Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Facebook

Skitur til Kikutstua

Date:
25.01.2015
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
5:00h

Fantastisk skitur til Kikutstua midt i Nordmarka. Startet fra Frogneseteren og gikk først inn til Tryvannstua,deretter videre inn til DNTs Kobberhaughytta,før jeg tok fatt på de siste 5-6 km inn til Kikutstua. Både føret og været var helt perfekt,og lunsj ble inntatt i solveggen på Kikutstua. Returen gikk samme vei tilbake igjen.

Map    

Skitur til Mariholtet - Topper i Østmarka

Date:
24.01.2015
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
2:30h

Fin skitur til Mariholtet for kaffe og vaffel.

Mariholtet-runden

Date:
19.01.2015
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
1:11h

Tur til Snellås-Topper i Østmarka

Date:
17.01.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
5:30h
Distance:
24.0km

Flott rundtur til Snellås. Startet ved Hammer bro og gikk inn til Losby gård. Herfra gikk jeg mot Geitesjøen,fant fort ut at det var mer snø i marka enn jeg hadde trodd,så irriterte meg litt over at jeg hadde lagt igjen skiene. Foruten noen partier med mye is,var det ellers greit å gå i marka. Jeg gikk rundt Geiterudfjellet/Trettåsen og gikk inn Badstudalen og mot Setertjernstua. Rett før Setertjernet,tok jeg opp mot Snellås. Greit nok å komme seg opp,men utsikten var ikke like imponerende i alle retninger som jeg hadde blitt fortalt,men alikevel flott utsikt ned mot Setertjernstua og mot Ramstadsjøen. Satte kursen ned igjen samme vei og gikk til Setertjernstua,hvor jeg hadde meg lunsj og kokte kaffe. Deretter gikk jeg mot Djupdalshytta,fulgte ski løypa hele veien til hytta,før jeg gikk >>>

Map    

Bitihorn

Date:
09.01.2015
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Map    

Rundtur Haukåsen-Topper i Østmarka

Date:
04.01.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
4:05h

Våknet opp til sol og blå himmel denne søndagen og irriterte meg over at jeg hadde lagt meg til å sove igjen da alarmen gikk kl.08.00. Klokken hadde nå passert 10.30,så jeg brå bestemte meg for en liten tur i marka alikevel. Så meg ut en liten rundtur med utgangspunktet Haukåsen,samt Bjørnåsen,Puttåsen,Søndre Lutåsen og Kroktjernåsen. Startet ved Ekerud parkeringsplass i Lørenskog og løp inn til stidelet i Bjørndalen,her tok jeg stien rett opp åsen mot Haukåsen. Ved stidelet på toppen begynte jeg rundturen min ved å besøke Bjørnåsen som første topp. Deretter bar det videre mot Puttåsen,Søndre Lutåsen,Kroktjernkollen og til slutt Haukåsen. Så på klokken at det ennå var god tid igjen,så jeg bestemte meg for å løpe ned til Mariholtet for en kaffe og vaffel,før jeg >>>

Map    

Tonekollen-Topper i Østmarka

Date:
03.01.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
6:00h

Fantastisk fin tur til Tonekollen. Startet ved Hammer bro i Lørenskog og gikk inn til Losby Gods. Deretter fulgte jeg stien mot Vangen. Hadde meg en liten pause ved Dnt hytta Røyrivannskoia,før jeg fortsatte på stien mot Vangen frem til stidelet ved Tonevannet. Her tok jeg stien mot Dælisætra og gikk 4-500 meter til jeg kom til Naturreservat skiltet,her går det en umerket sti helt opp til toppen av Tonekollen. Fantastisk flott utsikt. Returen gikk samme vei ned igjen. Hadde meg en solid pause i Gapahuken som ligger rett ved stien i nærheten av Røyrivannskoia,før jeg gikk til Losby Gods og videre tilbake til Lørenskog.

Map    

Linfjellet/Skarpdunderen-Topper i Østmarka

Date:
02.01.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
5:00h

Fin rundtur i Østmarka med 2 bestigninger. Startet ved Østbyveien ved Lørenskog kirke,og gikk inn til Østbyputten og videre mot Linfjellet. Etter å ha kommet meg opp på Linfjellet og hatt meg en liten pause der,gikk jeg ned igjen samme vei og fortsatte på stien mot Losby. Deretter gikk det opp til Dunderen og videre opp til Skarpdunderen. Hadde meg en solid pause her,før jeg gikk ned igjen samme vei og fortsatte ned mot Losby Gård.

Map