Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Ruten, høyeste topp i Hemne kommune

Date:
31.10.2015

Høyeste topp i Hemne kommune i dag. Flott turvær. Siste dag i oktober og så fint og mildt. Og for en utsikt på toppen! La ut turplanene våre på Facebook, så vi fikk trivelig turfølge. Tips: Følg stien rett frem når du går over brua, ikke den merkede stien til venstre (vinterløypa). Da går du tørt og fint på kammene opp mot toppen.

Map    

Fra nedre Leirfoss og langs Nidelva med turjentan

Date:
13.10.2015

Fongen og tre topper til fra Ramsjøhytta

Date:
11.10.2015

En utrolig dag i fjellet! Dro opp seint på kvelden til den selvbetjente Ramsjøhytta. Arve, Ann Therese, Bjørn og jeg. Måtte lyse oss vei de fire km inn til hytta. Men der var det heldigvis folk allerede, så varmt og godt å komme frem. Middagen vi hadde kjøpt lå igjen i bila, så da ble det hermetikk fra matbua på hytta. Lappert med medbragt rødvin ; ) Våknet til en nydelig soloppgang, klart og fint med rim overalt. Gikk fra hytta kl. 9 og fikk med oss hele fire topper i løpet av de 2,3 milene, deriblant Fongen som er høyeste topp i både Selbu og Meråker. Merket løype, så greit å finne frem. 60 kr i bomveg inn til hytta, kjør i ca 15 km til parkering på venstre side av veien.

Map     1 comment

Opp storskaret på Almannberget i Oppdal

Date:
04.10.2015

Dagens tur var av det luftige slaget. Og av det helsvette slaget! Arve og jeg tok turen rett opp storskaret på Almannberget. Den gamle manndomsprøven på Oppdal. Nå godt merket og med to alternative rutevalg på slutten, en lett og en luftig. Satser på å få bukt med høydeskrekken en gang i fremtiden, så da måtte det nesten bli den luftige... Godt å ha kjetting å holde seg fast i på de bratteste partiene. Du kjører over brua i Oppdal sentrum, følger privatveien 700 m sørover fra Industriområdet. Der er det en parkeringsplass ved en kryssende vei. Gå et lite stykke lenger fram langs vegen og ta så stien som starter ved noen store steiner. Det er godt merket hele veien opp.

Map    

Høsthelg på Oppdal med tur til Storhornet og Veslhornet

Date:
03.10.2015

Flott helg på Oppdal med flere fine fjellturer! Arve og jeg kom opp til Skifer hotell på fredag. Hadde fått anbefalt Storhornet som turmål. Lørdagen kom med en helt utrolig vær. Varmt og vindstille. Vi kjørte mot Gjevilvasshytta, tok av fra Rv 70 ved Festa og kjørte opp til Breen gård der det er P-plass (50 kr). Godt merket løype derfra. Fin steinbu på toppen av Storhornet. På vei ned tok vi turen innom mosekledde Veslhornet.

Map    

Til Månen med turjentan

Date:
22.09.2015
Map    

Barcelonas høyeste

Date:
05.09.2015

Sightseeing i Barcelona. Da måtte vi nesten innom Barcelonas høyeste punkt. Tok trikken fra 1901, så videre med kabelbane opp.

Map    

Storheia med turjentan

Date:
18.08.2015
Map    

Storkluken fra hytta på Storlien

Date:
09.08.2015

Dagstur fra hytta på Storlien. Arve og jeg med følge av Eva og Vidar. Hyggelig! Turen ble lengre enn vi trodde. Ble vel rundt 2,5 mil tur-retur. Så ikke så langt ut på kartet, og vi undersøkte ikke så nøye. La bare i vei på merket sti fra tollstasjonen. Til høyre når du kommer fra Trondheim. Fint å gå, selv om det var litt bløtt enkelte steder. Og været ble bare bedre og bedre. Sol med en liten bris på vei oppover. Tok litt feil, sånn at vi kom inn på vinterløypa. Måtte gå litt tilbake for å finne riktig sti. Det lønner seg nok å følge sommerløypa. Rast ved Klukstugan, som er et vindskydd med bord og stoler. Tok så retning mot grensesteinen som du ser derfra. Det er ikke toppen, nei... Der flater det ut, før du begynner på selve oppstigningen. Vi gikk til venstre >>>

Map