Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Facebook

Gragjelfjellet og Skaurøa, Rennebu

Date:
22.10.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.0km

Tok av riksveien ved Voll og kjørte fjellveien opp til bommen (kr 40) og videre ca 6,5 km opp til p-plass før Hurundsjøen. Her var det fin rasteplass med sitteplasser og toalett :-) Fra p-lass gikk jeg på vestsiden av et lite vann og videre over noen myrparti og mindre dalsøkk opp til Skaurøa Nord. Etter å ha sondert terreng, gikk jeg ca 50 hm ned før videre gange i nordlig retning opp mot Gragjelfjellet. Lettgått terreng stort sett hele veien. På toppen en liten varde, men med vid utsikt. Returen gikk øst for Skaurøa.

Map    

Skamfjellet, Rennebu

Date:
22.10.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.3km

Kjørte av fylkesveien ca 4 km nord for Nerskogveien og opp til Reitan gård hvor jeg parkerte. Fulgte kjerreveien litt bratt opp gjennom skogen som gikk helt opp til noen hytter på ca 610 moh. Herfra opp gjennom det siste lette skogpartiet og videre villgåing i flatere terreng opp til toppen. Returen med en litt kortere variant.

Map    

Langvassfjellet, Rennebu

Date:
22.10.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.4km

Etter turen til Gragjelfjellet, kjørte jeg bilen videre opp ca 300 meter til p-plass ved nord-øst siden av Hurundsjøen. Her startet turen opp til Langvassfjellet. Gikk ca 100 meter østover etter veien før jeg tok av i sørlig retning og krysset et lite bløtt parti. Videre gjennom skogen i tørt fint terreng og etter hvert bratt opp Langvassfjellet. Den siste biten opp en fin rygg. På toppen kjempefin utsikt i alle retninger. Idyllisk område - med utrolig mye fin natur! Mange fine fiskevann i nærheten. Retur samme vei tilbake. Lett, kort og veldig fin opplevelse. Anbefalt tur!

Map    

Kletten, Rennebu

Date:
14.10.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.6km

Kjørte Innerdalsveien ca 11 km fra bommen (kort) og frem til p-plass. Like før p-plass har det tidligere vært uttak av granitt. Tror navnet på denne var "Crystal White" og ble produsert en periode av Hoel & Sønner as på Oppdal. Turen startet fra Kalddalsbekken p-plass, en liten smal parkering før demningen. Fulgte veien opp til demningen og en par hundre meter langs vatnet før skrått opp vestover og videre opp til en flott sæter. Herfra sti opp videre (rett opp for sætra) langs ryggen. Noe tidlig snø gjorde det vanskelig å følge stien helt til topps. Det ble enkelte plasser noe høye kneløft pga snø og litt tung mose. På toppen stor varde med vardekasse og bok. Møtte flere på turen også her i dag. Innerdalsveien: Kanskje litt dårlig/misvisende skiltet, >>>

Map    

Ramshøpiken, Rennebu

Date:
14.10.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.3km

Parkerte ved Heverfallsætra p-plass som første bil i dag (2,5 timer senere var det 20 biler på plassen). Gikk opp forbi sætra og fulgte stien frem til Hevertjønna og videre merket sykkelsti opp mot Ramshøpiken. Noe snø og is enkelte plasser i dag. Traff mye folk på returen,- høstferie og mye familiefolk på tur til Barnas Naturverden. Området er en perle for fjell og naturopplevelser.

Map    

Gråhøa, Rennebu

Date:
14.10.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.8km

Start fra p-plass ved Innset kirke. Fulgte veien ca 100 meter i østlig retning og tok av til venstre over en liten bro. Gikk videre på godt rødmerket kjerrevei opp gjennom skogen. Enkelte bløte partier. Etter ca 2 km er det snaufjell og kjerreveien bryter her østover langs en tørr rande før den svinger seg vestover og mot toppen i nesten flatt terreng. Fra toppen fin utsikt bl.a. mot myrene og vannene rundt Berkåk i nord og snøkledde Sandfjellet i øst. Den fineste utsikten var likevel mot Oppdal i sørvest :-) Det er for tiden elgjakt i området og det begynte å bli skumt, - jeg valgte derfor å ta på meg en godt synlig refleksvest på returen.

Map