Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Facebook

Puig de Galatzo

Date:
01.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.3km

Etter noen fine dager ved stranden, er det ofte en grei avkobling med en liten topptur. Jeg hadde sett meg ut Puig de Galatzo, en topp jeg også var på i fjor. Men denne gangen hadde jeg tenkt å gå opp fra vest. Ingebjørg foreslo at vi kunne kombinere turen med en sightseeing til Valldemosa, en plass verken Karin eller Inger hadde vært. Vi startet derfor i "rett tid" med leiebil fra Can Pastilla og innlagt startpunkt på GPS`n, som er ca 2,5 km sørvest for landsbyen Estellencs. Her er det relativ god plass i en parkeringslomme ved veien. Alternativt kan man parkere ved en restaurant noen hundre meter litt lenger sør. Mens jeg skulle til topps, ville damene rusle litt i nærområdet. Jeg fulgte den svingete kjerreveien ca 1 km opp til en rasteplass med noen sittebenker.  >>>

Map    

Puig de Galatzo, Mallorca

Date:
27.05.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.0km

Ferietur til Mallorca med innlagt liten topptur.. Leide bil og kjørte først opp til landsbyen Puigpunyent og videre på en vei som ble dårligere og dårligere opp mot p-plass ved Font des Pi. Fra p-plass er det noe bratt stigning opp en grusvei og videre på god sti opp lia via vanntårnet. Etter hvert passeres en stor steinur med flotte fjellformasjoner på begge sider av stien. Siste delen noe bratt og enkelte smale passasjer. Zoom fra hotellet viser solnedgangen ved Puig de Galatzo.

Map    

Cura, Mallorca

Date:
27.05.2017

Map    

Cura, Mallorca

Date:
12.05.2016

"Guidet tur" Mallorca rundt i dag..

Map    

Talaia d' Albercutx, Mallorca

Date:
12.05.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
1.0km

"Guidet tur" Mallorca rundt fortsetter...

Map    

Talaia d' Alcudia og Penya Roja, Mallorca

Date:
12.05.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.2km

Fin tur fra La Victoria sammen med Ingebjørg, Karin og Eilert. Fra parkeringsplassen fulgte vi fin og litt bratt (i starten) kjerrevei et godt stykke opp gjennom skogen og videre på fin sti til toppen av Talia d' Alcudia. Her er det flott utsikt over den nordlige del av Mallorca. På retur ned tok vi av til en ny topp; Penya Roja. Her går stien langs kanten av fjellet og etter hvert mot en bratt klippevegg. Her er det en befestning fra 1600 tallet som vi går gjennom. Det er en tunnel på hjørne av klippen. Her er det smalt og loddrett ned.. men det er også kjetting å holde seg i. Videre opp til toppen er noe bratt med litt enkel klyving enkelte plasser. På toppen er plassert en kanon og informasjon som forteller at dette er en del av en befestning fra tidlig 1600 tallet.

Map    

Penyal Des Migdia

Date:
24.08.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:36h
Distance:
6.2km

Nabotoppen Puig Major på 1436 m er Mallorcas høyeste fjell. Men toppen er avsperret på militært område og er ikke tilgjengelig for sivile. Derfor regnes Penyal Des Migdia for Mallorcas høyest,tilgjengelige fjell. Dette ble en artig klyvetur med Erling og John Martin. Vi parkerte ved hovedveien ned til Soller, litt nedenfor tunnelen og avstandsskilt 38. Her fulgte vi kjerrevei i nordvestlig retning og passerte et stort kors ved Coll des Cards-Colers. Etter hvert tok vi av kjerreveien og fulgte en dårlig vardemerket bratt sti opp mot ryggen. Her var det flere plasser vanskelig å se hvor man skulle gå. På toppen er det en smal rygg/egg med enkel klyving, men med flere utsatte og luftige plasser. Hjemturen tok vi ned bratte sva og videre ned dalen via Font de Coloms. Vær oppmerksom >>>

Map    

Teix

Date:
23.08.2014
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.0km

Fin rundtur fra Valldemossa med Ingebjørg. Opp via Font des Pouet og videre innom Puig Caragoli (944 m) og Puig des Pou (933 m). Jeg tok en avstikker til toppen Teix. Ned Cairats-dalen via Font des Polls.

Map    

Talaia d' Albercutx, Mallorca

Date:
17.06.1999
Characteristic:
Bike trip
Distance:
20.0km

Fant noen gamle bilder fra ferieturen til Port de Pollenca i 1999. Trimturen opp til toppen fant jeg logget i min gamle trimlogg fra tiden jeg drev med sykkel (1995-2006).

Map