Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Borgafjellet - Møsnuken

Date:
28.05.2022
Distance:
14.2km

Fin tur i flott terreng til Møsnuken via Borgafjellet. Jeg parkerte ved Tøsdalen parkering og gikk bortover grusveien langs Oselva til Knutabruo. Ved veien her gikk det merket sti opp til Borgafjellet. Den var til tider ganske bratt. På Borgafjellet var jeg også innom dagsturhytten Borgabuo. Gikk så sti nordøstover mot Hegglandsfjellet, så tilbake et stykke før jeg gikk oppover dalen mot Møsnuken. Ved stikrysset valgte jeg den letteste stien til toppen. På returen gikk jeg oppom Tyssdalsfjellet. Fulgte sti videre bort til Linken. Ned igjen valgte jeg å gå videre og stien som kom ned ved parkeringsplassen. Den var også veldig bratt. Heldigvis var det ganske tørt, men måtte allikevel være forsiktig.

Map    

Blåmanen

Date:
26.05.2022
Distance:
14.9km
Map    

Stemmesegga - Hånipa

Date:
21.05.2022
Distance:
12.0km

Kjørte inn til Askeland parkering og fulgte traktorvei et godt stykke oppover. Selve stien opp til Stemmesegga var god, men litt bløt like før toppen. Tilbake igjen prøvde jeg å gå etter stien som var tegnet inn langs høydedraget. Den var grei å følge i begynnelsen, men etter hvert forsvant den. Jeg gikk ned igjen til stien jeg gikk opp og fulgte den helt til Erstadfjellet . Her var det og en dagsturhytte. Videre til Hånipa på god sti ned til en kjerrevei. Fulgte den et par hundre meter før det var skiltet opp til Hånipa . Ned igjen fulgte jeg kjerreveien, gikk gjennom en skytebane og fulgte veien opp igjen til bilen. Fin tur!

Map    

Stangelifjellet - Storesåta

Date:
20.05.2022
Distance:
9.7km
Map    

Raudnipa, Geitnipa og Lynten

Date:
17.05.2022
Distance:
17.9km

Fjelltur på 17.mai har etter hvert blitt en tradisjon. I år gikk turen til Raudnipa og Geitnipa . Jeg startet ved Raunekleiva parkering og fulgte god og merket sti opp til Raudvatnet. Valgte å gå på vestsiden av vannet opp til toppen av Raudnipa. Så fulgte jeg rødmerket sti videre, men siste biten opp til Geitnipa var umerket, så her gikk jeg etter logikken. Prøvde meg å gå videre, men fant fort ut at det var lurest å gå tilbake samme veien. Gjorde det en liten stund, men ser at jeg har gått en litt annen vei tilbake likevel. Tok av til Lynten etter en liten stund. Ikke et PB-element, men lagt til som ny topp på Fjelltoppjakt-appen. Fulgte merket sti videre for å komme meg opp igjen til Raudvatnet. Prøvde meg på en litt raskere vei, som viste seg selvfølgelig å ikke være det. Heldigvis kom >>>

Map    

Bruviknipa

Date:
15.05.2022
Distance:
13.8km

Parkerte på Båtaleitet parkering. Gikk tydelig sti hele veien opp til Bruviknipa . Lurte litt på å gå korteste og bratteste vei opp, men så fra avstand at det var en del snø i fjellsiden enda. Derfor gikk jeg om Borgasætra. En del lengre, men det var en fin tur. Jeg har aldri gått denne veien opp før. Fin og merket sti hele veien opp til toppen. På vei ned igjen stakk jeg oppom Utegardsnipa og jeg var også bortom Varden på Ørnatuva. Var sikker på at dette var PB-punktet, men så fort at det ikke var det, så da ble det en liten ekstrarunde. Det ble en fin tur, ganske så vått i marken.

Map    

Kolåsen

Date:
14.05.2022
Distance:
2.1km

Siste tur for dagen ble Kolåsen . En tur jeg garantert ikke kommer til å gå igjen. Jeg parkerte i veikrysset inn til Grindheim ved siden av noen bosscontainere. Sikkert ikke helt lovlig. Startet rett over veien for krysset. Vanskelig å finne sti. En del rotvelt gjorde det enda vanskeligere. Gikk etter logikk og innimellom så jeg litt sti og. Etterhvert fant jeg sti, bare for å rote meg vekk igjen. Stoppet og sjekket ruten geirmy hadde gått og fant stien takket være hans turrapport. Siste del av stien opp til toppen var merket med hvite og røde plastremser. Var inne på tanken om å gå videre til Tveitåsen, men tiden strakk ikke til, så den får vente til en annen gang. Ned igjen fulgte jeg merket sti, men måtte gå etter mitt eget gps-spor for få finne ut hvor jeg hadde gått opp.

Map    

Orrnipa

Date:
14.05.2022
Distance:
5.2km

Jeg parkerte ved Sæbø kirke og fulgte gårdsvei et par kilometer innover. Stistart i enden av veien. Herifra var det kort vei opp til toppen av Orrnipa .

Map    

Vettåsfjellet og Peparen

Date:
14.05.2022
Distance:
4.2km
Map    

Skytterfjellet og Litlevarden.

Date:
08.05.2022
Distance:
1.9km
Map