Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Svarthetta i utrolig sommervær

Date:
30.06.2017

Arve og jeg kjørte tidlig fra Trondheim, forbi Orkanger og Å, så videre ti Grindal. Vi tok av mot Nerskogen og svingte av fra Nerskogveien ved skilting til Jøldalshytta. Videre på bomvei (betalingskort) frem til Kleva parkeringsplass. Vi hadde med oss sykler og startet turen med å sykle de 4,5 km inn til Jøldalshytta. Grei grusvei å sykle på. Utrolig flott seterlandskap inn Jøldalen. Vi var fremme ved Jøldalshytta kl. 10. Sol og varmt etter hvert, så det ble en pause og klesskift på Jøldalshytta før vi startet på turen mot toppen. Vi fulgte stien mot Gjevilvasshytta og opp til toppen av Skrikhøa. Rastet på vei opp. Så oss litt rundt i reinmerkingsområdet der før vi tok sikte mot Kjølen og videre opp den sørlige blokksteinskammen til toppen. Det ser bratt ut på avstand, >>>

Map    

Møllerheia og Kirkheia i Grimstad

Date:
14.06.2017
Characteristic:
Walk

Overnattet i Grimstad mens jeg var på Arendalskonferansen. Fikk med meg et par "toppturer" som en fin ettermiddagstur i sol og sommervarme.

Map    

Turjentan opp Homlastien

Date:
13.06.2017

Turjentan på lang, kronglete og spennende tur opp Homlavassdraget. Utrolig vegetasjon i Malviks canyon. Med vårflom i Homla ble det ekstra vilt. Stopp på Nygårdsvollen, husmannsplassen hvor statsminister Johan Nygaardsvoll vokste opp.

Rensfjellet

Date:
10.06.2017

Blautmyr suger. Så det var godt å komme opp i høyden. Rensfjellet besteget, pluss Melhus høyeste punkt som ligger 3-400 meter unna toppen. Punktet ligger på grensa mellom Melhus, Selbu og Midtre Gauldal. Arve og jeg gikk fra hytta til Tove (Arves søster) og Jan Terje ved Rensjøen i Selbu. Vi fikk følge av dem den første timen, frem til gapahuken ved Litj-Renå. Vi hadde regn store deler av turen, men heldigvis oppholdsvær da vi rastet underveis og på toppen. Det var en del snø i fjellet, men det var godt hold i den. Så det ble lettgåtte snarveier over snøfonnene. Flere fugleopplevelser underveis. Jeg trampet nesten på ei godt kamuflert frøken som lå på reir. Tror det var heilo. Like før vi var tilbake til hytta så fikk vi øye på ei haukugle som kikket nysgjerrig ned på >>>

Map    

Turjentan til Geitfjellet og Våttakammen

Date:
06.06.2017

Rundtur i Bymarka med turjentan i fin sommertemperatur.

Map    

Solemsvåttan

Date:
03.06.2017

Arve og jeg på pinseaftentur fra Tjønnstuggu til Solemsvåttan.

Map    

Kveldstur til Ernstkumlet

Date:
02.06.2017

Vi kom om på hytta på Storlien fredagskveld i varmt og fint vær. Måtte utsette middagen og ta en kveldstur opp til Erntskumlet. Artig med gjøken som fløy rundt oss og satte seg i et tre ikke langt fra stien.