Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

I haven't joined any lists yet.

Sovende Dronning

Date:
30.07.2016
Distance:
5.8km

Turen til Dronninga starter fra brua der Nervatnet renner ut i Håkvikdalen. Man går først opp mot Peppertuvannet langs en fin sti i et lettgådd men småbratt terreng . Før man når vannet tar man til høyre og sikter seg mot ryggen til høyre for Lilletinden. Det er delvis sti også her, men den er ikke like lett å se. På ryggen flater det ut, og stien blir mer tydelig. Knappe 1200 moh, et stykke etter at man har passert sadelen mellom Lilletinden og Dronninga, tar man av fra ryggen og beveger seg mot høyre. Selv gikk jeg for høyt opp, og måtte etterhvert ta meg ned igjen til dette punktet før jeg fortsatte videre. Det står en stor varde i dette området som man kan se etter (se video https://www.youtube.com/watch?v=1lN9GQ6ywN4&t=31s )

Map    

Tredjetoppen (bratt rute)

Date:
28.07.2016
Duration:
1:55h
Distance:
4.1km

En av de bratteste rutene til 3-toppen starter fra kraftstasjonen og går langs rørgata. Følgende video viser turen jeg gikk 28 juli 2016: https://youtu.be/iZMyrX9bMMw

Map    

Storfjellet i Beisfjord - Stortoppen (1633 moh)

Date:
22.07.2016
Duration:
3:08h
Distance:
7.9km

Jeg så den for første gang fra Straumsnesfjellet sammen med min søster da jeg var 5 år. Siden har den vært den vakreste tinden jeg kjenner. Jeg hadde forlengst forsont meg med at jeg aldri ville klare å stå på toppen av den, men så en dag gjorde jeg det bare - satte fra meg bilen i Stubblidalen...og.... 3 timer og 10 minutter etterpå så bare var jeg der !!! Den største fjelldrømmen jeg hadde hatt hele livet hadde omsider gått i oppfyllelse! Det føltes neste som å bli født på ny. Kanskje ble jeg det? Hvis du har lyst til å gå turen, anbefaler jeg å følge ruta til Lilletinden på Storfjell til du passerer 900 moh. Deretter følger du vedlagte gps-spor. Muligens kan du vurdere å gå ned til Storfjellvannet, isteden for å traversere (slik jeg gjorde for å spare høydemeter). Last gjerne også ned >>>

Map    

Storfjellet i Beisfjord (baksiden)

Date:
20.07.2016
Duration:
3:38h
Distance:
9.7km

Egentlig var planen å nå Stortoppen på Storfjellet, men jeg gikk for langt langs Storfjellvannet og før jeg visste ordet av det havnet jeg 1460 moh på fjellkammen mellom Storfjellvannet og Leirvannet. Ikke helt slik jeg hadde planlagt, men nydelig tur ble det uansett.

Map    

Rånkeipen

Date:
13.07.2016
Duration:
1:39h
Distance:
5.2km

Rånkeipen (1200 moh) er en nydelig topp som det er relativt raskt å bestige. Man parkerer på sjøsiden av E6 i Rånbogen, og går oppover langs en sti på venstre side av Rånbogelva. Drøye 400 moh deler stien seg. Man krysser elva og går i retning mot toppen, som er synlig. Over skoggrensen blir stien mindre synlig. Om sikten er dårlig, kan gps-sporet mitt være til hjelp.

Map    

Daltind (bratt rute)

Date:
02.07.2016
Duration:
0:52h
Distance:
1.7km

Jeg hadde alltid hatt lyst til å gå korteste veien til Daltind, men alle jeg spurte ristet på hodet. Denne dagen visket jeg bort all skepsis og bare gjorde det... Flott opplevelse! Gjennomsnittlig stigning på 29%, max puls hele tiden, masse busker og kratt,...men belønning på toppen :) Man parkerer på Trældal langs traktorveien som går oppover Elvekrokdalen. Ruta er umerket og forholdvis bratt, men inneholder masse trær som man kan ta tak i dersom føler behov for ekstra grep. Det en stupkant som følger 400-koten. Det finnes en kløft i denne der det er forholdsvis enkelt å ta seg opp (se vedlagt gps-spor). Ruten inneholder ingen luftige partier. På toppen er det nydelig utsikt over Rombaken.

Map