Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Weissfluh

Date:
30.06.2018
Characteristic:
Walk
Distance:
0.2km

Endelig ble det godvær så det kunne bli en tur opp i høyden. En liten tåketur i Schladming, men det var ikke rare greiene. Davos by var ingen stor opplevelse, det meste virket veldig slitt og ikke engang hotell Edelweiss levde opp til navnet. Prisene derimot var helt topp. Tok banen opp til 2686 og gondol derifra nesten til topps. Vi var ikke skodd for å gå den siste biten,måtte krysse ei bratt snøfonn og det var ikke fristende med joggesko. Masse folk bla ei dame med rullator, føles jo ikke akkurat som noen stor prestasjon da. Utsikten var derimot formidabel selv med noe lave skyer. Måtte ta meg ulovlig forbi noen sperringer for å komme helt opp. Heldigvis ble jeg ikke oppdaget så det ble ingen konsekvenser.

Map    

Planai

Date:
27.06.2018
Distance:
1.2km

Map    

Gråhøgda

Date:
20.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.4km

NORGES 1000 STØRSTE FJELL MÅLT I PF. Dagens tredje tur. Ganske tung i beina nå, men lett å gå på vei,så jeg kom meg omsider opp. Litt før toppen begynte det å snø! Skulle ikke tro det er midtsommer. Så tre harer og masse ryper.Tok snarveien ned igjen. Ser at jeg har gått ved siden av stien uten at spilte noen rolle,lettgått. Hadde egentlig tenkt meg en tur på Oppdal imorgen, men Yr sa kuldegrader og snøvær. Jeg bestemte meg for å kjøre hjem isteden. Kvelden og natta er ikke mi tid så for ikke å sovne fikk sportsbobilen hva den dugde til! Var ingen som kjørte forbi meg og jeg kom hel helt hjem. Mye dyr etter veien så full konsentrasjon var nødvendig.

Map    

Forollhogna

Date:
20.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.8km

NORGES 1000 STØRSTE FJELL MÅLT I PF. Ble en lang kjøretur,i tid, hit fra Spekedalssetra og med en stopp på Tynset. Utrolig lettgått innover flatene. Litt rart med traktorspor i en nasjonalpark, men det er vel fra før verningen. Sånne spor i fjellet tar uendelig lang tid før de blir borte. Traff et par fra Nederland som jeg hadde en lang hyggelig prat med. Kort stigning opp til toppen. Returen gikk i en fei. Forollhogna. Elgspiggen midt i langt bak. Gråhøgda nærmest varden.

Map    

Elgspiggen

Date:
20.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.0km

NORGES 1000 STØRSTE FJELL MÅLT I PF. Overnattet på p-plassen, litt usikkert å stå så nær skogen, trærne holdt unna for vinden, men bilen var pepret med bjørkekvist. Måtte kjøpe ny sovepose på Alvdal da jeg glemte min hjemme. Billig men bra, mye bedre plass enn i den svindyre dunposen. Vinden var fortsatt sterk og jeg tok derfor runden sør for toppen for mest mulig ly. Flott utsikt her også som på alle disse frittstående toppene. Så en snøspurv, en fin liten skapning.Tok denne bratte nordsida ned igjen. Litt utrivelig med så mye løs stein. Femunden og Stor-Svuku. Elgspiggen er egentlig ei stor steirøys.

Map    

Gråhøgda

Date:
19.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.9km

NORGES 1000 STØRSTE FJELL MÅLT I PF. Etter en lang tur på grusvei av ymse kvalitet var det klart for dagens tredje tur. Her var det lett å skjønne før en gikk ut av bilen at fluer ikke kom til å bli noe problem! Var sterkt i tvil om det var lurt å begi seg avgårde. Med vinden i ryggen for jeg over det lettgåtte strekket til stigningen. Steinura var grei å forsere. Verre var det med vinden på toppen, her var det skikkelig frisk kuling, minst. Rundet østover på returen for å få litt le. Gråhøgda. Elgspiggen. Sølentoppene.

Map    

Blåvola

Date:
19.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.3km

NORGES 1000 STØRSTE FJELL MÅLT I PF. Sjekka først ved Kvebergsmoen, men den påtegnede stien derfra var det ikke noe spor av. Da satsa jeg på å kjøre rundt svingen og starte opp en skogsvei der, hadde mine tvil om den stien som skulle gå der siden det var andre enden på den fra Kvebergsmoen. Skogsveien var fin, som forventet ingen sti. Her var det varmt og lite vind, men masse fluer. Fin varde og god utsikt. Sølentoppene. Den store kladeisen Tronfjellet. Så den i 5 dager da jeg var på langtur forbi her. Fikk ikke følelsen av at det var mye framdrift da.

Map    

Jubileumstur

Date:
19.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.7km

NORGES 1000 STØRSTE FJELL MÅLT I PF. Endelig ferdig med de første 100, da gjenstår bare 9hundre, haha. Turen opp veien går vel ikke akkurat inn i minneboka, men utsikten er jo formidabel helt rundt. På tross av at veien var stengt ved Flattron var det to biler som gav blaffen og kjørte helt opp, dem om det. Møtte JoSo han er jo litt sprekere enn de fleste så han startet likegodt helt nede! Det blåste stritt og plussgradene var i fåtall. Oppholdet på toppen ble kort. Alvdal med Storsølnkletten til venstre og Rondane bak. Til høyre Gråhøgda som ble dagens tredje. Til venstre Elgspiggen.

Map     4 comments

Bølia (703m)

Date:
16.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.0km
Map    

Honstadknyken

Date:
15.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:47h
Distance:
10.5km
Map