Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Facebook

Store Sølnkletten

Date:
29.06.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
18.9km

Børge hadde startet tidlig fra Heimdal og vi kjørte videre fra Oppdal og sørover via Folldal og ned til Plassen like før Alvdal. Her svingte vi av FV 29 og kjørte Sølndalsvegen ca 20 km frem til Follandsvangen. Noen km på asfalt før fin grusvei innover den fine seterdalen. Dette er bomvei hvor det betales både for vei og parkering. Ved Follandsvangen parkerte vi bilen innenfor gjerde, - vi hadde hørt at kyrne hadde skadet flere biler tidligere, så vi tok ingen sjanser.. og fant heller ingen å spørre om lov. Fra Follandsvangen gikk vi broen over Sølna og videre på fin merket sti mellom Vesle og Store Follandstjønna. Videre i lettgått terreng inn mot foten av Spisskletten. Noe jevnt tempo og en matpause frem hit, men herfra og videre opp ryggen av Spisskletten gikk det i >>>

Map    

Svarthaugen

Date:
24.06.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.0km

Mandagstrimmen..

Map    

Svarfjellet og Søtfjellet/Storhøgda

Date:
22.06.2019
Distance:
9.3km

Etter turen til Høykjettil, tok jeg en ekstra tur til Budalen og Enlihaugen, ca 2 km sør for avkjørselen/brua i Budal. Turen startet fra hyttefeltet ved Kvernbekken parkeringslomme. Herfra gikk jeg i retning Svarfjellet, både i myr og tett skog. Ingen sti,- den dukket opp først på ryggen av fjellet. Her er det både tørt og fint å gå og selve toppen har fine svapartier. Stor varde og bok på toppen. Videre gikk turen mot Søtfjellet/Storhøgda. Lokalt benevnes toppen for Søtfjellet. Mye skog og myrpartier også her og stien dukket opp på ryggen til Søtfjellet NØ. På toppen varde, vardekasse og fin vardebok :-) Det er tre ord som huskes best etter denne turen; myr, myr og myr :-) Men turen er nok mye lettere på vinter og på godt skiføre.

Map    

Høgkjettil

Date:
22.06.2019
Distance:
7.0km

I dag var vi ti stykker som skulle på Høykjettil for første gang. Noen av turfølge var å regne som lokale kjentfolk mens vi øvrige kom fra Soknedal og Oppdal. Vi startet opp gjennom en gammel skogsvei fra Gammelvollen. Denne veien er noe lengre men ikke så bratt som stien på nordsiden av toppen. Veien går gjennom noen idylliske og gamle sætereiendommer. På den siste strekningen opp til sørryggen av fjellet, er det ca 6-700 meter uten sti. På toppen av Høykjettil er det fantastisk utsikt. Her er det stor varde med kasse og bok samt retningsskilt mot mange kjente fjelltopper. Returen tok vi på nordsiden av fjellet. Her var det noe brattere, men grei sti hele veien ned. Med på turen var Inger Mari, Ingrid Anita, Eivind, Anne Karin, Eilert, Solveig, Trond, Inger og Ingebjørg.

Map    

Raudhovden

Date:
19.06.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
5.8km

Map    

Høghøa

Date:
16.06.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.1km

Map    

Svahøa

Date:
16.06.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.4km

Map    

Svarthaugen

Date:
14.06.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
7.1km

Map    

Søbergshøgda

Date:
10.06.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.8km

Start fra Råløkkja ved Høgsegga. Fulgte fin skogsvei opp gjennom lia, med flere bakker; Myrbakken, Langbakken, Åkerbakken, Vedbakken og til slutt Hyttbakken. Her ligger hytten til Stenbro og stien videre opp til toppen starter her. Mye lyng i nedre del av stien, men godt merket med staver helt til topps. Fin sittebenk ved toppen med utsikt østover og en veldig fin hytte med benker på sørsiden av toppen. I følge lokale turfolk, går det en fin merket sti fra toppen og ned på sør, sør-vest siden. Men jeg tok samme vei tilbake etter å ha signert i turboken på toppen :-)

Map    

Ølshavden

Date:
10.06.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.4km

Start ved vedoppstillingsplass ovenfor p-lommen. Fulgte traktorvei ca 600 meter før passering av grind og bru. Videre på sti som gikk delvis på myrparti og gjennom granskog. Litt lenger opp ble stien mindre synlig. Toppen har vært besøkt ca 340 ganger så langt i år og det er nok kanskje mest av turfolk på ski...? God tilgjengelighet, og kanskje bedre fra nordøst siden og opp fra Rognes. Oppdatering: De fleste går fra Aunevollan eller Refsetvollan i følge lokal topptrimmer :-) GPS sporingen er av returen som gikk via Ølshaven Søndre.

Map