Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Juleluftetur til Månen og Nymånen

Date:
26.12.2016

Tur til Estenstadmarka med Arve, Magnus, Kristina og Alfa. Lohove, Månen, Nymånen, Bekken og hjem. Vinterstemning i marka.

Map    

Omnfjellet og Omnfjellvarden, Orkdals kommunetopp

Date:
23.10.2016

Orkdals høyeste topp besteget i sterk vind. Flott turterreng som passer alle. Etter at du har kjørt forbi Våvatnet, så tar du mot Kyrksæterøra. Etter et lite stykke kommer du til Langlidalen parkeringsplass på venstre side. Herfra er det tydelig sti helt opp til toppen av Omnfjellet. På vei opp er det fint å raste på Steinbrothytta. Arve og jeg gikk først opp til Omnfjellet, så videre den siste kilometeren inn til Omnfjellvarden, som er det høyeste punktet.

Map    

Storskrymten, kommunetopp i Oppdal og høyest i Trøndelag

Date:
12.10.2016

Glimt fra toppturen til Storskrymten. Med sine 1985 moh er dette ikke bare Oppdals høyeste fjell, men også Sør-Trøndelags fylkestopp. Ja, det er faktisk Trøndelags høyeste fjell. Jetnamsklumpen i Nord-Trøndelag blir slått med nesten 500 meter. Et utrolig landskap i det fineste høstværet vi kan ønske oss. Sol fra skyfri himmel og vindstille. Men det er en lang tur, hele 3,8 mil. Når du i tillegg får høydemetrene og oppstigningen til toppen, så er det litt i meste laget. Så jeg vil nok anbefale overnatting i telt eller leie av den lille hytta til Lesja fjellstyre ved Lesjøen. Arve og jeg kjørte fra Trondheim klokka halv fire på natta. Fremme i Lesja og klar for å starte turen klokka sju. Vi fulgte god veibeskrivelse fra tidligere turrapporter her. Hodelykt den første og den >>>

Map     3 comments

Tinderangling på Garten

Date:
09.10.2016

På besøk på hytta til Eva og Trond på Beian. Ørlandets høyeste i går, rundtur på Garten i dag. Fin tursti opp til Synnørsfjellet. Tar av til venstre rett etter moloen. Ned fra Synnørsfjellet, videre bortover veien og opp til boligområdet. Her starter stien opp til Gartkviga. Sterk vind på toppen, men sol og fint.

Map    

Osplikammen, Ørlandets kommunetopp

Date:
08.10.2016

Hyttetur til Beian på hytta til Eva og Trond for å bestige Ørlandets høyeste topp. Fin tur i utrolig høstvær. Dagen etter ble det tinderangling på Garten.

Map    

Helsinki

Date:
30.09.2016
Map    

Liaåsen med Turjentan

Date:
27.09.2016

Map    

Preikestolen i flott høstvær

Date:
23.09.2016

Ferietur med Arve, Sofie og Marianne. Kjørte fra Trondheim torsdag etter lunsj, tilbake søndag kveld. Ei natt i Eidsfjord, så videre til Preikestolen fjellstue. Flott fjellstue, så godt som hotellstandard. Grått og regn da vi kom, men YR holdt sm lovet og vi fikk en utrolig tur opp til Preikestolen. En time og 20 minutter opp, en time ned. En grei tur som passer alle. Sug i magen da vi lå på kantet av stupet... Overnattet på fjellstua, så videre til Stavanger.

Map    

Burmaklippen, Estenstadmarkas trolltunge

Date:
04.09.2016

Den store slageren i sommer har vært turen til Burmaklippen i Estenstadmarka. Etter at Adresseavisen skrev om turen, så har folk valfartet opp dit. Så vi måtte nesten ta turen vi også. Søndagstur for Arve og meg. Parkering på Bekken parkeringsplass. Følger Skogstien og holder til venstre på stien. Merket med rødt der du etter hvert skal ta av stien.

Kebnekaise, Sveriges høyeste

Date:
30.08.2016

På en fjelltur i fjor høst kom vi på tanken på å bestige Sveriges høyeste fjell. Siden vi har vært både på Norges høyeste, og ikke minst, Danmarks høyeste ;) Arve, Arves barndomskompis Vidar og meg. Vi hadde ordnet med flybilletter, men ombestemte oss i siste liten. Fant ut at vi fikk mer fleksibilitet ved å kjøre bil. Så da ble det 105 mil søndag. Kjørte fra Trondheim, fremme i Kiruna rett før innsjekkingen på hotellet stengte. Bodde på SPIS hotell midt i byen. Kan anbefales. En liten times kjøretur ut til Nikkaloukta helikopterbase mandag morgen. Oppmøte kl. 8 for helikoptertur ut til Kebnekaise fjellstasjon. 7 minutter å fly, alternativt i underkant av to mil å gå til fots. Trenger ikke å booke tur på forhånd, bare å møte opp. Men tur tilbake må bookes og betales >>>

Map     3 comments