Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

I haven't joined any lists yet.

Høsttur til Hamar kommunes høyeste topp

Date:
25.10.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
4:00h
Distance:
8.0km

Jeg hadde lenge hatt denne kommunetoppen i kikkerten. Jeg har jo bodd i distriktet i mange år. Fra mitt hjemsted, Elverum, måtte jeg kjøre i 1 time og 45 minutter. Og mesteparten på grusveier, men med ganske bra standard. Det var meget pent vær denne søndagen, og vinteren var begynt å banke på døra. Men selv om kalenderen viste 25.oktober, så det var det noen plussgrader og solen varmet godt. Jeg fant etterhvert ut at birkebeinerrennet har sin trasé, og den følger omtrent samme ruta som jeg gikk.

Map    

Montserrat, Catalonia, Spania - i nærheten av Barcelona.

Date:
15.10.2015

Jeg hadde aldri vært på fjelltopp i utlandet før. Det var Barcelona som primært var reise-destinasjonen, men Monteserrat ligger ca.1 times reise med kollektiv-transport fra byen. Monteserrat er et fjell med flere topper, og St.Jeroni er den høyeste av dem. Utgangspunktet for turen var Santa Maria de Monteserrat, et benediktinerkloster. Ved dette klosteret er det turist-maskineri, og det var mye folk da vi var der. Derfra går det an å ta taubane et stykke oppover i fjellet. Men vi nøyde oss med å ta taubanen ned igjen. Turstiene var mange steder brolagt. Dette er et gammelt religiøst område.

Map    

Luftig fjelltopp i Trysil

Date:
04.10.2015
Characteristic:
Hike
Distance:
8.0km

Det var begynt å bli vinter i høyfjellet, og da leste jeg om denne toppen i distriktsavisa. Kjekt med en topp, som ikke er så høyt til fjells slik at ikke er fare for glatt berg. Det var fint vær denne søndagen og varmt for årstiden. En del andre folk var det også ute da dette er en ganske populær fjelltopp. Det er jo ikke mange topper sør i Hedmark, som er såpass bratte fjellsider.

Map