Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Borga og Grønetua

Date:
30.04.2021
Distance:
14.8km

Tur for å "hente" et punkt på Fjelltoppappen ned mot Kvamme, nærmere bestemt Sauhaugen. Jeg kjørte til parkeringen på Hjortland og gikk oppover i retning Norhytten og forbi nødkjelken, men i stedet for å gå opp til hytten tok jeg av til venstre i det jeg kom ut av skogen for å komme opp på Såtbotshaugen. Der er det markert en sti på kartet. Jeg fant ikke noen, men ingen problem å komme opp. Etter hvert tok jeg av ned i retning Kvamme for å finne Sauhaugen. Gikk opp igjen samme vei og tok veien bort til Borga . Her oppe var det fremdeles godt med snøflekker. Gikk så bort til Grønetua og deretter Vikinghytten før jeg tok stien ned igjen til Hjortland. På veien var jeg bortom dagens andre nødkjelke. Vel nede på grusveien tok jeg en liten avstikker opp til Storhovden.

Map    

Orretua og Kvitebjørnen

Date:
29.04.2021
Distance:
10.0km

Fin kveldstur opp Orretua. Parkerte ved Eidsvåg Auto og gikk stien opp til Langevatnet. Gikk videre derifra til Dræggehytten . Litt forbi Emanuel Mohns utsikt tok jeg av til venstre og opp til Lavet N og ned til hytten Uren . I stedet for å ta stien videre, gikk jeg rett opp til Lavet og videre derifra til Kåken . Tok til høyre der og gikk ned til en ny flott trebro mellom Krokediket og Langediket. Fulgte stien videre ned til Nyvikediket og tok av der ned til Sandvikspilen ved toppen av Stoltzen. Gikk videre nedover stien, men tok av til Smådiket. Her tok jeg en liten avstikker for å lete etter ruinen som Kjell Øigarden(Kjell51) skrev om i en tidligere turartikkel (25.03.21). Deretter ble det veien ned til bilen.

Map    

Storsåta fra Kollåsen

Date:
28.04.2021
Distance:
7.4km

Tur til Storsåta i Åsane i fint vær. Parkerte ved Kollåsen grendaskole og gikk veien opp til Rolland gård og stien videre derifra opp til Litlenipa . Videre derifra over Nukane og til Storsåta. Bestemte meg der oppe for å gå litt videre og ned igjen til Raunfjellet , en topp som jeg har vært på mange ganger før, men ikke registrert i PB-listene. Gikk videre nedover og tok til høyre i et stikryss. Da jeg kom til steingarden ved utmarka tok jeg til høyre, krysset etter hvert Nedgardselva, og fulgte god sti opp igjen til Litlenipa for deretter å gå tilbake til parkeringsplassen.

Map    

Geitanuken og Ulsetvarden

Date:
25.04.2021
Distance:
4.5km
Map    

Førdesveten, Kleppaksla og Storevarden

Date:
24.04.2021
Distance:
8.8km

Tur to denne dagen etter turen til Mannen og Kona. Parkerte ved første parkeringen jeg kom til, men kunne valgt en parkeringsplass lenger oppe. Det så jeg først når jeg hadde gått et stykke. Fulgte godt merket sti hele veien opp til Førdesveten . Stien var godt opparbeidd med treplanker og klopper. På veien opp gikk jeg bortom minnesmerket etter en flystyrt. Så gikk turen til Kleppaksla, ikke et PB-punkt, men et av Fjelltoppjaktens topper. Til slutt gikk jeg opp til Storevarden . Hele siste del opp hit var det en flott steingard! En fin tur i flott terreng. Mye småkupert og utsikt til havet på enhver topp du er på.

Map    

Mannen og Kona

Date:
24.04.2021
Distance:
3.0km
Map    

Rundemanen og Blåmanen fra Eidsvåg

Date:
23.04.2021
Distance:
15.2km

Tur i kjent terreng i fint, men kaldt vær. Parkerte ved Eidsvåg kirkegård og gikk opp Orretua . Fulgte så stien videre opp til Dræggehytten og Emanuel Mohns utsikt , før jeg gikk videre over Kvitebjørnen, Lavet og til masten på Rundemanen . Valgte å gå videre langs Lille og Store Tindevatn der jeg passerte Kronborg og Tindeborg . Gikk veien videre over toppen Blåmanen øst til det mest besøkte utkikkspunktet på Blåmanen. Ned igjen fulgte jeg en, for meg, ny sti ned igjen til grusveien. Tok av til Fjellhytten og gikk hjem veien med en liten tur innom Aasebu .

Map    

Vikinghytten og Grønetua

Date:
21.04.2021
Distance:
12.8km

Fin tur til Grønetua i vekslende vær. Jeg kjørte inn Selvik og parkerte på toppen av Vinddalsveien. Gikk opp ura til Setervannet og tok til høyre opp Stangelifjellet . Fulgte varderekken videre, men tok av en liten tur ned til Ulskebjørnen før jeg fortsatte til Vikinghytten . Var litt i tvil om jeg skulle snu der eller gå videre, men valgte å gå videre til Grønetua. Her lå det fremdeles godt med snø enkelte steder. Gikk så videre til ruinene av Norrønahytten og Norrønavarden , før jeg tok veien ned Trappefjellet. Her kunne jeg valgt å gå langs Øvre Jordalsvann, men jeg gikk over Midtfjellet i stedet for å gå innom de tre hyttene som ligger der, samt for å registrert toppen. Jeg valgte å gå ned Jordalsskaret hjem. For å komme tilbake til bilen kunne jeg gått over Stallane, men gikk i stedet ned til veien og til høyre. Innerst her går en sti opp >>>

Map    

Hetlebakksåta og Liafjellet

Date:
18.04.2021
Distance:
8.4km

Ettermiddagstur til Liafjellet og tilbake igjen over Hetlebakksåta . Jeg parkerte ved idrettsanlegget til Hovding og gikk gangveien bort til Breistein. Tanken var å gå opp stien bort til Breisteinlia og gå opp Liafjellet fra nordøst, men før jeg kom dit gikk det en sti rett opp Ervikskaret. Tydelig sti og godt merket, men bratt! Jeg gikk opp der og tok til venstre forbi Erviknipa og bort til Liafjellet. Fin sti og tilrettelagt med en del klopper. På veien tilbake gikk jeg oppom Erviknipa for å registrere den. Så bar det opp en ny bratt stigning opp til Hetlebakksåta før jeg returnerte til bilen.

Map    

Damsgårdsfjellet og Olsokfjellet

Date:
18.04.2021
Distance:
3.4km
Map