Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Nonshøa +5

Date:
22.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
8:30h
Distance:
24.5km

SMULTRINGTUR DAG 3. Startet tidlig og var vel ikke helt våken da jeg tok feil sti men fikk med meg Gråhaugen som belønning. Skikkelig iskaldt på Nonshøa. Men her var det en naturlig gapahuk som var en fin og lun plass å spise maten sin. Nå starta regnværet som varte i to timer. Dette var også helt ukjent for yr! Skjerpings!!! Nå startet en lang vandring opp og ned små topper. Hadde 5 minutter av den lovede sol på toppen av Lorthøa. Tok snarveien rett ned fra Lorthøa Nord. Hadde nok blitt mindre våt på beina om jeg hadde gått mer rett på stien, men var så allikevel våt så det holdt. Godt fornøyd med tre dager og 13 smultringer.

Map    

Okla +2

Date:
21.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
7:20h
Distance:
29.0km

SMULTRINGTUR DAG 2. Startet i tåke. Sola kom før jeg var oppe av skogen og det var helt greit. Stakk oppom Bårdsgårskamben. Siden var det en lang vandring i slakt terreng til topps. Ny bok for 5 dager siden og jeg skrev meg inn som nr 55! Tydeligvis en populær topp. Vel nede igjen og etter en liten kvil i bobilen følte jeg meg klar for en tur til. Kjørte til Storli. Høa var målet. Greit dit på god sti.Fikk noe regn som yr var helt ukjent med. Populær plass det her skrev meg inn som nr 23 for dagen.

Map    

Åmellomfjellet +4

Date:
20.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:09h
Distance:
18.2km

SMULTRINGTUR DAG 1. Ble noe sen start pga gjøremål hjemme. Varmt opp lia i solsteiken. Først Åmellomfjellet sørvest. Så ikke på kartet og tok retning rett på varden på Storbekkhøa og havnet i bratt og sleip baklies steinur. Er ikke beinskjør! Fikk kjenne på denne de to neste dagene. Resten var i grunnen lett plankekjøring. Flott utsikt mot Gjevillvasskammen. Så et par små sauflokker som jeg fikk gitt beskjed om, kjekt å høre at noen blir glad.

Map    

Viromkjerringa SØ

Date:
18.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
15.5km
Map    

Pekhøtta Øst +1

Date:
15.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
8:03h
Distance:
28.3km
Map    

Snøhetta

Date:
13.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
7:24h
Distance:
13.5km

INDIAN SUMMER. Tok første shuttlebussen fra Hjerkinnhus. Mye moskus langs veien og to på veien som ikke var gode venner, blåste i nesa og rista på hodet mot hverandre. Artig å se på kloss hold,men greit å sitte trygt i bussen. Starta fra Snøheim i godt og varmt sommervær. Lett og fint innover. Jeg syntes det var ganske greit å gå opp steinura. Har hørt mye om hvor forferdelig den er. Utsikten fra toppen er jo bare fantastisk når været er i slik godlage.Helt utrolig at det kan være sommer i denne høyden midt i september.Litt dumt at ikke flere fikk oppleve dette, var vel ca 15 stk på toppen i løpet av dagen. Var lenge der oppe og tok det rolig ned igjen.Allikevel god tid til kaffe bakels og is før neste siste buss tilbake. Mye moskus også på returen.

Map    

Syndre Knutshøa

Date:
12.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:06h
Distance:
12.4km
Map    

Gjerdhøa +to + strafferunde.

Date:
08.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:24h
Distance:
18.5km

TUR MED STRAFFERUNDE. Startet fra Horvlia hyttefelt i tåke. den forsvant fort og det ble en finværsdag. Sti nesten helt til Sæterhaugen, siden ble det terreng. For det aller meste lettgått hardbakke. Litt vind så jakka måtte på. En matbit på Sæthøa. Veldig fint derfra og opp på Gjerdhøa. Gikk derfra med en plan om å kjøre inn til Storli og ta en tur der. Kommet litt forbi Sæthøa måtte jeg hvile mine gamle bein. Da oppdaget jeg at Gps`en lå igjen på Gjerdhøa. Noe surt å gå opp igjen der jeg akkurat hadde vært, men men. Blir nok siste gangen jeg legger igjen Gpsèn. Kostet 1.45t og 375 hm.

Map     2 comments

Neådalssnota Vest +2

Date:
05.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
11:30h
Distance:
33.2km

LANG SMULTRINGTUR. Startet allerede 6.35 fra Kårvatn, for planlagt tur er lang. Kjølig men flott vær. Myrene i Naustådalen var frosne.. Etter 2 timer kom sola og da ble det bare fint. Tok av stien rett før Naustådalsvannet. Delvis bratt og uryddig terreng. Tok samme rute ned den verste bratta og skrådde over mot Neådalssnota NV. Fikk litt problemer herfra for jeg var utålmodig og satte kursen ned mot dalen for tidlig. Greit opp til Salen SØ. Nå var oppdraget fullført men tok turen om Salen da jeg allikevel var her oppe. Feil veivalg ned herfra. Hadde fjellet for meg selv på denne nydelige dagen. Så en del rype. Ironisk nok skjedde uhellet på stien etter mye uryddig terreng. Det ble ingen brudd, men en del blod etter å ha gått på trynet på berget, ville for fort hjem.

Map    

Smultringtur ved Lønset (3)

Date:
02.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:00h
Distance:
11.0km

SMULTRINGTUR MED OTTO. Været lovet ikke bra da jeg passerte Sunndalsøra, regn og tåke helt ned i lavlandet. På Lønset derimot var været helt greit og Otto var allerede på plass. God sti opp lia som gikk veldig fint etter at jeg har hatt et lite pustekurs med peakbruker Innerdal. Lett bort på Håggåberget. Terrenget opp til Vinndalskampen var varierende, men Otto fant selvfølgelig ei fin rute, han er jo dreven i det her. Litt kjølig på toppen. Vi ble fort enig om å ta en tur bortom Elghøa når vi først var i høyden. Det var en fin liten spasertur. Vel nede på Lønset ble det en times kafferast med wienerbrød,eplekake og sjokolade. Trenger jo næring også. Fine bilder på Otto sin side. Takk for trivelig tur Otto.

Map