Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Nordtoven

Date:
21.05.2020

På langtur mot nord var det ny topp i sikte, Nordtoven i Leirfjord, på 994 moh. Turen begynte ved Drevvassbukta, hvor vi fulgte veien oppover mot Buktelva. Finn Olav og André gikk på randoneeski, men siden jeg ikke har kommet meg på ski bølgen enda, ble det truger på meg. Skikkelig bløt og rotten snø, gjorde turen tyngre enn det den kanskje hadde vært i utgangspunktet. Vi gikk videre oppover over Sørfjellet på 218 moh, og videre på sørsiden av Tverrelva, krysset den, og videre opp langs ryggen mot trigpunkt 533. Herfra gikk det slakere og mer rett mot toppen. (Se Hawkeye (Finn Olav Ulvund) ) Etter en kort stopp på toppen for litt bildetaking, begynte vi turen nedover igjen. Synd med den rotne snøen, men ellers en flott tur i knallvær! Brukte 6 timer tur-retur.

Map    

Haugsteinfjell

Date:
02.05.2020

Finn Olav samler på 1000 største fjell målt i primærfaktor, og siden vi var helt ytterst i Bremanger området, så grep vi muligheten og tok en "svipptur" opp på Haugsteinfjell. Dette var en meget bratt tur! Kjørte inn til en anleggsvei som var merket på kartet. Den krongla seg oppover bakkene, som rene Flåklypa veien. Etter å ha besteget ca. 420 høydemeter på grusvei, slakket den seg litt utover og vi gikk mer innover på fjellet. Ble litt overrasket over å se flere hytter oppi sidene langs veien. Gikk ned samme rute som vi gikk opp, men på veien nedover tittet solen endelig frem og vi fikk godt solvær hele veien ned igjen. Alt i alt en veldig flott tur!

Map    

Storåsen i Florø - Øytopp

Date:
02.05.2020

Meget kort tur på slutten av dagen. Parkerte og fulgte grusvei fra Florø stadion oppover mot toppen. Gikk i ca. 15 minutter til vi tok av veien på en sti inn til skogen. Derfra var det ca. 36 meter til toppen i luftlinje. Ingen utsikt, bare ren skog. Brukte ca. 30 minutter tur-retur

Map    

Sundstua - Øytopp

Date:
02.05.2020

Map    

Krabbestigheida - Øytopp

Date:
02.05.2020

Vi tok 15:15 ferja fra Oldeide til Husvågøy, og var i land 15:30. Fra da hadde vi nøyaktig 1 time på oss til å bestige toppen, om vi skulle rekke 16:35 ferja tilbake igjen. Vi fulgte Husevågveien, for så å ta til venstre på Krabbestivegen, og fulgte den til vi så en gruslomme dukke opp på venstre side av veien etter ca. 3 minutter kjøring. Da var det bare å hoppe ut av bilen å komme igang. Fulgte ryggen, med bratte partier i starten, for så at det slakket ut oppover mot toppen. Brukte ca. 30 minutter opp, og 20 minutter ned igjen. Vi fikk heldigvis flott vær med nydelig sol, deilig å få brukt litt solbriller på tur også!

Map    

Øyakollen - Øytopp

Date:
02.05.2020

Siste topp for denne gangen i Bremanger, Øyakollen. Kjørte utover mot Rugsund, men tok til høyre ut til øya, hvor det var laget en vei av fylling i havet. Parkerte i nederste svingen og gikk opp til grinda. Fulgte stien/tråkket til venstre for grinda oppover. Den holdt vi så og si helt til toppen, men man må følge godt med på hvor man går, for det kan være veldig lett å miste tråkket. Kom oss lett opp på toppen og gikk ned igjen de bratte bakkene på høyre side av ryggen, til vi kom ned til jordet nedenfor. Her var det bra tråkk av sau, men fortsatt meget bratt. Fulgte jordet tilbake igjen til gjerdet, og ned igjen til bilen. Brukte ca. 30 minutter tur-retur.

Map    

Fanneskarvarden - Øytopp

Date:
01.05.2020

Etter å ha fulgt med på værmeldinger hele uken, såg det dårlig ut med bra vær på øytopp jakt, men valget falt likevel på Bremanger. Jeg og Finn Olav (Hawkeye) reiste avgårde på formiddagen og var framme ved første startsted på topp like rundt 20.00. Fanneskarvarden på Frøya var førstemann ut. Parkerte ved veien inn til Olderøyna, på en liten gruslomme. Skifta til turklær, smetta på oss skoa, og traska avgårde. Begynte greit bratt oppover men flata litt ut for så bli litt bratt igjen. Her er det ingen sti, så man må bare orientere seg selv mot toppen. Etter mer oppover og mer innover fikk vi toppen i sikte og gikk målretta mot den. Utsikten ble ikke den beste med tanke på været, men men... Brukte 1 time og 35 minutter tur-retur

Map    

Fløyna - Øytopp

Date:
01.05.2020

Etter bestigningen av Fanneskarvarden kjørte vi tilbake til Smørhamnsøyna. Etter å ha kommet inn på øya tok vi første vei inn til venstre (grusvei) og kjørte opp til noen hytter hvor vi parkerte. Kort og lett tur som tok ca. 15 minutter.

Map