Durres Castle Hill, Albania (15.08.2019)


Characteristic Hike
Distance 4.5km
Map
Ascents Durres Castle Hill (100m) 15.08.2019

Dagens tur skulle egentlig bare være sightseeing og litt byvandring. Og det ble det også, - vi besøkte både Durres amfiteater (fra år 100-400) og borgen i Durres. Vi ønsket også å se slottet i Durres. Men det var litt lenger opp..

Wikipedia skriver dette om slottet:

Royal Villa of Durrës , også kjent som Zogs Villa of Durrës ( albansk : Vila mbretërore e Durrësit ) var sommervillaen til King Zog i Durrës , Albania .

Det ble brukt som sommerpalasset av den albanske kongefamilien under monarkiets regjering og er fortsatt et symbol på monarkiet i byen.

Den ble restaurert til Leka kronprins i Albania i 2007. Restaureringsprosessen ble akseptert og godkjent av den albanske landskommisjonen, etter alle lovlige prosedyrer uten konkurranse. Slottet var en gave gitt av Durrës næringsliv som et tegn på velstand for kong Zog. Selv om Artan Lame i 2012 erklærte i media at palasset ble bygget av den italienske regjeringen.

Villaen ligger på Durrës-høyden, 98 moh. Havet kan sees fra tre sider av villaen. Den er utvidet i form av en ørn og ble bygget i 1926. Kristo Sotiri , en arkitekt som hadde uteksaminert fra University of Padova og University of Venice , Italy , tegnet villaen. Da Sotiri utformet bygningen, hadde han lang erfaring som inkluderte det å være arkitekt for domstolen til dronning Elisabeth av Wied av Romania . Bygningen sto ferdig i 1937, noen måneder før kong Zog giftet seg med dronning Géraldine Apponyi de Nagyappony .

Villaen ble brukt etter andre verdenskrig som et mottaksbygg fra myndighetene. Under kommunist Albania har mange kommunistledere fra Nikita Khrushchev til den kambodsjanske prinsen Samde Norodom Sihanuk vært gjester i bygningen. USAs tidligere president Jimmy Carter har også vært en av gjestene på 90-tallet. [1] [2] Interiøret i villaen ble vandalisert under uroen i 1997 i Albania . Prins Leka har skissert en gjenoppbyggingsplan som skal implementeres i nærmeste fremtid.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.