Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Tur til Hafjell.

Date:
22.09.2018

Regn og "ruskevær" på Vestlandet i helga. Kraftig vind, kombinert med nedbør i Jotunheimen og Rondane gjorde at vi køyrde dit yr.no meldte opplett og sol. Valget vart Lillehammer. Fin, fin rusletur på Hafjell i flotte haustfargar. Rekreasjon. Overnatta i bubilen og hadde fleire timar på Maihaugen på søndagen.

Map    

Stølstur til Sendalen i Lærdal

Date:
17.09.2018

Fridag etter arbeidhelg. Mangler fortsatt nokre klipp på Stølstrimkortet….OG på Bakketrimkortet mitt. Parkerte bilen ved infotavla på Ljøsne. Gjekk på merka sti oppover i Sendalen. Første stopp var på Hitakvile, der det er postkasse for bakketrimmen. Hit har eg vore nokre turar før. Videre oppover i dalen har eg aldri vore før. Morro med solotur. Det var bratt oppover i dalen. Gjekk oppe i fjellsida til venstre i elvegjelet.... Det var fleire sauer som kosa seg her oppe...fekk skifta til tørre kle....hadde svetta godt i den bratte fjellsida.

Tjønnholsoksle og Tjønnholstinden.

Date:
01.09.2018

To ordnt'lige 2000 meter toppar i dag. Tjønnholsoksle 2145 moh og Tjønnholstinden 2331 moh Vi har gått 32 km og vore på tur i 13 timar og gått 1789 høgdemeter...... med andre ord, ein vaksen tur. Køyrde frå Lærdal med bubilen i går. Parkerte på valdresflye, ved Heimdalsmunnen. Det var utgangspunktet for turen vår i dag. Gjekk rett frå parkeringa, opp vest for Raudhamran. Gjekk inn Leirungdalen. Kryssa Leirungsåe ved Tyskerplassen. Måtte vade og vart våt på beina, men det gjekk bra. Gjekk oppover og kryssa Tjønnholsbekken heilt oppe på flata. Dreia mot venstre og følgde den vestlegaste av ryggane opp til Tjønnholsoksle. Måtte ned att ein del høgdemeter... Kom oss opp på Tjønnholstinden, Norges 16.høgaste topp!!!!! Kom oss neeesten ned att før mørke kom....Ein flott tur!!!!

Map