Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Jukulkula

Date:
30.01.2022

Med Kristoffer. Kort og lett anmarsj nesten uten snø. Jeg ledet første halvdel av fossen, gikk løpende opp til bratta under 20-metersveggen. Her tok Kristoffer over skruene. Synes den lengden var bratt og vedvarende for graden, jeg var ganske pumpa i armer og legger på toppen her. 3.tl leda jeg, slakere terreng med noen små bratte opptak. Morsomt og veldig deilig is. Kristoffer ledet siste taulengde til topps. Fin og lang isklatretur med ekstremt gode forhold og deilig temperatur.

Map    

Isklatring Kleppa

Date:
09.01.2022

Med Mari. Gikk nedre del av Kleppa med Halvor i jula, men måtte snu av tidshensyn der det begynte å bratne til og faktisk begynte å ligne på isklatring. Parkerte nedenfor Veikle, gikk opp over jordet og fulgte stien oppover til der den gjør en skarp sving. Fulgte ny, utydelig sti på skrått nedover til Kleppa. Klatra det i to korte taulengder, første lengde ca 20 meter, WI3, 2.tl ca 40 meter, WI2+ mot slutten. Verdt turen, men litt lang anmarsj for så lite klatring. Beste er kanskje å gå hele bekken oppover fra veien, så blir det litt mer spennende.

Map    

Isklatring Sikkilsdalen

Date:
06.01.2022

Møtte Sondre K. klokka 8 på Randsverk, han kom kjørende fra Sjåk og jeg fra Harpefoss. Kom fram til Bessheim omtrent i det det begynte å bli lyst nok til å gå uten lykt. Fjellski over vannet i retning Sikkildalsskaret, fulgte etter hvert sommerstien oppover. Veldig lite snø i terrenget! Satte igjen skiene på høyeste punkt der en ser innover Sikkilsdalen, og gikk på beina ned til Bristol. Her fikk vi se de to islinjene vi hadde vurdert i morgensola. Den venstre linja så veldig fin ut i toppen, men nedre del så vel spennende ut med noen søyler som enda ikke hadde understøtte, og for å omgå disse måte vi ha traversert over terreng som det var vanskelig å vurdere på avstand om vi kunne krysse trygt uten fjellsikringsmidler. Høyrelinja så ganske ukomplisert, rett opp bekken >>>

Isklatring Harpefossjuvet

Date:
01.01.2022