Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Facebook

Storåsen

Date:
05.09.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
1.8km

Benstrekk.

Map    

Kletten, Rennebu

Date:
14.10.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.6km

Kjørte Innerdalsveien ca 11 km fra bommen (kort) og frem til p-plass. Like før p-plass har det tidligere vært uttak av granitt. Tror navnet på denne var "Crystal White" og ble produsert en periode av Hoel & Sønner as på Oppdal. Turen startet fra Kalddalsbekken p-plass, en liten smal parkering før demningen. Fulgte veien opp til demningen og en par hundre meter langs vatnet før skrått opp vestover og videre opp til en flott sæter. Herfra sti opp videre (rett opp for sætra) langs ryggen. Noe tidlig snø gjorde det vanskelig å følge stien helt til topps. Det ble enkelte plasser noe høye kneløft pga snø og litt tung mose. På toppen stor varde med vardekasse og bok. Møtte flere på turen også her i dag. Innerdalsveien: Kanskje litt dårlig/misvisende skiltet, >>>

Map    

Sandfjellet, Rennebu

Date:
23.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
12.0km

Kjørte av fra riksveg 3 opp Nåverdalen og fulgte Nåvdalsveien (bomveien kr 50) til Storhø (også benevnt som "linken"). Det er 2 bomveier opp Nåverdalsbakken,- ta den som går rett frem og ikke den til venstre… Ta av ved avkjørsel ved Midtre Nåvsætra og følg veien videre opp til snaufjellet og Storhø. Fra p-plass følges grei sti ca 2 km. Gå videre opp og mellom Hanstjønnin. Her er det veldig idyllisk og er du heldig kan du se masse fisk i bekken. Følg videre moreneryggen opp, sør for bekkedalen, nesten til topps før man dreier av mot toppen av Sandfjellet. Her er det veldig fint å gå og på toppen er det god utsikt til bl.a. Forollhogna i øst og Oppdal i sør-vest. Her er stor varde med vardekasse og bok. Dette er en veldig fin og lett tur i flott terreng.

Map    

Tron

Date:
22.08.2015

Map    

Tron i Alvdal og Tynset kommune

Date:
13.06.2015
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
10.0km

Kjørte opp fjellveien og passerte bommen (kr 100) og parkerte rett sør for Sørkletten. Snø i veien stoppet videre ferdsel. Jeg fulgte veien opp på høyde med Sørkletten der jeg tok på trugene. Gikk over 1308 og videre etter veien og enkelte plasser rett opp. Sen snøsmelting i år...fortsatt masse snø. Først innom Tron Østtoppen 1653 moh og videre til Tron 1665. På retur var jeg innom Sørkletten 1320 moh.

Map