Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Mardalsfossen og herjing i og ved Eikesdalsvannet

Date:
24.06.2016

Ona fyr med Damman og Saltnes

Date:
23.06.2016

Første topptur i øyriket. Fikk med Henrik,Erlend og Ole W på tur til Husøy og Ona. De to førstnevnte og undertegnede nådde toppen på Ona.

Map     1 comment

Galten og Julskartind med PT Kari Anne

Date:
16.06.2016

Map    

Alnestind sammen med PT Kari Anne

Date:
13.06.2016
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:16h
Distance:
6.6km

Telttur til Trollstigen med påfølgende skitur til Alnestind. Fortsatt mulig å gå hele veien på ski fra der man parkerer bilen. Fin tur, men mindre snø i år enn da jeg forsøkte meg på samme tur med jentene 29.juni 2015. Da ble vi stanset på ca 1400 meters høyde av et slush-skred utløst av noen våghalser som klatret i skavlene ovenfor oss. Vi hadde bedre hell i år, ingen skredfare eller våghalser i sikte, og vi kom oss opp. Artig tur med fin utsikt til bl.a Bispen og Finnan underveis. Turen minner litt om Trolltind i Jordalsgrenda når det gjelder lengde og høydemeters stigning fra start.

Map    

Trollkirka med PT, mann og barn

Date:
11.06.2016
Duration:
4:00h
Distance:
4.4km

Fin tur til Trollkirka for barn og voksne. Etter å ha vært inni to grotter, gikk vi opp til vannene ovenfor og litt videre opp mot Trolltindene. Mange andre folk i terrenget, hvorav to rapporteringer om huggorm langs stien og et ormeskinn i lyngen ovenfor vannene. Heldigvis så ikke vi annet enn frosk og et fiskevak når det gjelder den type dyreliv.

Map    

Sukkertoppen Ålesund - kveldstur

Date:
06.06.2016
Duration:
1:44h
Distance:
5.5km

Luftetur ifbm. hotellovernatting og tilrettelagte avhør i Ålesund. Etter ørten turer opp på Aksla og innover byfjellet, var det på tide å utvide horisonten litt. Valget falt da på Sukkertoppen, et yndet sted for bl.a cruiseskip-turister og "locals" fra områdene rundt Hessa og Skarbøvik. Jeg tok buss 86 til Skarbøvik, hoppet av bussen halvannen km før start, tok meg deretter fram langs asfalt til jeg fant et stikkut-skilt som pekte på en sti som så ut til å gå opp på ryggen til Sukkertoppen. Stien var kjempefin og det var lett å finne veien. Dette må være den peakbook-turen jeg har møtt flest folk på så langt. Det var mange som var ute og luftet seg og nytte utsikten denne fine sommerkvelden. j <gallery>

Map