Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Facebook

Puigmal

Date:
17.09.2015
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
12.4km

Ledersamling i Barcelona og med 3 dagers pause mellom gruppene, passet det godt med en tur til Pyreneene. Jeg har vært i området flere ganger tidligere og ville gjerne vise frem noe av det beste av Pyreneene til Morten Erik og Cecilie. Vi tok leiebil opp til den sjarmerende landsbyen; Ribes de Freser hvor vi overnattet. Dagen etter tok vi en spesiell togbane opp til Nuria hvor den flotte turen starter. Kjempefin tur i flott vær; nesten skyfritt med litt vind. Rundtur via Pic Petit de Cegre som virkelig anbefales. Etter turen kjørte vi opp til Andorra hvor vi hadde bestilt hotell for videre overnatting og opplevelser. Vi avsluttet turdagen med kald drikke og god pizza i byens beste pizzarestaurant.

Map    

Pic de Casamanya

Date:
29.07.2013
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:30h
Distance:
8.0km

Fin og enkel topptur sammen med Ingebjørg.

Map    

Pic de Coma Pedrosa

Date:
27.07.2013
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:30h
Distance:
15.0km

Andorra er et flott utgangspunkt til flere fine toppturer. Målet denne gangen var Andorras høyeste fjell Coma Pedrosa. Start ved parkering etter første tunnel i Arinsal. Stigning på ca 1400 hm. Skogterreng i starten. Noe stein. Bratt stigning. Startpunkt og parkering: Vær oppmerksom på startpunkt som er etter første tunnelen i Arinsal. Følg kjerreveien opp til venstre her.. Følg stien til høyre her og videre opp dalen. Ved å gå til venstre kommer du til en "refuge" (hytte).

Map    

Tossa Plana de Lles

Date:
05.07.2012
Duration:
2:30h
Distance:
7.5km

Map    

Puigpedros

Date:
03.07.2012
Duration:
5:00h
Distance:
9.5km

Map    

Puigmal

Date:
02.07.2012
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:00h
Distance:
10.0km

Flott tur som virkelig anbefales! Denne turen starter med tog fra Ribes de Freser og endestasjonen Ribes Enllac. Her kan bilen stå ved stasjonen hele dagen. Ved den øvre endestasjon Nuria, følges turveien langs et horisontalt skitrekk. Videre krysses elven over en bro. Følg deretter sti skiltet mot Puigmal. Stien går videre gjennom en liten skog og forbi en bekk og et stidele. Her går vi opp til venstre og følger dalen videre innover. Etter hvert dukker toppen opp, bakerst i midten. Her er det stor sjanse for å se hester på fjellbeite. Stien går over flatene i bunnen av dalen inntil foten av fjellet og videre opp grusskråningen på høyre side av toppen. På toppen er en fantastisk utsikt både til Frankrike og Spania.

Map     2 comments