Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Gorsabrua

Date:
23.07.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
4.2km

Tur på god sti med veldi fin utsikt over Kåfjorddalen. Så to som hoppet med strikk fra Gorsabrua. Cyrille gikk samme vei tilbake for å hente bilen, mens æ gikk en annen vei til en p-plass lengre ned i dalen. Med på tur: cnaptik (Cyrille Petryniak) og Dennis Chiuaua.

Map    

Halti & Ráisduottarháldi

Date:
22.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
14.9km

Kom oss opp gjennom Kåfjorddalen med bil og satte opp telt øst for Guolasjávri før vi startet turen mot Finlands høyeste punkt, Halti. Ved slutten av grusveien gikk vi gjennom et reingjerde og følgte en halvtydelig sti. Mange små varder å følge de første 2 km av turen, opp det bratteste partiet. Vardene slutter ved reingjerdet oppe ved ca 1100 moh. Herfra kunne vi egentlig bare ha fulgt reingjerdet til det deler sæ, for så å følge østgående reingjerde hele veien til Ráisduottarháldi, men det fann vi ut av først på turen tilbake. Sia æ ikkje hadde funnet noen god turbeskrivelse på forhånd så navigerte vi med kart og GPS for å finne veien. På denne høyden er det kun steinur uansett rute, så det er nok ikkje så nøye kor en går. Med det lave lyset fra midnattssolen >>>

Map    

Saana

Date:
21.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.2km

Startet ut fra en parkingsplass langs veien i Kilpisjärvi. Gikk opp en sti i skogen som etterkvert delte sæ i flere. Det var litt uklart hvilke stier som gikk mot toppen på Saana, men æ fant fram til hovedstien som var vel markert med oransje merker. Det var plank å gå på over de fleste våte partier, og en trappe opp det bratte partiet, og etter det ca 2 km på tydelig sti og stein. Den flotteste utsikten syntes æ var fra trappen, der en ser vannet Kilpisjärvi og toppenen mot svenskegrensen. Tok turen ned via trappen, men følgte den markerte stien ned til en campingplass og gikk deretter atme bilveien tilbake til der æ hadde parkert mc'en.

Map    

Nattmålsfjellet

Date:
16.07.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
4.4km
Map    

Nordkapp

Date:
12.07.2016
Characteristic:
Walk
Distance:
3.0km

Med på tur: Sofia, Charlie, Eva & Stig

Map    

Komsahøyden

Date:
11.07.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
1.8km
Map    

Trehørningen

Date:
08.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.4km

Ti på Topp 2016

Map    

Guratinden

Date:
06.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.7km

Startet ut fra parkeringplass i Skulsfjord. Æ hadde egentlig tenkt å gå til Nordtinden, men valgte etter veis å gå til Guratinden i stedet pga massiv tåke over ca 400 moh. Det så ut på kartet som at æ skulle kunne ta en rimelig behagelig tur på sti, men det blei en skikkelig off road tur. Det var kun ned ved vannet i Skulsfjorden som æ fant bitvis med sti.

Map    

Gråtinden på Ringvassøya

Date:
03.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.8km

Ti på Topp 2016 / Fellestur med Skeive Stier

Map    

Barheia

Date:
02.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.9km

Tok ferga fra Breivikeidet til Svensby og parkerte på en liten parkeringsplass ved Nord-Troms museum. Vi skulle sikkert gått inn på stien med skilt mot Jægervatnet, men vi gikk i stedet et lite stykke atme veien og opp mot en vei markert på peakbook-kartet. Æ trur vi kom innom en privat ejendom, der var det i hvert fall en hyggelig mann som peket ut veien mot Barheia, og hunden hans bestemte sæ for å slå følge med oss, nokka det hørtes ut som at ho gjorde til og fra :) Første del av turen var på traktorvei, over et innhegn med sauer, og etter hvert på tydelig sti med hyppig rød markering. Hunden Molly sprang i forveien og viste oss veien, hun virket veldi glad over å ha funnet sæ noen turkamerater :) Stien går heile veien opp til en varde ved 351 moh, og så er den egentlig >>>

Map