Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Facebook

Ramshøkallen, Brattskarven mfl, Rennebu

Date:
30.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
15.0km

Kjørte av Nerskogveien og fulgte Leverdalsveien til p-plass ved Vollasætra. Herfra godt merket tursti opp gjennom skogen og langs Sætertjønnin. Tok etter hvert av stien og "blåste" rett opp mot topp 1249 (Øst for Brattskarven). Kraftig vind med innslag av kastevind ble tøft på toppen. Men god utsikt til et veldig idyllisk område med mange merkede turstier. Også masse fiskevann i området og jeg antar at det her taes mye fisk :-) Gikk ned i sørøstlig retning til stien og fulgte den videre til øst for Holmtjønna der jeg gikk litt skrått opp mot Ramshøkallen 1251. Fortsatt kraftig vind så etter en kjapp rekognosering, tok jeg fatt på returen. Denne gang skrått nordvest og ned til stien på nordsiden av Holmtjønna. Etter et kjapt besøk på Brattskarven Nørdre >>>

Map    

Hevertjønnfjellet og Ryphøa, Rennebu

Date:
27.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.6km

Kjørte av E6 ved kløftbrua og fulgte veien ca 2,6 km før skiltet avkjørsel opp til venstre og videre ca 500 meter før avkjøring til høyre opp Nyseterdalsveien (bom kr 30). Turen startet ved stor p-plass ved Heverfallsætra. Herfra fin sti innover mot Barnas Naturverden. Noen plasser steinlagt sti. Tok av stien etter å ha passert en stor venstresving og gikk derfra rett opp mot toppen. Noen bratte partier kan unngås,- se kart. Nydelig utsikt på toppen med kveldssol mot Hevertjønna. Gikk noe bratt ned igjen og passerte ca 200 meter sør for Hevertjønna og tok videre sikte på Ryphøa i østlig retning. Herfra fin sti litt øst for ryggen og videre forbi ei hytte og ned til hovedstien. Vindfull ettermiddag i fjellet men likevel en fin tur. Flotte farger i fjellet nå.

Map    

Vorafjellet, Rennebu

Date:
24.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.5km

Kjørte Jøldalsveien ca 4 km etter bommen til liten parkeringslomme på venstre side. Fulgte traktorveien ca 2 km opp til hyttene og videre grei sti den siste biten opp til toppen. Mange artige info skilt opp langs veien/stien. Varde med vardekasse og bok på toppen.

Map    

Pikhaugan, Rennebu

Date:
24.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.2km

Kom fra Jøldalsveien og kjørte Løvåsveien (bom kr 50) til stor parkeringsplass litt øst for Furusjøen og høyspenten som krysser veien. Satte kursen rett opp mot det høyeste punktet i nordlig retning. Noen tørre partier, men mest myr. Siste biten opp i tørt og fint terreng.

Map    

Åsfjellet og Ondusfjellet, Rennebu

Date:
24.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.6km

Tur nr 2 i dag: Fra p-plass ved Vorafjellet videre opp Jøldalsveien ca 5 km til stor parkeringsplass ved avkjøringen til Åssætra. Fulgte veien opp, krysset en liten bekk og videre opp til ei sæter/hytte. Ovenfor sætra/løe går stien vestover mot Fjellbekken. Her kan man velge om man vil gå på østsiden eller vestsiden av bekkedalen. Vær spesielt oppmerksom for bratte partier langs bekkedalen enkelte plasser. Pass på barna her, -her skulle det gjerne vært fareskilt! Fin sti på begge sider av bekken som møtes øverst i bekkedalen. Gikk videre rett opp mot Åsfjellet. Her var det bok for å skrive navn i oppbevart i et syltetøyglass. Dette funker også. Avrundet litt i vestlig retning på returen og besøkte minneplassen for et tysk jagerfly som styrtet under krigen. Videre >>>

Map    

Sandfjellet, Rennebu

Date:
23.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
12.0km

Kjørte av fra riksveg 3 opp Nåverdalen og fulgte Nåvdalsveien (bomveien kr 50) til Storhø (også benevnt som "linken"). Det er 2 bomveier opp Nåverdalsbakken,- ta den som går rett frem og ikke den til venstre… Ta av ved avkjørsel ved Midtre Nåvsætra og følg veien videre opp til snaufjellet og Storhø. Fra p-plass følges grei sti ca 2 km. Gå videre opp og mellom Hanstjønnin. Her er det veldig idyllisk og er du heldig kan du se masse fisk i bekken. Følg videre moreneryggen opp, sør for bekkedalen, nesten til topps før man dreier av mot toppen av Sandfjellet. Her er det veldig fint å gå og på toppen er det god utsikt til bl.a. Forollhogna i øst og Oppdal i sør-vest. Her er stor varde med vardekasse og bok. Dette er en veldig fin og lett tur i flott terreng.

Map    

Gråfjellet, Grønlifjellet og Vardhøa, Rennebu

Date:
17.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
12.6km

Tur fra Minilldalen p-plass. Fulgte veien knappe 1 km etter kryssing av elven før jeg fulgte stien (som går til Jøldalshytta) videre opp. Først til Grønlifjellet og så videre til Gråfjellet. Her dukket plutselig 3 andre opp på toppen samtidig. Fin topp med god utsikt innover Trollheimen. På returen tok jeg en avstikker til Vardhøa. Flotte høstfarger for tiden.

Map    

Svahøa

Date:
10.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.5km

Søndagstur med Ruthe. Fjellmaraton og masse folk i fjellet. Delvis overskyet og godt turvær.

Map    

Snota

Date:
09.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
31.3km

Flott tur fra Surnadal; - opp Vinddøldalen med sykkel og videre bratt gange fra Vassdalen via Vassdalsvatnet og videre opp til litt sør for topp 1144. Videre jevnt oppover og mye stein på platåene opp til Snota. Var innom Litl-Snota en snartur før 100 høydemeter ned igjen før siste etappe til toppen. Fint turvær med litt vind og 2 dråper regn. Bedret seg med sol utover dagen. Mye folk på toppen.

Map    

Tverrfjellet og Brattskarven

Date:
03.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
19.2km

Sykkel fra Pershøa til Fjelly der vi tok en matbit og varm drikke. Gikk svaene rett opp fra hytta og videre mot toppen på Tverrfjellet. Her ble ny vardekasse med bok, oppsatt av Gunn og Willy & co, "testet og godkjent". Retur samme vei tilbake med liten pause på Fjelly før avmarsj videre til Brattskarven. Passerte øst for Ståkåtjønna og videre litt østlig bue opp mot Brattskarven. Her er det lettgått terreng hvis man treffer på riktig. Var innom Snøfjellshaugen på retur. Nok en flott dag i fjellet.

Map