Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Facebook

Ringshornet

Date:
30.05.2016
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:00h

Fant meg en idyllisk plass for overnatting ved elva Rauma,med fantastisk utsikt mot Venjetindene og Romsdalshornet. Vasket meg fikk jeg også gjort,selv om vannet var ganske så kaldt. Så da jeg våknet grytidlig mandag morgen,var det på sin plass å spise frokost ute ved elven. I dag skulle jeg hjem,men hadde stått såpass tidlig opp,at jeg ville rekke en liten tur før hjemreise. Så bar det opp Trollstigen atter en gang,tja en kan jo lure på hvorfor jeg ikke bare lå i telt på Trollstigen....... Planen i hverfall,var i dag Ringshornet,og da jeg kom til parkeringsplassen ved Slettvikane,var det ikke et menneske å se. Litt merkelig etter å ha hatt det så folksomt hele helgen,men kanskje ikke så rart siden det var mandag. Etter å ha kommet over den første bratte kneika fra veien,var resten >>>

Map    

Alnestinden i kø,sol og vind

Date:
29.05.2016
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:00h

Våknet opp til herlig sol søndag morgen,da jeg tittet ut av teltet mitt ved elvebredden til Rauma. Frokost og kaffe måtte til,før teltet var pakket ned og jeg var på vei opp Trollstigen igjen. Alnestinden var planen,og det var allerede folksomt i den lange motbakken opp mot toppen,da jeg kom over Trollstige platået. Parkerte langs veien oppe ved Alnesreset,og kom meg fort av sted. Brukte ca 2,5 timer opp til toppen,men da var det mye kø gåing,særlig opp det bratteste partiet,før den siste slake bakken. Helt nydelig på toppen,tross at det blåste en del,så varmet solen godt for det. Mye folk på topp punktet,gjorde at jeg valgte å gå litt øst og sette meg en time i solen i fred og ro. Returen gikk ned samme vei som jeg kom opp,herlig føre og flott nedkjøring. Nede ved bilen ble jeg >>>

Map    

Jotunheimen VS Romsdal

Date:
28.05.2016
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
14:00h

Morgenen startet bra,selv om værmeldingen viste dårlig vær. Fikk i meg kaffe og frokost i Leirdalen,før jeg pakket ned teltet og satte kurs mot Krossbu. Gikk greit innover mot Leirbreen,men midt på breen begynte skylaget å bli truende,tok en vurdering og fortsatte mot Bjørneskaret med mål som Kniven og Sauen i tankene. Kom meg opp på Sauen,men nede på breen igjen begynte skodda å komme innover Sokse og fant det best å komme meg ned fra breen. Og ikke lenge etter så var nesten alt hvitt. Var ikke den eneste som snudde,møttes på flere som skulle til Storebjørn og Sokse. Vi ventet vel en time,men da regnet begynte å komme,samtidig som skodda lå tykt over hele breen,ga jeg opp og rant tilbake til bilen på Krossbu. Hadde håpet på at jeg ville rekke Kniven før det dårlige været kom,ved >>>

Map     2 comments

Et par dager i Fagernes

Date:
25.05.2016
Characteristic:
Hillwalk

Hadde fått meg fri fra jobben torsdag og fredag,da værmeldingen viste stor sol både på YR og Storm. Det skulle bli knallbra vær ut resten av uka,så angret ikke et sekund på valget om langhelg i fjellet da jeg satt i bilen på vei mot Lom og Jotunheimen onsdag ettermiddag. Gleden var kortvarig da det smalt bak på høyre side over fartsdumperen på Beitostølen,og jeg skar inn på parkeringsplassen ved Intersport.... Jada,fremre nedre bærearm var knekt rett av,og da var det ikke annet å gjøre enn å ringe Falck og få hjelp. Ble hentet tilbake til Fagernes og slo opp teltet på Fagernes camping,etter å ha avlevert bilen. Krysset fingrene for at Hovli Auto på Leira hadde delen og kunne fikse denne fort for meg neste dag,så jeg kunne komme meg videre til Sognefjellet og få gått litt >>>

Map    

Lørdags tur til Tonekollen

Date:
21.05.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
4:45h
Distance:
19.0km

Flott tur til Østmarkas flotteste utsiktspunkt,etter min mening. Så ikke noe til ulvene denne gangen heller. Parkerte ved Losby Gods og fulgte veien ( bomvei ) innover mot Røyrivannskoia til Gapahuken i 6 km. Tok her av på blåmerket sti mot Tonevannet. Ved neste stidelet tok jeg mot Bøvelstad,og etter ca 0,5 km tok jeg av på en tydelig umerket sti opp til venstre,som leder opp til toppen av Tonekollen. Stien begynner ved skiltet naturreservatet. Stien deler seg i to litt lengre oppe,men begge stiene går til toppen. God pause med nydelig utsikt,før jeg returnerte tilbake samme vei som jeg kom fra.

Map    

Ramstadslottet

Date:
19.05.2016
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
2:06h
Distance:
11.5km

Flott ettermiddagstur tur til Ramstadslottet med Tanja. Parkerte ved Marikollen og fulgte en gammel vei oppover mot Brudalen i ca 2 km,før vi tok av til høyre på blåmerket sti helt opp til toppen av Ramstadslottet. Returen fulgte vi stien videre ned mellom Barlindåsen og Ramstadslottet,mot Bjønnåsen,men ved stidelet i bunnen,tok vi mot Marikollen igjen og kom snart inn på stien vi fulgte opp.

Map    

Lille Losby runden

Date:
16.05.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
2:27h
Distance:
10.4km

Fin tur dag i Østmarka med Tanja. Parkerte ved parkeringsplassen ved Losby Gods og fulgte veien inn til Mønevann og videre innover mot Fløyta,hvor den blåmerket løypa for Lille Losby runden begynner. Gikk innom Finland,før vi kom inn på vei igjen som ledet oss tilbake til Losby Gods. Gikk innom 2 topp punkter på veien.

Map    

Mariholtet runden

Date:
15.05.2016
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
2:00h
Distance:
10.0km

Flott rundtur i marka med Tanja. Parkerte ved den store parkeringsplassen ved Ekerud,og fulgte lysløypa inn til Mariholtet via demningen. Gikk innom Kvernåsen. En liten pause ved Mariholtet,før vi tok veien tilbake til stien over til Elvågaseter,og returnerte til bilen ved Ekerud.

Map    

Høgdebrotet

Date:
09.05.2016
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:15h

På vei hjem fra Lom,ble det overnatting i telt ved Øvre Sjodalsvatnet. Neste dag ble det en spontan tur til Høgdebrotet i knall vær. Nesten for varmt,men jobbet meg sakte opp til Høgdebrotet. En god times pause på toppen,før retur tilbake til bilen og vel hjem.

Map    

Veslbreatinden

Date:
08.05.2016
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
6:00h

Etter en dags hvile med konfirmasjon,ble det tur til Veslbreatind i kanon vær. Gikk innom Storbreatinden,deretter Veslbreatinden og avsluttet med Hurrbreatinden,før det var retur tilbake til Krossbu og bilen.

Map