Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Facebook

Skjorta

Date:
11.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.5km

Det begynner snart å bli en tradisjon med en årlig topptur sammen med turkamerat Børge fra Heimdal. Og i år ble turen lagt til Skjorta ved Eresfjorden. Dette er en topptur som kanskje er mer populær som vintertur. Start fra Storstølen i Kanndalen i strålende turvær. Over brua og videre i noe bløt sti opp til ca 700 moh. Her blir stien noe tørrere og dreier litt sørvest opp til ca 800 moh. Fra ca 1000 moh blir det mer og mer stein. Ved Madsvarden logger vi inn som nr 3 og 4 i dag. Det er godt turvær i dag og vi rusler i rolig pratetempo videre opp ryggen, og tar masse pauser og nyter utsikten som etter hvert dukker opp. På toppen logger vi inn i turboken og tar oss god tid til mat og kald drikke. Og her studeres og diskuteres omkringliggende topper :-)

Map    

Blåfjellet og Åbittinden

Date:
09.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
14.4km

Turstart fra p-plass like før Meisalvatnet. Forøvrig et veldig fint turområde! Noe bløt og myrete sti enkelte plasser i starten men etter hvert 1,5 km med stenlagt sti. Første etappe opp til Sandviksskardet er ellers lettgått, men blir noe tyngre siste biten opp til hytten på Blåfjellet NV. Kjempefin hytte med vidstrakt utsikt. Her inntas mat og drikke..Fortsatte videre med 2 etapper hver på 1,2 km; - først til Blåfjellet 1306 og videre til Åbittinden 1396. Retur samme vei tilbake med en "snarveikutt" på skrå ned til Sandviksskardet. Men her var det mye stein, så mulig det er like raskt å gå via Blåfjellet 1192...?

Map    

Grønfjellet

Date:
25.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.2km

Map    

Skåla

Date:
25.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.6km

Fra Kleive eller Gussiås; følg veien som går til Røvik. Ta av fjellveien/Nakkveien opp til venstre som er skiltet "Grendahus". Bomavgift (Vipps) etter ca 1 km. Videre 2,3 km til Tjørhjellhaugen p-plass. I dag var parkeringsplassen fullbooket.. men masse plass ved veien ble også benyttet. Første kilometeren går gjennom bløte myrpartier og videre litt brattere opp gjennom skogen før man krysser elven like nedenfor Trollvatnet. Her er det mulighet for en frisk dukkert etter rundturen :-). Fra Trollvatnet går det etter hvert noe brattere opp langs nordryggen av Skåla. På toppen er det to store varder samt masse mindre varde utgaver. Grei retur og rundtur via Skålaksla der dagens lunsj ble inntatt. Mange trivelige og pratsomme folk på tur i dag :-)

Map    

Strengen

Date:
15.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.0km

Fine dager på Nesøya med en avstikker og trimtur til Strengen. Avsluttet med en frisk dukkert i sjøen.

Map    

Kvernberget

Date:
13.07.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.7km

Bytur med noggo attåt..

Map    

Vettafjellet på Aspøya

Date:
19.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.5km

Map    

Skarven på Tustna

Date:
19.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.0km

Etter å ha tatt fergen over til Tustna og Tømmervåg, kjørte jeg til Sørhalsnes og videre seterveien opp til parkeringsplassen. Videre er det grei kjerrevei til et par hytter. Her starter rødmerket sti som går gjennom noe lett skog opp til trimposten. Videre opp blir det noe brattere og det er vanskelig å finne god sti før man er på ryggen av Skarven. Her er det fortsatt noe bratt, men helt greit å gå. Noe tåke rundt toppen i dag, ga ikke den store utsikten. Men verre var det med (kast)vinden, - på noen utsatte plasser måtte jeg holde meg fast i bakken enkelte ganger.. Returen tok jeg ned ryggen til salen og videre på rødmerket sti ned til hyttene slik at det ble en liten rundtur.

Map    

Innerbergsalen - Stabblandet

Date:
07.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.9km

Dagens tur ble tatt litt på sparket.. – planen var multeplukking. Men da Ingebjørg mente vi hadde nok etter gårsdagens fangst, ble det anledning til en ny topptur/trimtur. Jeg satte derfor kursen mot Tustna/Stabblandet med Innerbergsalen som turmål. Etter å ha kjørt 195 km, i tillegg til ferge, var jeg klar for turstart fra Innebergsalen p-lomme. Her får man ikke tid til noe oppvarming,- her går vi rett på bratta. Relativ fin merket sti hele veien som går opp gjennom tett skog. Litt lenger opp blir det noe steinur enkelte plasser. Jeg møtte skodden på ca 600 moh så den store utsikten uteble i dag. Rødlett og godt svett tok jeg en god matpause med tilhørende bilder og snapper på toppen :-) Data fra peakbookappen stemte ikke helt med min Garmin GPS...?

Map    

Kvernberget

Date:
26.07.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
1.7km

Map