store dyrelivet midtvinters, men en fin tur. Utsikt nedover Slemdalen Høgåsen 883 moh

Map    

Deifjellet

Date:
21.12.2017
Distance:
6.3km

Jeg fikk en forespørsel om jeg ville være med på ski om 20 min. Jeg var ikke vond å be, og etter 20 min var vi på vei til Deifjellet. Jeg ble advart mot lite snø, og det stemte. På tur opp var det helt i grenseland, men det ble bedre mot toppen. Der ble vi belønnet med flott solnedgang før vi kjørte nordsiden ned igjen. Utsikt vestover. Haakon i godt driv oppover. Ettermiddagssol på vei opp. solnedgang med vid utsikt. Renaelva bukter seg nedover. Hytta på toppen er farget av solnedgangen. Renaelva bukter seg nedover.

Map    

Sesongens første skitur.

Date:
01.12.2017
Characteristic:
Backcountry skiing

Det ble en tur i nærområdet. Mest fordi det var fint vær og at det hadde snødd nok til å gå på ski. Fin tur for å få luftet seg litt.

Map    

Ettermiddagstur etter en dag på HIOA

Date:
02.11.2017
Distance:
4.9km

Etter to uker på skolen og med påfølgende urbanisering var det godt å komme seg ut i skogen. Ikke den lengste turen, men det var utrolig godt å komme seg ut. Været var veldig bra, og det eneste som manglet var utsikt. Fint område med mange turmuligheter så her blir det muligheter til våren da jeg skal tilbake på skole. Toppen på Kolås Selv om området ligger tett inntil bebyggelse, så var det fin gammelskog der. Midt i granskogen lyste dette treet opp som om det var laget av gull. Utsikt fra Årvollåsen. Fra Kolås så jeg dette tårnet, og gledet meg til fantastisk utsikt. Til min store skuffelse, så var det ikke mulig å komme seg opp dit. Ettermiddagssol Kolås sett fra Årvollåsen

Map    

Tur til seters.

Date:
11.10.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.8km

Frisk tur tur i nærområdet på en gråværsdag. Lillevannet Tresfjordpanoramaet med Lauparen som en sal i midten.

Map    

Dalagubben opp.

Date:
24.09.2017
Distance:
8.4km

Etter to dager med mange høydemeter stod Dalagubben for tur. Vi startet på campingplassen, og gikk videre mot der stien startet. Stigningen kom forholdsvis tidlig, og fortsatte helt til toppen. Her ser vi hele veien opp mot toppen. Ålesund i det fjerne. På den andre siden av Hjørundfjorden Hjørundfjorden. Fjorden til venstre går til Øye. Halvveis til toppen hørte vi et sus i lufta, og der kom det en i skjerm. Litt usikker på om han hadde kontroll hele tiden..

Map    

Hornhindalsrokken

Date:
23.09.2017
Distance:
0.8km

Map    

Øst for Hjørundfjorden

Date:
22.09.2017

Vi hadde hørt at denne ruta om Elsandtind og ut om Saksa skulle være Hjørundfjorden sitt svar på Romsdalseggen, så forventningene var store. Vi tok ferga over fra Sæbø til Leknset. Derfra kjørte vi innover Urkedalen, og parkerte ved Haukåssætra. Starten var grei oppvarming for resten av turen, den startet i lett terreng før det ble brattere opp mot salen der veien mot Elsandtind og veien mot Urkedalstind skiller lag.

Map    

Oppvarming til Peakbooktreffet

Date:
21.09.2017

På onsdag kjørte opp veien som går over til Pollfoss på vestsiden av Uppnosi. Der overnattet vi i nærheten av anleggsveien som går til toppen. Dagen etter fulgte vi anleggsveien til topps. Det var kommet ca 10 cm snø på toppen, en forsmak på vinteren. Sola prøvde å bryte igjennom, men klarte det ikke helt.

Map