Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Hinnotefjellet, Søre Hellstugutind og Semeltinden

Date:
09.07.2020
Duration:
13:00h
Distance:
24.2km

Startet fra Gjendebu rett over kl. 9 på morgenen. Pappa og jeg hadde leid Storådalsbue for anledningen. I utgangspunktet skulle denne torsdagen være en transportetappe, men siden vi var flere og de andre skulle reise med første båt neste dag så tok vi alt på en runde. Fulgte T-merket sti opp langs bekken og benyttet alle snøfelt vi kunne innover dalen mot Hinnotefjellet. Lett klyving opp ryggen fra sør. Videre ned mot skaret hvor T-stien fra Gjendebu går ut på breen og videre opp østryggen til Søre Hellstugutinden. Mye snø og faren for gjennomtråkk på hvert skritt i ura. Ut den bratte ryggen ned mot Semeltinden hvor jentene satter kursen mot hovedstien mellom Gjendebu og Spiterstulen siden de hadde vært på Semeltinden tidligere. Det er veldig svaete nede på bandet mellom Søre >>>

Map    

Nestnørdre Knutholstind

Date:
08.07.2020
Duration:
9:13h
Distance:
18.2km

Startet fra Gjendebu rett over kl. 9. Vi var fire stk, hvorav to skulle på Nørdre Knutholstind (Burchardstind) og pappa og jeg på Nestnørdre Knutholstinden. Tok en pause etter at vi hadde krysset elva i Svartdalen for å planlegge ruta videre. Det var tåke på toppene så vi så ikke nålene som vi hadde håpet å kunne sikte på. Gikk derfor snøfelter oppover noe som viste seg å ende i sva og vær nærmere Midtre Knutholstinden enn Nålene. Været lettet etterhvert og vi fikk sikt på nålene så vi krysset snøfelter og sva mot nord for å komme oppunder Søre nål som var lett å navigere etter. Opp forbi Søre Nål og deretter relativt slakt oppover mot Nestnørdre. Det va rmye snødekt ut og vi tråkket ofte igjennom. Det var seigt bortover kanten. Ned igjen fant vi renna på vestsiden >>>

Map    

Slettmarkhøe

Date:
06.07.2020
Duration:
9:50h
Distance:
22.0km

Startet fra Gjendebu rett over kl. 9. Sondre var med som guide, men det var ikke vær til Mesmogtinden, Langedalstinden og Søre Svartdalspiggen, så de spares til neste gang. Tok heller opp breen mot Slettmarkhøe på bratt snø og endte med litt klyving helt på toppen. Været fra 1900m og oppover var mye vind og nedbør i form av snø som pisket i ansiktet. Stegjern og isøks var på plass. Gikk oss litt fast i snøbakken og kløv opp på eggen mellom Slettmarkshøe og piggen og kom oss bort til GPS-toppunktet. Fant ikke varden og satte en rask retur.

Map    

Memurutinder

Date:
02.07.2020
Distance:
25.6km

Hadde egentlig tenkt en rolig hviledag, men Tinderodeo var i gang og jeg hørte om de hadde en fører som var ledig til en tur på Memurutinder V3,V4,V5 som jeg manglet. Snorre og Martine ble med på turen. Vi gikk breen opp til nesten V4, la igjen sekker der og gikk over snøen til V5. De gik videre til V6 mens jeg snudde og de tok meg igjen opp i bakkene mot V3. Der satte vi en rappell og landa på V2, gikk deretter ned og ut på breen i delvis løs ur.

Map    

Nørdre Hellstugutinden

Date:
01.07.2020
Distance:
18.4km

Egen tur for å krysse ut Nørdre. Gikk fra Spiterstulen og tok sikte mot ryggen. Den er relativt bratt opp med sva på begge sider. Man går i en form for tråkk og følger spredte varder. Det er mange hårnålssvinger oppover.

Map