Archive - Date

Collected lists

Blekkufjellet i april

Date:
24.04.2021
Distance:
14.7km

Map    

Vinjeveien

Date:
18.04.2021
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
18.8km

Herlig etterpåsketur sammen med Frøya, Ann-Mari, Per, Bente og meg. Fra hytta på Geitryggen gikk turen langs skiløyper opp til skoggrensa mot Famphøgdene. Over Raudfjellet og videre til oppstigningen til fjellet. Oppå toppen mistet jeg et ski som for utover toppen av Fampen retning Piggvola. Heldigvis var snøen fast og skiet ble funnet midt nede i lia. Gikk videre mot Piggvola og et dalsøkk hvor vi koste oss i sola med kakeskive. Gikk så i retning hytta om Trytjernet.

Map    

Kjurrudalsmåna på påskeaften

Date:
03.04.2021
Distance:
14.9km

Dagens mål var egentlig Nyvollhøgda. Etter at vi kom opp til Grønnhytta via Gamle Kjurrudalsvei og en hundeleteaksjon fant vi ut at vi måtte rekalkulere turmål pga vind. Så ferden gikk derfor nordover over Kjurrudalsmåna og videre til Galaaenhytta. Ned bratta til veienden der vi fant en lun rasteplass. Videre gikk ferden om Tollolenget og Bakkabua. Nedunder Klarasteinen og ned på Hanksjøen. Fint skiføre med god gli. Grevlingspor nordover i Gamle Kjurrudalsvei. En gåseflokk kom også trekkende nordover fjellet. Bløtsnø og varm sol siste timen. Deilig.

Map    

Kjurrudalen på langfredag

Date:
02.04.2021
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
11.2km

Valgte skogstur i dag. Kraftig vind med snø drev. Fulgte Gamle Kjurrudalsvei nordover og stien opp til grønnhytta nodom Vardhøgda. En matbit før vi fulgte vinden over skoggrensa sørover mot Haugsvolden og Malmvelta. Prøvde å finne løypetrasseen over Skårra for n'te gang. Klarte det ikke nå heller! Men over kom vi. Gikk oss på noen orrhaner på tur bort til Undliåsen. Litt solskinn innimellom vindkulene. En liten leteaksjon etter Frøya ble det også. Lett og følge spor i nysnøen samt en klingende los på et ektepar med to hunder. Flaut. Godt å komme inn igjen i dag også.

Map    

Langfjellshogna i påsken.

Date:
01.04.2021
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
17.3km
Map