Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Rundheia

Date:
27.06.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:36h
Distance:
6.0km

Så var det endlig Ti på Topp-tur ved Straumsbukta i år. Startet ut fra Buktelia og fant straks Ti på Topp-skilt ved veien som pekte inn mot en liten sti. Godt markert, litt myrmark men til største del tørt. Rimelig bratt stigning i starten opp en liten bit forbi tregrensa, men det flattet ut etter ca 400 høydemeter. Kjempefin utsikt mot Malangshalvøya og Stor Bentjordstind heile veien opp. Nermere toppen var det litt sny å gå over før vi fann toppvarden ved 500 moh der Ti på Topp hadde sin turkasse. Vi fortsatte en knapp halv kilometer for å komme til topppunktet 512 moh, der det var fin utsikt mot Mjeldskartinden, selv om toppene skulte sæ i tåka i dag. Tilbake til toppvarden 500 moh for å spise sjokolade og ta de obligatoriske selfiene. Og så rask tur tilbake nedover. Med på >>>

Map    

Trehørningen

Date:
24.06.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
0:55h
Distance:
3.5km

Tredje og siste tur for dagen blei Trehørningen sia den er så nært Sørtinden, som æ gikk opp rett før. Parkerte i en parkeringslomme ved siden av veien i Lyfjorddalen og følgte merket sti på motsatt sia veien opp mot toppen. Lett tur med fin belønning på toppen med flott utsikt mot Vengsøya og Nordtinden.

Map    

Sørtinden

Date:
24.06.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
0:49h
Distance:
2.4km

Andre tur for dagen ble Sørtinden, som også den er med i Ti på Topp i år, men med en ny rutebeskrivning fra parkeringsplassen ved siden av Sørskartunellen. Litt brattere rute en den æ gått tidligere men ingen behov for klyving. Godt merket sti opp til toppen, der det er fin utsikt mot Vengsøya og selvfølgelig de andre fjellen på nordre Kvaløya. Gikk en liten omvei til varden ved 459 moh på tur ned.

Map    

Håkøytoppen

Date:
24.06.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
0:39h
Distance:
3.4km

Første tur for dagen blei til gapahuken på Håkøytoppen, som var turmål for Ti på Topp i år. Parkerte mc'en rett etter brua over til øya og fant raskt stien æ gikk opp på for noen år sia. Kunne ikkje se noen merkning fra Ti på Topp, men det var tydelig sti heile veien opp til gapahuken, med planker lagt ut over myrmarken på fleire plasser. Raskt opp og raskt ned, og et til kryss i heftet.

Map