Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Facebook

Store Sølnkletten

Date:
29.06.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
18.9km

Børge hadde startet tidlig fra Heimdal og vi kjørte videre fra Oppdal og sørover via Folldal og ned til Plassen like før Alvdal. Her svingte vi av FV 29 og kjørte Sølndalsvegen ca 20 km frem til Follandsvangen. Noen km på asfalt før fin grusvei innover den fine seterdalen. Dette er bomvei hvor det betales både for vei og parkering. Ved Follandsvangen parkerte vi bilen innenfor gjerde, - vi hadde hørt at kyrne hadde skadet flere biler tidligere, så vi tok ingen sjanser.. og fant heller ingen å spørre om lov. Fra Follandsvangen gikk vi broen over Sølna og videre på fin merket sti mellom Vesle og Store Follandstjønna. Videre i lettgått terreng inn mot foten av Spisskletten. Noe jevnt tempo og en matpause frem hit, men herfra og videre opp ryggen av Spisskletten gikk det i >>>

Map    

Tron

Date:
22.08.2015

Map    

Tron i Alvdal og Tynset kommune

Date:
13.06.2015
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
10.0km

Kjørte opp fjellveien og passerte bommen (kr 100) og parkerte rett sør for Sørkletten. Snø i veien stoppet videre ferdsel. Jeg fulgte veien opp på høyde med Sørkletten der jeg tok på trugene. Gikk over 1308 og videre etter veien og enkelte plasser rett opp. Sen snøsmelting i år...fortsatt masse snø. Først innom Tron Østtoppen 1653 moh og videre til Tron 1665. På retur var jeg innom Sørkletten 1320 moh.

Map    

Lomnesvola

Date:
13.06.2015
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.5km

Parkerte i en p-lomme på nedsiden av veien. Fulgte hyttevei opp til stistart og videre blåmerket sti opp gjennom noe skog. Anbefaler å ta til venstre langs toppene (se bilde). Fin tur opp til toppen der det er flere varder og kasse. God utsikt! På retur var jeg innom Lomnesvola S 1026 moh med PF 16. Ta til venstre her.. Lomnesvola 1051 moh Lomnesvola S 1026 moh

Map    

Blåvola

Date:
13.06.2015
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.0km

Startet ved parkeringslomme og avkjørsel til Kvebergsmoen. Stistart på kjerrevei helt nede ved veien. Sti gikk skrått opp lia i tett gran og furuskog. Etter hvert litt brattere opp ryggen langs bekken til Volsætra. Videre litt mindre markert sti som med fordel kan følges (mye tyngre å gå på mose..). Stor varde på toppen med god utsikt. Returen tok jeg samme vei tilbake med unntak av litt sk(l)iing ned noen snøfonner..

Map    

Lomsjøvola

Date:
13.06.2015
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.0km

Kjørte på østsiden av vannet og parkerte på oversiden av veien. Fulgte sti noen meter som etter hvert forsvant. Villgikk nesten rett opp til toppen. Fin topp med liten varde og kasse.

Map