Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bitihorn

Date:
01.08.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
3.6km

Luftetur på retur fra Bergen.

Map    

Hjerskavlen

Date:
10.04.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
8.0km

Solrik dag på fjellet. Og Ingebjørg serverte pølser i lompe :-)

Map    

Galdhøpiggen

Date:
17.05.2018
Characteristic:
Ski trip
Distance:
11.5km

Jeg hadde tidligere takket ja til et Facebook arrangement fra min datter om 17 mai tur til Galdhøpiggen. Vi reiste tidlig fra Oppdal og var ved Juvasshytta litt over klokken 9. Felles start var kl 10, men da vi så at flere allerede hadde startet, begynte også vi å rusle så smått. Ingrid Anita på randoski og jeg på fjellski med kortfeller. Det var allerede da ca 50-100 personer foran oss. Været var flott; skyfritt og lite vind. Vi gikk i moderat tempo og nøt øyeblikket; - med flagg på sekken! Vi passerte noen og andre passerte oss,- slik det er på 17 mai. Vi tok av skiene ved høyde 2271 og spaserte videre i kø opp til toppen. Det ble etter hvert mye folk og god stemning. Nasjonsangen ble sunget og avsluttet med 3 x hurra! Fortsatt kom folk strømmende; vi kunne se >>>

Map    

Vinjeronden,Rondslottet og Storronden

Date:
10.08.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
28.0km

Vi bestemte oss for denne turen for èn uke siden. Solfrid og Helge var på besøk og ymtet frempå med et ønske om en tur til Rondane. "Neste torsdag" passer bra.. var det enighet om. Vi reiste tidlig fra Oppdal i regn og skodde, men med håp om bedre vær i sikte. Vi startet syklingen fra Spranget ca kl 0900. Noe tåke først på dagen som åpnet seg akkurat slik værmeldingen hadde sagt; - kjempefint turvær! Rolig start med slak motbakke og etter hvert flatere parti innover Rondholet. Noe brattere og mer steinur fra salen mellom Storronden og Vinjeronden og videre opp til Rondslottet. Vi tok oss god tid på turen opp med flere pauser under veis. På returen valgte jeg å ta en avstikker til Storronden. Bratt opp fra salen og enda mer svette.. Videre raskt ned til Rondvassbu >>>

Map    

Snøhetta

Date:
23.08.2015
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.8km

Tok andrebussen (kl 945) inn til Snøheim i strålende vær med skyfri himmel og nesten vindstille. Full buss med 67 passasjerer.. Gikk opp på ca 1 t 50 min. Etter litt foto og noe mat gikk turen ned igjen. Skulle ta bussen kl 1530, men pga mye pågang ville sjåføren også kjøre kl 1430 :-)

Map    

Finaletur til Skrymtheimen

Date:
13.08.2015
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
52.0km

Jeg hadde lenge planlagt denne turen til Skrymtheimen. Og turkompis Børge ønsket også å være med. Hans mål var, som en del av kommunelisten, å bestige Storskrymten. Dette ble for meg den store finaleturen for å fullføre Oppdalslisten med PF over 10 m som p.t. er på 369 topper. Dette skulle bli en lang todagers tur med mange høydemeter. Vi startet fra Snøheim onsdag 12 august (kom med buss nr 2 ca kl 1030) i godt men vekslende vær med noen snøfiller innimellom. Vi fulgte ruten på østsiden av Snøhetta og gikk først mot Åmotdalshytten hvor vi krysset bekken på nordøst siden av Åmotsvatnet. Etter å ha besteget 3 topper på onsdag; Grytholkollen 1446 moh, Grytkollen 1836 moh og Litlskrymten 1961 moh, ble det overnatting mellom Litlskrymten og Storskrymten; - ved vesle >>>

Map     2 comments

Hjerkinnshøe

Date:
18.04.2015
Characteristic:
Ski trip
Distance:
10.8km

Start ved rasteplass og minnesmerke "enig og tro til Dovre faller". Lite snø, - kunne nesten gått turen uten ski idag…kun på flatene på toppen + litt til var det ok med ski. Hjerskavlen har jeg besøkt flere ganger tidligere på 1970 og 80 tallet.

Map    

Storhøe og Fokstuguhøe

Date:
03.04.2015
Characteristic:
Ski trip
Distance:
16.0km

I Ottos fotspor... Flotte bilder av Inger Lise og Otto inspirerte til en tur på Dovrefjell. Med noe dårlig vær først på dagen i Oppdal, passet dette bra. Ofte, som i dag.., går værskillet ved Kongsvoll og Snøhetta. Turen startet ved p-plass ved Fokstugu Fjellstue, en liten sidevei opp på sørsiden for E6. Fulgte terrenget på sørsiden av Foksåe og krysset etterhvert Veslfoksåe. Slak fin motbakke hele veien og rundet etterhvert på nordsiden av Fokstuguhøe og videre noe brattere opp til høyde 1556. Siste kilometeren langs en slak rygg opp til Storhøe Midtre 1707. Men dagens mål Storhøe 1716, var enda en kilometer lenger nord-øst. Returen gikk samme vei tilbake med tillegg til en "snarvei" innom Fokstuguhøe. Ingebjørg var med på turen i dag.

Map     3 comments

Peakbook Summit 2014 Leirvassbu

Date:
21.09.2014
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.0km

Søndagens vær var heller ikke av det beste..men ut på tur skulle vi. På grunn av reise hjem idag , valgte jeg en kort tur. Med nysnø på toppen og utslitte "sommerdekk" på føttene, hadde jeg dårlig fotkontroll.. og tok derfor en kjapp og fornuftig avgjørelse om å hoppe over vesttoppen (pf 20 m) og heller starte returen ned.

Map    

Peakbook Summit 2014 Leirvassbu

Date:
20.09.2014
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
15.5km

Været var ikke like bra på lørdag, - både tåke og snø på toppene...men hvem bryr seg om det..iallefall ikke Peakbookere :-) for på topptur skulle vi.

Map