Higravtinden (ny sti) (15.07.2016)


Duration 5h 05min
Distance 6.7km
Vertical meters 1,259m
GPS
Ascents Higravtinden (1,146m) 15.07.2016

Satset alt på et lite værvindu som yr hadde meldt, som storm var mer skeptisk til, men som jeg desperat ville ha. Trasket oppover lia i fuktig vær, men fortsatt med optimismen høyere enn toppen.

Sikten var kanskje vel 10m, og jeg hadde vel lest at man skulle følge ryggen opp fra veien, sånn ca. Jeg kan jo bare informere med en gang om at denne ryggen ikke er letteste vei til topps.
Sporet mitt ned igjen derimot, det følger en fin sti, som jeg mistenker en eller flere ivrige nylig har gjort seg flid med.

Fikk nesten gjennombruddet med sol, den skinte til og med på meg i 10 min på ryggen et sted, men jeg forsvant opp i tåka. Ble sittende håpefull utover kvelden på toppen, til rimet begynte å legge seg på de våte joggeskoene mine. Måtte innse at yr nok en gang glimret med sine feil, og jeg trasket mutt nedover.

Kom til snørenna, og gleden var stor da snøen var velvillig, og tåka forsvant - og en nydelig utsikt til få, men nøye utvalgte, lofottopper lå og badet i et stort sky- og tåkehav.

Kort oppsummert: Følg retursporet mitt, og du får en rimelig optimal vei til topps (avhenging av snøkvalitet). Jeg hadde spandert ei isøks og noen lette stegjern hvis det var tvil.

User comments

  • -
    avatar

    klyving til toppen

    Written by hmsv1 18.07.2016 14:20

    Bra timing med turrapporten din. Skal ta en liten tur til Lofoten litt seinere i uka :) Lurte på hva du synes om å komme seg opp til hovedtoppen? Har lest at noen foretrekker litt sikring her mens andre går uten tau (som du sikkert gjorde). Var det helt greit å klyve opp?

    • -
      avatar

      Sv: klyving til toppen

      Written by Mayhassen 18.07.2016 19:20

      Hei :) Man klyver nærmest inne i en kamin, så er ikke veldig utsatt dette. Det lå en tauslynge som man kan hjelpe seg med også her på et punkt.

      Kan beskrives som litt strevsomme (høye) opptak, men tipper ikke du synes det er nødvendig med tau, da et glipptak ikke vil ha de altfor store konsekvensene. Synes det var uproblematisk på vått føre, men er jo greit å være litt vant til å klyve, og det er nok du med god margin.

      • +
        avatar

        Re: Sv: klyving til toppen

        Written by hmsv1 18.07.2016 20:48
Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.