Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Facebook

Volakias - Lefka Ori

Date:
31.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
12.8km

Map    

Gygrastolen

Date:
22.07.2017
Characteristic:
Alpine trip
Distance:
14.0km

Luftig tur over Gygrastolen,i de majestetiske Kvinnherad-fjellene. Kjørte fra Oslo etter jobb fredag ettermiddag,og ankom Odda etter drøye 6 timer. Tanken var en fjelltur jeg hadde sett på lenge,før jeg kjørte videre ned til Kvinesdal,for å besøke familien min. Etter å ha kjørt igjennom Folgefonna tunnelen,parkerte jeg på en liten lomme ved fjorden. Spiste sen middag på en koselig brygge,før jeg tok kvelden i bilen. Tidlig opp,ble det kaffe og frokost på brygga,før jeg kjørte videre og parkerte på parkeringsplassen ved Ænes kirke. Fulgte en skogsbilvei  innover i ca 1,5 km,før det var skiltet inn til venstre på en traktorvei. Etter ca 800 meter,svinger så stien inn til høyre på merket sti oppover skogen,ca 50 meter inn på denne,igjen til høyre. Vel dårlig merket,men tydelig >>>

Map     3 comments

Leirhøe

Date:
15.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.5km

Lørdags turen la vi til Leirhøe. Vi tok oss en lang god start på dagen,ved å ta en 3 timers frokost og chilling i teltet,før vi gikk løs på den lange turen opp til toppen av Leirhøe. Dagen startet med overskyet og litt tåkedotter på toppene,men da vi stod på topp punktet,klarnet det opp og det ble pent vær,selv om det var en liten sur innimellom slagene. Flott tur med mektig skue. Tok samme vei tilbake til Spiterstulen,og vendte så nesen tilbake til Lørenskog.

Map    

Galdhøpiggen

Date:
14.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
15.1km

Min sønns andre forsøk på Galdhøpiggen. Første forsøk hadde vi dårlig vær og null sikt. Kjørte fra Oslo etter jobb torsdag ettermiddag i retning Otta og Lom. Hadde sett oss ut på flere steder at det ville være et godt værvindu på Galdhøpiggen hele fredagen,så vi krysset fingrene for at dette gikk i boks,og at vi fikk noe sikt på toppen av piggen. Kom oss til Spiterstulen litt over ni,og fant oss en fin plass til å sette opp teltet. Etter litt kveldsmat,sovnet vi begge ganske raskt inn. Våknet opp til minusgrader og rim på teltet,litt kjølig utenfor,men for en morgen gitt. Lettskyet og blått,så å si ingen vind og solen tittet frem på fjellene. Frokost og kaffe,og så var vi på vei mot Galdhøpiggen. Var allerede god gang oppover,mest bak oss. På Svellnos så vi de store tau-lagene >>>

Map     1 comment

Tur rundt Langevann

Date:
12.07.2017
Characteristic:
Walk
Distance:
3.6km
Map    

Vinjeronden

Date:
02.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
23.0km

Pga meldt dårlig vær på søndagen ved Leirvassbu,valgte jeg å forflytte meg til Rondane. Turen gikk fra Spranget til Vinjeronden og tilbake igjen. Flott tur,hadde følge med Mikkel inn til Rondvassbu,som skremte opp både sau og fugl,men som ikke brydde seg om meg,som gikk 10-15 meter bak ham. Tåke som lettet på toppen,lagde trolsk stemning på turen.

Map    

Tverrbottind-Tverrbytthorn Traversen

Date:
01.07.2017
Characteristic:
Alpine trip
Distance:
17.8km

Flott langtur over Tverrbottindene og Tverrbytthornene. Kom sent opp til Leirvassbu natt til lørdag. Fikk opp teltet kl 01.00,ble få timers søvn og satte i gang litt over syv mot Tverrbottindene. Gikk selvfølgelig feil rygg opp og startet med Tverrbottinden Sør,så måtte gå tur/retur Tverrbottinden V1,før jeg fortsatte på Tverrbytthorn ryggen. Klyving og klatringen opp mot Vestre Tverrbytthornet,gikk helt greit,videre opp eggen til Tverrbotthornet. God pause på toppen ved varden,før returen gikk ned mot Kyrkjeglupen,og tilbake til Leirvassbu.

Map