Søre Skorutberget og Formokampen (15.04.2018)


Characteristic Cross-country skiing
Duration 8h 05min
Distance 33.4km
Vertical meters 979m
Map
Ascents Formokampen (1,428m) 15.04.2018
Øst for Formokampen (1,337m) 15.04.2018
Søre Skorutberget (1,309m) 15.04.2018
Visits of other PBEs Formokampen fangstanlegg (1,425m) 15.04.2018
Peer Gynt-Hytta (1,100m) 15.04.2018
Peer Gynt-hytta
Peer Gynt-hytta

Etter en god frokost dro Hans Thorvald og jeg ut på helgens siste skitur. Dagens turmål var Søre Skorutberget. Planen var å gå i maskinkjørte spor til Peer Gynt-hytta og derfra bestige Søre Skorutberget, før vi skulle sette kursen hjemover til Hamar forholdsvis tidlig på ettermiddagen.

I starten på turen
I starten på turen
Søre Skorutberget
Søre Skorutberget

Som de andre dagene var været helt strålende. I dag kunne jeg i tillegg til å kaste lue og bøff også gå mye uten votter. Vi satte kursen for Peer Gynt-hytta i de maskinkjørte løypene. Det var flott utsikt i alle retninger. Da vi kom frem til hytta var det en del folk som satt og koset seg i solveggen. Vi kom i prat med noen som fortalte oss at det hadde gått ras i bilveien fra Mysuseter til Otta. Vi ringte mamma, og prøvde å undersøke saken. Vi skjønte at vegen ikke kom til å åpne før tidligst 19.00, så derfor bestemte vi oss for å forlenge turen.

Hans Thorvald med Smiubelgin i bakgrunn
Hans Thorvald med Smiubelgin i bakgrunn

På toppen av Søre Skorutberget nøt vi utsikten og tok oss en matbit. Både Hans Thorvald og jeg var slitne, men vi bestemte oss for å gå strakeste veien opp til Formokampen. Starten av stigningen av fjellet gikk bra, men et stykke oppe søkk det veldig i snøen, og vi ble bekymret for at vi kunne utløse skred. Det var fryktelig ekkelt, og vi vurderte hele tiden i hvilken retning det virket tryggest å gå. Vi vurderte også om vi skulle snu. Heldigvis kom vi oss inn på et område der det var en del steiner og berg, så vi fulgte den veien oppover til punktet Øst for Formokampen. Derfra fulgte vi ryggen både med og uten ski bortover til toppen av Formokampen. Det var en utrolig lettelse å komme seg til topps, og vi satt en stund i sola og slappet av. Vi skrev oss inn i boka på toppen, og vi så både på sikteskiven og gjennom kikkerten på toppen. Vi var smartere på nedturen, og valgte å følge skisporet.

På vei opp til Formokampen, like før vi valgte en annen vei
På vei opp til Formokampen, like før vi valgte en annen vei
Formokampen
Formokampen
Ryggen av Formokampen
Ryggen av Formokampen

Da vi var kommet ned, var det en tung etappe som ventet oss til Peer Gynt-hytta. Deler av veien var svært tung å gå, på grunn av at skisporet ikke var kjørt på noen dager. Men siden bilvegen var stengt, hadde vi god tid, så vi tok tiden til hjelp. Vi hadde både en fin matpause på vei til hytta, i tillegg til at vi stoppet og hvilte en lang stund på Peer Gynt-hytta.

Da vi kom tilbake til bilen, så vi at bilvegen ikke åpnet før kl. 21.00, så det ble en stund for oss å vente før vi kunne dra hjem.
Men det ble en flott tur, og en super helg i Rondane.

Peer Gynt-hytta og Smiubelgen
Peer Gynt-hytta og Smiubelgen
Smiubelgen
Smiubelgen
Turen vi gikk
Turen vi gikk

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.