Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Nokre småtoppar i dritveret

Date:
31.07.2019
Distance:
3.6km

Så kom dritveret ja. Skal vel ikkje klage, etter alle godversdagane i forkant. Verre var det at alle regnkleda til kona var innelåst i takboksen til bilen, og der (den einaste) nøkkelen ligg ein plass kun GUD veit! Dette betydde altså at vi måtte gå til innkjøp av det mest nødvendige, slik som ei ny regnjakke til kona. Og den kosta nok - skjorta faktisk! Påkledninga vart difor litt halvegs og det same vart denne turen. Vi fekk likevel teke eit par sekundærtoppar så kan ikkje berre klage.

Map    

Familieslit til Heimre fagerdalshøe

Date:
29.07.2019
Distance:
7.6km

Ein litt småhissig, men likevel ganske kjekk tur, over Synshorn til Heimre Fagerdalshøe med 3-åringen. Jenta gjekk som ei dronning heilt opp til Synshorn og sette standarden for at denne turen jammen går an for ei/ein på hennar alder. Bortover ryggen var likevel dei små beina vortne nokså slitne, så då vart det fort opp på skuldrane. Pappaen berre MÅTTE opp på Heimre Fagerdalshøe for å krysse av toppen, og medan han gjorde det sat kona og jentungen og venta i lia nedanfor. Det gjekk kjappare enn eg hadde trudd. Med unntak av ei kryssing i bratt terreng under berget (som kona slett ikkje likte!), gjekk turen tilbake i slakt og fint terreng ned att til stien mot Synshorn. Litt drahjelp frå hunden må ein kunne unna seg (heilt til ho gjekk på trynet) Toppen er nådd! Trøtte bein med >>>

Map    

Springetur over Gråkallen+

Date:
25.07.2019
Characteristic:
Jogging

Kjapp springetur over Gråkallen og systertopp. Ikkje særleg mykje å føre i loggen, men topp er topp, og då kvalifiserer det jaggu meg som registrert tur.

Map    

Det sagnomsuste Vassfjellet, inkl. sekundærtoppar

Date:
23.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
14.9km

Etter litt for mykje stillesitjing i sommarvarmen hjå svigerforeldra i Trondheim slo eg an ei unnskuldning om at hunden måtte få seg ein dugeleg tur til det høgste byfjellet. Trondheim har ikkje alt for mykje å skryte av, men Vassfjellet peikte seg fort ut som eit dugeleg trask. Etter å ha ytra nokre saftige forbannelsar over bil-gps’en fant eg til slutt ein god parkeringsplass nokre kilometer frå Melhus sentrum. Her følgde eg først asfalt- og grusveg inn mellom bustader fram til merka sti. Stort sett lett. Nokre bekkar og elvefar her og der. Forsering av myr og gjørme hadde trønderane løyst med «plankevegar». Etterpå gjekk stien inn på ein anleggsvei som eg følgde til topps. God utsikt. Returen vart ei anna historie. Ettersom eg hadde bestemt meg for å ta nokre sekundærtoppar >>>

Map    

Trasketur til Kalvågs «tak»

Date:
16.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.9km

Familieutflukten til Kalvåg inkluderte sjølvsagt ein tur til den høgste fjelltoppen på staden. Skjønt «topp» var kanskje å ta litt hardt i. Stakkars pappa Arnold som plutseleg hadde fått vondt i foten måtte vere att. Synd for han. Eg og broremann gjekk opp frå sentrum, og i enden av eit byggefelt kom vi inn på ein grusveg som deretter gjekk over i sti. Derfrå var det ca ein time til toppen på fin sti i ulendt terreng. Utsikten var bra!

Map    

Terrengsykling via Hasleeggi, Sogndal

Date:
09.07.2019
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
1:30h
Distance:
15.0km

Sykkeltur i kjekt terreng med Jomar og Håvard som diverre endte med punktering på tampen.

Map