Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Facebook

Lunsj på Tonekollen

Date:
29.06.2016
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
5:00h
Distance:
14.2km

Fin tur til Tonekollen for å nyte lunsjen. Parkerte ved Losby besøksgård,og tok bomveien innover mot Røyrivannskoia. Deretter på sti mot Vangen og videre opp til Tonekollen fra Tonevannet. Nøt en god lunsj,før det var retur tilbake til bilen på Losby.

Map    

Solo tur over Soleibotntind traversen

Date:
19.06.2016
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
6:00h

Hadde planer om kano tur i Nordmarka med søskenbarnet mitt,men været i hovedstaden var ikke på vår side,så da ble jeg sittende fredag kveld og fundere på andre muligheter. Med en god værmelding på søndag i Hurrungane,bestemte jeg meg for å ta turen opp og over Soleibotntind traversen. Fikk ikke noen med meg,men ville ikke la det sette en stopper,så tok oppover Valdres alene lørdag ettermiddag og fant meg en konge teltplass på Berdalsfjellet med fabelaktig utsikt mot Turtagrø og Skagastølstindene. Stod tidlig opp søndag morgen,kaffe og frokost og kom meg i vei mot parkeringen ved Soleibotnen. Gikk først opp til Store Soleibotntinden,hadde en liten pause her,før jeg satte nedover eggen,ned snøfeltet og opp på Nørdre Soleibotntinden. Her traff jeg på et taulag som gikk i motsatt >>>

Map    

Rundt Øyungen

Date:
16.06.2016
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
4:47h
Distance:
17.3km

Tilbake i Maridalsalpene en torsdag ettermiddag etter jobb. Turen denne gangen gikk først opp til Øyungskollen via Furumokollen. God kaffe pause med nydelig utsikt ned mot Øyungsvannet,før ferden gikk videre inn til Liggeren. På bilvei bort til Gåslungen,før det var på sti langs vannet tilbake til demningen ved utløpet til Skarselva. Matpause og et friskt bad i vannet,før det var retur tilbake til bilen på parkeringen ved Skar.

Map    

Rundtur på Skrelia

Date:
11.06.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
2:47h

På tur med Tanja i det vakre Skrelia området i Lyngdal. Flott utsikt mot Farsund og Åpta fjorden. Kjørte fra Kvinesdal til Lyngdal,og videre ut mot gamleveien til Åpta,men tok av på veien mot Skrelia som var på ca 9 km fra avkjørselen. Stor parkeringsplass ved sti start. Startet på 4,8 km løypa,og gikk innom det vakre utsiktspunktet ned mot Åpta fjorden. Blankpolerte svaberg. Fortsatte så på rundløypa opp mot Homsvatnet. Rakk innom Homsknipa,før himmelen åpnet seg og vi ble søkk våte. Til og med Tor hilste på oss,og han fortsatte å brumme resten av turen vår. Tross alt vått,var det alikevel en flott tur som jeg gleder meg til å besøke igjen i bedre vær.

Map    

Fra Kvinesdal til Hægebostad - Bergheia

Date:
10.06.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
13.2km

Fin tur til Bergheia i Hægebostad,over kommune grensen fra Kvinesdal. Parkerte ved bommen ved Kleivan på Moi i Kvinesdal  og fulgte bilveien inn til Stakkeland. Stresset litt etter å finne sti start,men etter litt frem og tilbake,så fant jeg noe labert tråkk innover heia. Etterhvert ble stien mer og mer tydelig,og når jeg kom meg over kommune grensen,kom jeg inn på en rødmerket sti som jeg fulgte opp til varden på Bergheia. Liten vindfull pause på toppen,før jeg returnerte ned igjen samme vei som jeg kom opp.

