Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Facebook

Tythøa og Tythøkollen

Date:
14.04.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
22.0km

Palmesøndag og Topptrimtur med Ingebjørg med start fra øvre p-plass. Kjempevær og nesten vindstille, - og supert silkeføre! Mange på topptrim i dag. Høydedata viser høyde 1666 og pf ca 68 m på Tythøkollen.

Map    

Trippel Knutshø

Date:
31.08.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
15.5km

Fredagsfri og tur med Ingebjørg i fint turvær. Fulgte stien fra Kongsvold som går bort til Blesebekken og videre opp langs nordsiden av bekken. Ved ca 1300 moh dreide vi litt mer mot øst og topp punktet på Syndre Knutshøa. Det var fortsatt tidlig på dagen da vi entret toppen og vi tok derfor runden om brødrene i nord; Midtre- og Nørdre Knutshøa.

Map    

Skardkollen og Sletthøa

Date:
30.03.2018
Characteristic:
Ski trip
Distance:
16.0km

Topptrimtur med Ingebjørg på langfredag. Vi startet et godt stykke nedenfor sommerparkeringen. Først til dagens topptrim topp som var Skardkollen og videre opp den delvis islagte ryggen til Sletthøa. Ventet på Solfrid og Helge men dem dukket aldri opp. Dem hadde gått videre inn i retning mot Tythøtjønna og tatt Sletthøa på retur...der det ble armbrudd for Solfrid.

Map    

Fremste Åmothytten

Date:
13.08.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
14.0km

Topptrimtur fra Sæterfjellet med Ingebjørg. Fint vær men mye vind.

Map    

Syndre Knutshøa

Date:
10.04.2016
Characteristic:
Ski trip
Distance:
13.1km

Med god værmelding måtte det planlegges søndagstur. Ingrid Anita ville også være med på tur,- helst en tur der hun kunne bruke rando skiene. Vi bestemte oss for Syndre Knutshøa med start fra Kongsvold. Hun på randonne og jeg på telemark ski. Vi fulgte stien et godt stykke opp gjennom skogen. Flott vær og fint fast føre med et lite pudderlag. Vi tok oss god tid med mange pauser og brukte laaang tid opp. Med sur og kald vind på toppen tok vi fatt på returen ganske kjapt. Artig nedkjøring med stødige ski. Takk for turen Ingrid Anita!

Map    

Snøhetta

Date:
23.08.2015
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.8km

Tok andrebussen (kl 945) inn til Snøheim i strålende vær med skyfri himmel og nesten vindstille. Full buss med 67 passasjerer.. Gikk opp på ca 1 t 50 min. Etter litt foto og noe mat gikk turen ned igjen. Skulle ta bussen kl 1530, men pga mye pågang ville sjåføren også kjøre kl 1430 :-)

Map    

Finaletur til Skrymtheimen

Date:
13.08.2015
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
52.0km

Jeg hadde lenge planlagt denne turen til Skrymtheimen. Og turkompis Børge ønsket også å være med. Hans mål var, som en del av kommunelisten, å bestige Storskrymten. Dette ble for meg den store finaleturen for å fullføre Oppdalslisten med PF over 10 m som p.t. er på 369 topper. Dette skulle bli en lang todagers tur med mange høydemeter. Vi startet fra Snøheim onsdag 12 august (kom med buss nr 2 ca kl 1030) i godt men vekslende vær med noen snøfiller innimellom. Vi fulgte ruten på østsiden av Snøhetta og gikk først mot Åmotdalshytten hvor vi krysset bekken på nordøst siden av Åmotsvatnet. Etter å ha besteget 3 topper på onsdag; Grytholkollen 1446 moh, Grytkollen 1836 moh og Litlskrymten 1961 moh, ble det overnatting mellom Litlskrymten og Storskrymten; - ved vesle >>>

Map     2 comments

Hjerkinnshøe

Date:
18.04.2015
Characteristic:
Ski trip
Distance:
10.8km

Start ved rasteplass og minnesmerke "enig og tro til Dovre faller". Lite snø, - kunne nesten gått turen uten ski idag…kun på flatene på toppen + litt til var det ok med ski. Hjerskavlen har jeg besøkt flere ganger tidligere på 1970 og 80 tallet.

Map    

Sletthøa og Tythøa

Date:
04.04.2015
Characteristic:
Ski trip
Distance:
20.2km

Påskeaften og flott turvær for topptrim. I dag tok vi turen til Sæterfjellet som er et perfekt startpunkt for mange fine toppturer. Det er lite snø i fjellet også i dette området. Dagens første mål var topptrimpost på Sletthøa 1686. Her traff vi flere topptrimmere som hadde samme ærend. Nesten vindstille på toppen og det smakte godt med både mat og drikke her. Dagens andre turmål var Tythøa Østre 1728. Jeg satte derfor kursen videre ned fra Sletthøa og videre via sørvest for Sletthøa 1621 og til Tythøtjønna S. Her vurderete jeg skredfaren (faregrad 3 i følge varsom.no) og satte kursen mot slakeste stigning opp mot toppen som var litt lengre øst. Etter bestigningen på Tythøa Østre 1728, kunne jeg logge topp nr 357 i Oppdal. Jeg tok videre retning mot Tythøa, >>>

Map    

Storhøe og Fokstuguhøe

Date:
03.04.2015
Characteristic:
Ski trip
Distance:
16.0km

I Ottos fotspor... Flotte bilder av Inger Lise og Otto inspirerte til en tur på Dovrefjell. Med noe dårlig vær først på dagen i Oppdal, passet dette bra. Ofte, som i dag.., går værskillet ved Kongsvoll og Snøhetta. Turen startet ved p-plass ved Fokstugu Fjellstue, en liten sidevei opp på sørsiden for E6. Fulgte terrenget på sørsiden av Foksåe og krysset etterhvert Veslfoksåe. Slak fin motbakke hele veien og rundet etterhvert på nordsiden av Fokstuguhøe og videre noe brattere opp til høyde 1556. Siste kilometeren langs en slak rygg opp til Storhøe Midtre 1707. Men dagens mål Storhøe 1716, var enda en kilometer lenger nord-øst. Returen gikk samme vei tilbake med tillegg til en "snarvei" innom Fokstuguhøe. Ingebjørg var med på turen i dag.

Map     3 comments