Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Osterøy: Stølstur til Borgasætra

Date:
26.09.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:15h
Distance:
6.3km

Turen startet fra et hyttefelt i Bruvikdalen, fulgte stølssti fra Storsøyli (Seilen gårdene) til Borgasætra. Derfra ned stien til Brøkbotnen. Der tok vi av fra stien og fulgte i kanten på myr nordover til vi dreide mot øst og ned til en skogsvei. Der har det gått sti men den er nå gjengrodd. Videre ned skogsveien til sti som førte oss tilbake til hyttefeltet.

Map    

Øygarden: Rundehaugen

Date:
19.09.2020
Characteristic:
Hillwalk

Planen denne dagen var en kulturminnetur fra Skålevika til damanlegg mellom Ytsta og Insta Skålevikvatnet og med en tur opp på Rundehaugen som er en Øygarden ≥ 50m pf. topp. Tur til damanlegget er omtalt i UT.no. God parkering rett før Vestsidevegen som går opp til første vannet. Veien er avstengt med bom så det ble til fots fra hovedveien. Rotet litt til å begynne med for å finne brukbar sti oppe ved vannet. Kom bort til en del robåter og der stoppen den stien. Fant hovedstilen etter litt basking gjennom høy lyng. Fulgte stien på nordsiden av vannet som gikk over flere mindre demninger innover. Hadde regnet med en bra sti innover, men nei det ble mye vann og myr mellom bergknausene innover. Kanskje de som bruker området bruker mer båt, det var mange av de ved begynnelsen >>>

Map    

Bergen: Hellegrind

Date:
17.09.2020
Distance:
3.7km
Map    

Bergen: Ørneberget

Date:
10.09.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.7km

Endelig en dag med opphold i Bergen, og det ble en tur over Ørneberget. Prøvde PB appen igjen etter at den sluttet å virke tidligere i år. Sporene gikk i lås flere ganger og jeg hadde problemer med å få den til å virke igjen. Endret innstillingene under veis men det så ikke ut som det hjalp.

Map    

Modalen / Høyanger: Runderabben

Date:
01.09.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:53h
Distance:
11.7km

Det ble tur til Modalen og opp til Åsabotnen der jeg parkerte ovenfor vann 895 ved en stor planert steinfylling. Veien går litt videre oppover og det var mulig å kjøre helt opp der veien slutter hvis man tar det rolig. Målet mitt var Runderabben som er høyeste fjellet i Modalen kommune. Været var perfekt med klarvær og litt bris. Stien går på høyre side av flere vann innover dalen, helt til foten av Runderabben. Der er det stideling, til venstre går stien til Norddalshytten tilhørende DNT. Jeg tok til høyre på blåmerket trasse til toppen på Runderabben. Øvre del var mye av merkingen nedsnødd og jeg tok min egen trasse opp. Utsikten fra toppen skal jeg ikke klage over.

Map