Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Facebook

Gråurda - Snillfjord

Date:
01.05.2016
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
7.5km

Parkerte i parkeringslomme ved Vuttudalssetra (øst for broen). Fulgte vei forbi noen hytter og videre sti innover Fjelldalen. Hadde planlagt runde via Tverrelva, men fristelsen for rett opp ved Fjellbekken ble litt for stor.. Gikk opp litt øst for Fjellbekken og vurderte å følge snørenna opp. Men pga rasfare måtte jeg gå noe brattere opp litt lengre øst. I utgangspunkt et greit klyveparti. Men her var jeg litt uheldig og falt noen meter. Ei lita fjellbjørk holdt ikke ord... Griseflaks at det gikk så bra! På Fjellbruna tok jeg på trugene og gikk videre i lettgått terreng mot toppen. Fint vær og fine snøforhold. På toppen er det varde med kasse. Returen tok jeg mot Tverrelva, men kanskje litt for tidlig ned. For også her var det i bratteste laget.. Så lenge det er snø, >>>

Map    

Hestgrovheia - Agdenes

Date:
01.05.2016
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
10.8km

Fulgte bomveien inn Solemsdalen. Her var veien stengt ca 3 km før sommerparkeringen, så her fikk jeg 6 km ekstra gange i bonus :-) Med truger i sekken, fulgte jeg veien helt inn til Stenbruddet. Videre opp i østlig retning og fulgte "gammelstien" et stykke før merkingen "forsvant". Gikk derfor videre rett opp mot bruna hvor jeg kom inn på den merkede stien. Her tok jeg på trugene og fulgte staket løype videre helt opp mot toppen.

Map    

Omnfjellvarden - Orkdal

Date:
09.04.2016
Characteristic:
Ski trip
Distance:
12.8km

Tur nr 2 i dag startet fra p-plass ved Storkjølen. Turen gikk jeg sammen med Aleksander J. som jeg traff på Ruten tidligere på dagen. Fulgte oppkjørt løype et godt stykke før vi tok av og fulgte skisporene videre opp gjennom salen mellom Fossfjellet og Knippfjellet. Løypen gikk videre på skrått opp og rundet Svartholhausen og videre mot Omnfjellet og Omnfjellvarden. Etter å ha nytet utsikten og tatt noen bilder, tok vi fatt på returen. Fin og rask nedkjøring uten for mange stavtak tilbake til parkeringsplassen. Flott terreng og fint føre. Omnfjellvarden er høyeste topp i Orkdal Kommune.

Map    

Elgshøgda - Skaun

Date:
03.04.2016
Characteristic:
Ski trip
Distance:
6.0km

Tur nr 2 i dag gikk til Elgshøgda i Skaun Kommune. Kjørte til Svorkmo og videre til Solsjøbygda på en vei i vårløsning. Parkerte ved fellessætra. Fine oppkjørte spor helt til toppen hvor man også kunne komme opp fra flere kanter. Fin utsikt fra toppen.

Map    

Resfjellet - Meldal

Date:
03.04.2016
Characteristic:
Ski trip
Distance:
13.6km

Kjørte ca 5,5 km opp fra Å til Kåsen parkering. Her var det god plass til parkering. Til og med et vinteråpent toalett! Gikk med Åsnes Fridtjof Nansen med silikonbehandlede kortfeller, noe som passet ypperlig for denne turen. Mildt vær og etter hvert mildt føre. Fulgte tråkkemaskinkjørt løype ca 3 km før jeg fulgte skispor videre opp. Kjempefin tur opp, noe slakt i starten og brattere mot toppen. Etter en liten pause med mat og drikke på 1162, tok jeg en "Joso" til den nordlige toppen 1161. Merkelig nok er det denne toppen som er med i prosjekt "Opp 24"... Alt i alt var dette en veldig fin tur som anbefales!

Map     2 comments