Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Stendafjellet

Date:
31.07.2021
Distance:
2.9km
Map    

Solbakkefjellet

Date:
31.07.2021
Distance:
9.1km

Etter turen til Vardafjellet og Orrtua, kjørte jeg Frotveit og parkerte der. Neste mål var Solbakkafjellet . Jeg fulgte lysløypen innover til det stod skilt opp til Solbakkefjellet. Denne veien viste seg å være ganske våt. Kanskje ikke så rart etter regnværet for noen dager siden. Jeg gikk oppom Solbakkefjellet NØ før jeg gikk videre til toppen. Jeg valgte å ikke gå tilbake samme vei, men fortsette på samme sti nedover. Rett før stikrysset som var vist på kartet, så jeg en sti som gikk til høyre og fulgte den i stedet. Etter hvert kom jeg ned til grusveien og fulgte den tilbake til bilen.

Map    

Vardafjellet og Orrtua

Date:
31.07.2021
Distance:
5.2km
Map    

Håøytoppen

Date:
29.07.2021
Distance:
6.1km
Map    

Indregardsfjellet

Date:
29.07.2021
Distance:
4.8km
Map    

Skåldalsnipa

Date:
26.07.2021
Distance:
4.9km
Map    

Loneheia og Leitåsen

Date:
26.07.2021
Distance:
6.1km

Jeg har mange ganger vurdert å gå på Loneheia etter Gullfjellturer, men hver gang har jeg latt det være. Denne gangen kjørte jeg ens ærend for å ta denne toppen sammen med Leitåsen. Jeg parkerte ved fotballbanen og gikk bort til Londalen og tok av på sti ganske raskt. Denne stien var ikke lett å finne, men stien var fin og førte meg greit til toppen. Der fant jeg raskt varden som bar bygd på toppen. Jeg hadde nok ikke funnet den om det ikke var for at den var omtalt her på siden. Jeg fulgte stien videre ned igjen på andre siden. Jeg har nok kanskje gått litt unødig langt, for jeg har hørt man skal komme ned ved Gapahuken, men sånn er det når man ikke er kjent. For å komme til Leitåsen gikk jeg inn til høyre ved første vei. Stien gikk ved siden av et bolighus. Turen opp til Leitåsen gikk >>>

Map    

Livarden, Totlandsfjellet og Haggardsrinden

Date:
25.07.2021
Distance:
13.9km

Ny tur til Totland, denne gangen for å registrere bl.a. Livarden. Jeg parkerte ved Øvre Totland og gikk veien opp, men tok av ned til venstre rett etter broen. Jeg fulgte den oppover og tok inn på sti mot Sverinden og Laksevåg Røde Kors-hytten , som nok har sett sine beste dager. Derifra gikk jeg lia opp mot Livarden S og selve Livarden . Ned igjen fra Livarden fulgte jeg Rett-Vest løypen et stykke, før jeg forlot den og gikk opp mot Totlandsfjellet. Ned derifra i retning Totland var det fin sti. Jeg stakk innom de to hyttene på veien ( Speiderhytten og Bergens Skilags hytte ), i tillegg til ruinen etter Mindehytten . Det var fin sti bort mot ruinen, men ned til selve hytten var det litt ulendt. Siste topp for dagen ble Haggardsrinden . Jeg fulgte kjerrevei fra parkeringsplassen, forbi en del porter og gjennom et gårdstun og fulgte veien videre. I følge kartet heter veien Kubakkane. Jeg tok >>>

Map    

Borga og Grønetua fra Hjortland

Date:
24.07.2021
Distance:
15.2km

Lørdag morgen/formiddag var det tjukk tåke og jeg utsatte derfor tur til ettermiddagen. Borga og Grønetua var målet. Jeg kjørte opp til Hjortland og parkerte på parkeringsplassen der. Første registrering for dagen ble Storhovden og derifra gikk jeg rett opp til Norhytten , en hytte jeg ennå ikke har fått registrert. Etter Norhytten gikk jeg rett opp lia opp mot Såta og derifra til Borga. Mens jeg var på toppen her bestemte jeg meg for å gå ned til utsiktspunktet på Kvitnosa . Her var det god utsikt til Arna og Unneland bl.a. Fra Kvitnosa tenkte jeg å gå ned til ruinen etter Borgasetra. Den var lett synlig fra høyden, men å komme ned til den var ikke så enkelt. En del bratt terreng kombinert med mye brake gjorde at jeg til slutt ga opp og gikk opp igjen i retning Grønetua. Jeg gikk tilbake til parkeringsplassen igjen via Vikinghytten.

Map    

Vettisfossen

Date:
22.07.2021
Distance:
15.2km

Tur inn til Vettisfossen. En ganske kjent turistattraksjon. Vi ankom parkeringsplassen litt sent, så det var godt med biler. Vi var heldige og fant en plass, men mange hadde parkert langs veien nedover. Vi tok oss god tid og ruslet innover. Utrolig fin natur langs veien, med mektige fossefall og stryk. Det var også en del informasjonsplakater underveis med historie fra dalen. Inne ved Vetti gard hadde vi valget mellom å gå til bunnen eller toppen av fossen. Vi valgte som de fleste andre å gå til bunnen, noe vi ikke angret på. På veien gikk jeg en svipptur opp til toppunktet " Nord for Vetti Gard ". Der lå det en kar i telt. Han humret godt når jeg forklarte at jeg bare skulle registrere toppen:-) Dette ble en flott tur som absolutt anbefales!

Map