Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Mollsheia - Øytopp

Date:
12.04.2020

Etter en god natts søvn i Lindesnes, gikk turen videre til Underøy for å bestige øytoppen Mollsheia på 124 moh. Været hadde bedret seg veldig siden dagen før, så motivasjonen for å muligens måtte traske i litt busk og kratt var bedre. Vi parkerte på en liten gruslomme ca. 200 meter nedenfor en traktorvei som var merket på kartet. Gikk oppover traktorveien til vi så litt mer åpen skog på høyre side (ca. 200 meter). Gikk beinveg rett inn og prøvde å orientere oss om hvor det var best å gå. Skrådde litt innover mot toppen og jobbet oss oppover i høyden. Var ikke sååå mye busk og kratt som på tidligere turer, så det var et pluss! Vi kom oss opp og frem til et lite hus hvor vi da så varden rett ovenfor. Litt smårusk vær uti havet men ellers god utsikt.

Map    

Varden Eigerøya - Øytopp

Date:
11.04.2020
Characteristic:
Hike

Ankom Eigerøya i skikkelig regnvær, som var litt demper på stemninga, men vi var der og toppen måtte tas. Parkerte ved skolen, og fulgte sti som gikk bak bygget. Godt merket sti hele veien opp, så dette var en smal sak å gjennomføre. Tvers igjennom søkkvåt, men vi er heldigvis vanntette. Brukte ca. 45 minutter tur-retur.

Map    

Barmsheia - Øytopp

Date:
11.04.2020

Etter mye frem og tilbake om hvor ferden skulle gå, og mye kikking på værmeldinger, var det øytopper på sørlandet som trakk det lengste strået. Jeg og Finn Olav (Hawkeye) tok bilen fatt og reiste først ned til Risør for å bestige Barmsheia. Kjørte ut mot Barmen og videre innover svingete veier til vi kom frem til en bom. Da var det bare å ta beina fatt videre innover. Gikk et godt stykke på grusvei frem til en så og si gjengrodd traktorvei like sør for toppen. Fulgte denne frem til vi var 90 meter unna toppen i luftlinje, før vi til slutt tok kurs rett mot toppen. Samme vei tilbake. Brukte ca. 1 time og 15 minutter på turen, inkludert en skikkelig flåttsjekk.

Map    

Kistefjellet - Øytopp

Date:
11.04.2020

Turen fortsatte videre fra Eigerøya på svingete veier nedover mot neste mål, Kistefjellet, på 177 moh. Været var fortsatt regnfult, men den verste vinden ble igjen i Egersund. Kjørte over broen til øya og videre innover flere smale og svingete veier, til vi parkerte på en liten parkeringslomme sør for toppen. Gikk oppover mot hyttene og hold oss på traktorveien til venstre for den innerste hytta. Gikk innover en god og åpen skog, før vi begynte ferden gjennom busk og kratt opp til toppen. Finn Olav (Hawkeye) ledet ann veien og før vi visste ordet av det var vi på toppunktet. Hadde tåken letta og været vært litt mer optimalt, så hadde nok utsikten blitt vesentlig bedre, men så heldige var vi dessverre ikke denne gangen. Lett og grei tur på 25 minutter tur-retur.

Map    

Midtbøknipen - Øytopp

Date:
11.04.2020
Map