Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Ytre Skurvhatten, Rissa

Date:
29.05.2016

Kom med ferjen Flakk - Rørvik og fulgte GPS til parkering ved Heittjønna. Her fulgte jeg godt merket sti opp langs fjellet på delvis myrete terreng (2 av 3 km) før litt bedre fjellterreng. På toppen nøt jeg utsikten og tok bilder, men da sviktet telefonen. Både bilder og gps ble borte... men senere reparert..

Map    

Baklifjellet Nordvest for, Malvik

Date:
29.05.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.2km

Dagens tur nr. 2: Kom med ferjen fra Rørvik og kjørte til Hommelvik og videre veien mot Selbustrand. Tok av veien opp mot Fasesknippen, men med snø i veien måtte jeg gå etter 1 km. Gikk først til Fasesknippen før videre til Baklifjellet 679 og videre ned til grensepunktet og kommunens høyeste punkt på 679 moh.

Map    

Osplikammen - Ørland

Date:
21.05.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.0km

Kom med bilferjen Valset-Brekstad. Tok av Fv 710 mellom Brekstad og Botngård ved Skiftkroken og fulgte videre Fv 231 østover til Yrjarheim. Tok her av asfaltert vei til skytebanen som jeg fulgte ca 1 km. Parkering ved skilt Sankthansholet skyteanlegg. Fra p-plass fulgte jeg stien, som starter noen meter lengre vest, opp gjennom skogen. Enkelte partier var litt bløte, men det gikk greit med joggesko. Fra toppen er det god utsikt over Ørlandet og øyene utenfor.

Map    

Seksortklumpen - Bjugn

Date:
21.05.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.2km

Tur nr to i dag gikk til kommunetoppen i Bjugn. Fra p-plass ved Høgås gård, fulgte jeg traktorveien ca 1 km før jeg tok av stien videre (til venstre/nordlig retning) opp gjennom skogen. Etter hvert veldig bløte partier. Godt merket sti følges mellom Øvre og Nedre Tomasvatnet og videre noe bratt opp før man fortsetter ca 1 km langs fjellet i Laugadalen. Stien går så videre opp i vestlig retning, først litt bratt før det flates ut mot toppen. På toppen er det varde med kasse, samt en flott utsikt! Returen tok jeg bratt ned i sørlig retning. Men skal man først ta en snarvei, vil jeg kanskje anbefale å gå litt lengre øst hvor det ikke er så bratt... På denne turen egner det seg best med gode og vanntette fjellsko.

Map    

Talaia d' Alcudia og Penya Roja, Mallorca

Date:
12.05.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.2km

Fin tur fra La Victoria sammen med Ingebjørg, Karin og Eilert. Fra parkeringsplassen fulgte vi fin og litt bratt (i starten) kjerrevei et godt stykke opp gjennom skogen og videre på fin sti til toppen av Talia d' Alcudia. Her er det flott utsikt over den nordlige del av Mallorca. På retur ned tok vi av til en ny topp; Penya Roja. Her går stien langs kanten av fjellet og etter hvert mot en bratt klippevegg. Her er det en befestning fra 1600 tallet som vi går gjennom. Det er en tunnel på hjørne av klippen. Her er det smalt og loddrett ned.. men det er også kjetting å holde seg i. Videre opp til toppen er noe bratt med litt enkel klyving enkelte plasser. På toppen er plassert en kanon og informasjon som forteller at dette er en del av en befestning fra tidlig 1600 tallet.

Map    

Cura, Mallorca

Date:
12.05.2016

"Guidet tur" Mallorca rundt i dag..

Map    

Talaia d' Albercutx, Mallorca

Date:
12.05.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
1.0km

"Guidet tur" Mallorca rundt fortsetter...

Map    

Besselvassheia - Frøya

Date:
05.05.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
6.8km

Tur nr to i dag gikk fra p-plass ved Øverskardvågen. Fulgte fin vei ca 1,5 km og godt merket sti som gikk både på myr og berg videre til toppen. Grei og lettgått tur for både meg og Børge :-)

Map    

Mørkdalstuva - Hitra

Date:
05.05.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
21.0km

Tok av ved Kvenvær og parkerte ved Svankilen. Videre kjøring på veien var forbudt. Her syklet vi ca 6 km før vi gikk videre langs en sti/kjerrevei innover myrene. Den siste biten gjennom noe tettvokst skog opp mot toppen. Øyas høyeste punkt og god utsikt både til havs og til lands.. Kommunetoppsamler Børge var med på turen :-)

Map    

Hestgrovheia - Agdenes

Date:
01.05.2016
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
10.8km

Fulgte bomveien inn Solemsdalen. Her var veien stengt ca 3 km før sommerparkeringen, så her fikk jeg 6 km ekstra gange i bonus :-) Med truger i sekken, fulgte jeg veien helt inn til Stenbruddet. Videre opp i østlig retning og fulgte "gammelstien" et stykke før merkingen "forsvant". Gikk derfor videre rett opp mot bruna hvor jeg kom inn på den merkede stien. Her tok jeg på trugene og fulgte staket løype videre helt opp mot toppen.

Map