Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Rismålhøgda

Date:
13.07.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
2:28h
Distance:
3.7km
Map    

Stortua

Date:
13.07.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
1:19h
Distance:
2.8km

Kjørte ut til Mikkelvik på norre Ringvassøya og gikk i terreng uten sti i omtrentlig retning mot toppen av Stortua. Etterkvert fant vi en sti som vi følgte opp til toppen og videre til noen mindre topper før vi snudde runt en sjø og begynte å gå tilbake. Vilt mange arge måker fikk oss til å overgi stien tilbake å gå en litt annen vei. Men vi kom oss nok ned tilbake til bilen til slutt :) Med på tur: Eva og Stig.

Map    

Treriksrøys

Date:
12.07.2014
Characteristic:
Walk
Duration:
1:52h
Distance:
6.2km

Kjørte til Kilpisjärvi i Finland kor vi tok båten m/s Malla 30 minutter over søen Kilpisjärvi til Koltaloukta på den svenske sia av grensen. Vandret atme sørvestre sia av søen Kuohkimajärvi, 3 km på god tursti med noen våte partier, før vi kom oss in på finsk jord igjen og kunne komme oss frem til en brygge ut i vatnet til Treriksrøys-varden. Gjikk runt varden Finland -> Sverige -> Norge -> Finland og tok billeder før vi tok pause og spiste matpakke :) Fant to minder varder et stykke fra kverandre som markerte grensen Finland-Norge i nord og Finland-Sverige i sørøst. Så gikk vi samme sti tilbake til båten som ventede pent for å ta oss tilbake til Kilpisjärvi by. Med på tur: Therese, Eva og Stig.

Map    

Hillesøytoppen

Date:
11.07.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:18h
Distance:
2.9km

Ti på Topp-tur opp Hillesøytoppen sammen med Therese, Cato, Eva og Stig

Map    

Fløya

Date:
10.07.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
2:30h
Distance:
3.8km
Map    

Sørtinden

Date:
09.07.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:21h
Distance:
3.3km

Parkerte ved liten parkering atme Finnvikvatnet. Stien opp er rett på andre sia veien fra parkeringen. Etter noen våte partier med litt uklar sti kom en bratt stigning fulgt av fler våte partier og snø. Lenger opp var det tydelig sti og greit vei opp til varden. Gjikk en litt annerledes sti nedover som forenedes med den sti vi tok opp etter halve veien ned. Med på tur: Therese.

Map    

Skarsfjellet & Blåfjellet

Date:
07.07.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
8:46h
Distance:
23.2km

Startet ut fra parkeringa ved TUIL sin fotballsplass i Tromsdalen og følgte Ti på Topp sin rute opp mot Kløftbakken. Veldig bratt og når det vel blei flattere terreng var det ikkje lenger sti å følge og dårlig merka opp, men æ kjem allikevel frem til turkassen for Kløftbakken. Etter det dreide æ mæ øst over stein og snø mot Skarfjellet og videre mot Blåmannen, Blåfjellet og Rundfjellet. Tidvis godt med snø å løype ned fra tindan gjennom :) So far so good, utrulig flott følelse og nydelig utsikt. Men å komme sæ ned var nokka heilt annerledes. På grunn av mykje vann i Krokelva gikk det ikkje å krysse elva kor stiene ned vanligvis gjør det. Så æ var nødt å Ta mæ noen kilometer opp igjen før æ kunne kryssa elva over snøn og langsomt klatre ned til stien på rett >>>

Map    

Trehørningen

Date:
05.07.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:06h
Distance:
3.3km

Kjørte Fv58 på nordvestre Kvaløya til en liten parkeringsplass på sørsia av veien. Stien opp er omtrent 40 meter øst for parkeringsplassen, og er mestedels godt markert. Selvfølgelig fant æ den ikkje nedenfra uten gjikk oppover halve fjellet gjennom terreng før æ kunne fortsette andre halvparten på sti. Flott utsikt mot både Stor-Kjølen or Sørtinden som mot nordvestre Kvaløya, havet og litt av Ringvassøya. Tur ned atme stien og tilbake til mc'en.

Map    

Stor-Kjølen

Date:
01.07.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:22h
Distance:
10.5km

Flott tur opp Stor-Kjølen for å kunne krysse av to Ti på Topp-turmål. Vi startet fra parkeringa ved Finnvikvatnet og gjikk opp til Jamnfjellet for så å fortsette opp mot Kjølen. Pause med spising i varmebua på toppen og så ned igjen en annen vei litt øst før veien vi tok opp. Turen bydde på både tørre stier, stein, snø og våtmark. Med på tur: Pia, Ursula, Jacob og Maria.

Map