Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Facebook

Dyreknuten

Date:
25.04.2016
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
3:00h
Distance:
5.2km

Tur til Dyreknuten på Feda i Kvinesdal. Gikk  rundturen fra Sande,innom Skomakertippen ( råflott klippe,med utsikt rakt ned i fjorden ) til toppen av Dyreknuten. Flott utsikt utover Fedafjorden.

Map    

Gyaaksla

Date:
23.04.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:00h
Distance:
7.0km

Flott tur til Gyaaksla i Egersund. En liten times kjøring fra Kvinesdal til Helleland,kjørte over Årrestad til vi kom inn på riksvei 42 og fulgte denne videre oppover et stykke forbi Eldrevatnet og parkerte på venstre side ved Stemmen ved Gyavatn,rett før tunnelen. Gikk over broen og fulgte stien nedover på venstre siden av elven,til vi gikk på bekken som kommer fra fossen fra Holetjørna. Først på høyre side av bekken,men krysset deretter fossen og fulgte den på venstre side nesten helt til toppen,hvor man igjen krysser fossen og går på høyre side helt opp til Holetjørna. Stien er ganske bratt de siste 400 høydemetrene,deretter fulgte vi ryggen helt opp til toppen av Gyaksla. Flott utsikt utover mot havet,såvel som innover landet. God pause på toppen,før vi returnerte ned samme >>>

Map    

Preikestolen

Date:
22.04.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:00h

Tur til Preikestolen,leverer hver gang. Kjørte fra Kvinesdal sammen med en kamerat til Preikestolen Fjellstuen,en tur som tar 2 - 3 timer fra Kvinesdal,inkludert ferge fra Lauvvika over til Oanes. Ble overrasket over at de hadde økt parkeringen med 50 kroner,nå koster det 150 kroner å parkere,litt drøyt etter min mening. Mye vind på vei ut,men selve Preikestolen lå i le for vinden. Helt utrolig så hadde vi platået for oss selv i 30 min. Gikk innom Neverdalsfjellet på vei tilbake og så på utsikten mot Sandnes og Stavanger.

Map    

Tjødneskarknuten

Date:
21.04.2016
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
4:00h

Vindfull tur til Tjødneskarknuten fra Kvinesdal siden ( Varden står i Hægebostad ) Gikk fra Hidra,langs Gaustadvannet inn til garden Gaustad,og tok stien innover Gaustadvia til Tjødneskarknuten. Heftige vindkast,men godt i le for vind bak varden,lang matpause før retur samme vei.

Map    

Frøytlandsveten

Date:
20.04.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:30h

Flott formiddags tur til Frøytlandsvarden i Kvinesdal. En tur jeg aldri blir lei av og besøker ofte når jeg er hjemme hos familien min. Utsikten på en dag som denne er rå-flott.

Map    

Homsknipa

Date:
20.04.2016
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
3:30h

Flott ettermiddags tur til Homsknipa i Lyngdal. Nydelig utsikt ned mot både Homsvatnet og Åpta fjorden. På returen gikk jeg opp og tok med meg Kaldåsknipa.

Map    

Jotunheimen Ski Festival 2016

Date:
16.04.2016
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
9:00h

Fredag : Det arrangertes en festival denne helgen på Gjendesheim,kalt Jotunheimen Topptur camp / Jotunheimen Skifestival. Hadde meldt meg på i god tid,så gledet meg veldig til å finne ut om det var en flott topptur samling i fjellet. Det var 4 kategorier for turer,og jeg hadde meldt meg på den krevende turen som gikk til Tjønnholstinden. Kjørte oppover Valdres etter jobb fredag ettermiddag,en tur som tar drøye 4 timer fra Lørenskog til Gjendesheim etter at Valdresflye hadde åpnet. Kom rett til middag og avsluttet kvelden med et foredrag av Ørjan Venås om skredsikring i fjellet,både nyttig og lærerikt. Lørdag : Dagen startet med frokost,før vi møttes kl 08.00 utenfor Gjendesheim for gjennomgang av skredutstyr og turene generelt. Deretter bar det i biler opp til Vargebakken. Startet rolig >>>

Map    

På langs i Østmarka

Date:
09.04.2016
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
8:00h
Distance:
26.0km

Flott langtur på langs i Østmarka,fra Losby til Enebakk  ( Tobøl ) Innom Røyrivannskoia og den vakreste toppen i hele marka.......Tonekollen.

Map    

Bjønnåsen

Date:
02.04.2016
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
2:30h

Flott lørdags tur til Bjønnåsen med samboeren. Regn,vind og skodde igjennom hele turen,men hva gjør vel det.

Map    

Tonekollen

Date:
01.04.2016
Characteristic:
Trip by foot

Overnattings tur til Røyrivannskoia med bestigning av Tonekollen. Bestemt meg for en tur i Østmarka,når en fridag bød seg frem. Pakket sekken etter jobb og tok bussen til Hammer Bro i Lørenskog,og ruslet stien inn til Losby Gods. Fra Losby tok jeg stien/veien merket Den store Losby runden/Vangen,og brukte ca en time inn til hytta. Alene på hytta,fikk jeg fort varmen i peisen og slo meg til ro for kvelden. Neste morgen stod jeg tidlig opp,spiste frokost og gikk av sted på stien mot Vangen og besteg kanskje det fineste utsikt stedet i hele Østmarka,nemlig Tonekollen. En god time på toppen,før jeg ruslet tilbake til hytta,pakket sekken og returnerte tilbake til Losby og Hammer Bro.

Map