Map    

Gyaaksla & Rygla

Date:
09.06.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:35h

Startet dagen med frokost sammen med mine foreldre,før jeg kom meg av sted fra Kvinesdal og kjørte mot Stavanger. En liten time senere parkerte jeg ved Stemmen ved Gyavatn,etter å ha kjørt av fra E18 rett før Helleland,over Årrestad og videre langs riksvei 42 opp mot Tonstad. Startet på bro over elven,så bratt opp kneika til vannet på høyde 541 moh. God pause i solen ved vannet,før jeg så fulgte ryggen opp til toppen av Gyaksla. Liten pause igjen,før jeg fortsatte mot Rygla. Brukte 30 min fra Gyaaksla til Rygla,flott utsikt ned mot Gya og verdt å ta turen bort til den høyeste toppen. Gikk så tilbake til Gyaaksla hvor jeg hadde en lengre matpause. Returnerte ned igjen samme vei som jeg kom opp.

Map    

Homsknipa & Kaldåsknipa

Date:
08.06.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
9.3km

Ved anledning barnedåp til storebror på søndag,valgte jeg å dra hjem til Kvinesdal onsdag morgen og tenkte jeg skulle prøve å få til en tur til Gyaaksla og Rygla på Helleland i Egersund på torsdagen. Ettermiddagen ble ledig,så tok turen til Lyngdal og videre mot Åpta,etter å ha tilbrakt et par timer med foreldrene mine. Parkerte ved Kaldåsknipa parkering og løp/gikk først opp til Homsknipa,deretter tok jeg meg opp til senderen på Kaldåsknipa,før jeg gikk innom begge topp punktene. På returen løp jeg innom Lyfjellet,før det var tilbake til bilen. Flott og fin ettermiddags tur i nydelig vær.

Map    

Maridalsalpene

Date:
06.06.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
5:35h
Distance:
24.0km

Etter å ha forelsket meg i Maridalen,fant jeg ut at jeg likså godt kunne ta alle topp punktene i Maridalsalpene med en gang. Og når været fortsatt var greit nok,så var det ingenting å lure på. Kom jeg meg av sted rett etter jobb og unngikk køen såvidt,da jeg svingte av på Maridalsveien fra Ring 3. Parkerte ved Mobekken,og gikk/løp samme rute som søndagen til Gaupekollen. På bomvei inn til den umerkede stien som ledet opp til utsiktspunktet,rett under Gaupekollen. Gikk innom Hansakollen,Vittenbergkollen og Gaupekollen,før jeg gikk tilbake til utsiktspunktet og tok en liten pause der i solen. Videre på stien ned mot Midtkollen,men tok av fra stien pga omgåelse av en myr og gikk direkte opp på toppen. Fortsatte så mot Mellomkollen og hadde en liten pause der,før jeg fortsatt på sti >>>

Map    

Gaupekollen i Maridalsalpene

Date:
05.06.2016
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.3km

Flott tur til Gaupekollen i Maridalsalpene sammen med Tanja. Parkerte ved Mobekken innerst i Maridalen og fulgte grusveien innover,til vi gikk på den umerkede stien og lange motbakken opp til toppen av Gaupekollen. Flott utsiktspunkt ca en halv km før toppen,med utsikt mot Maridalsvannet og Oslo. Selve toppen ligger litt innover og har ingen utsikt. Returnerte ned samme vei som vi kom

Map    

Over "eggen" på Barlindåsen

Date:
03.06.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:47h
Distance:
7.0km

På tur med Tanja. Bestemte oss for å ta en kvelds tur til Barlindåsen i Lillomarka i Oslo,innerst ved Maridalsvannet. Barlindåsen er en flott rygg/åskam med bratte skråninger på begge sidene av "eggen" står det i UT sin beskrivelse av turen. Vel bratt og bratt....... Etter å ha kjørt ned til Oslo fra Lørenskog,ring 3 mot Ullevål og videre på Maridalsveien rundt Maridalsvannet,parkerte vi endelig på Sandermosen stasjon. Fulgte merket sti mot Lilloseter,men tok av på sti til venstre ved bakkekammen til Barlindåsen og fortsatte over åsen til vi kom inn på en skogsbilvei på den andre siden,og fulgte denne veien til venstre. Etterhvert fant vi skilt og sti som ledet oss tilbake til Sandermosen stasjon. Fin tur med flotte utsiktspunkter.

Map