Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Jan Mayen: Mohns Topp

Date:
23.07.2020
Distance:
29.8km

Etter å ha overnattet på Ulla (velferdshytte), var det på tide å besøke noen kjentmanns topper. Jeg hadde fått låne Kuling fra Metten, slik at både jeg og han kunne kose oss på tur. Vi gikk først opp til Kvitrevhøgda og Birdkollen, før vi begynte å gå nedover fra Fonnrabben. Vi kom raskt ned i tåken som kom sigende fra nord. Resten av turen ble navigert etter GPS nedover til Pàlffykrateret, Scoresbyberget, og Wildberget. Herfra kunne jeg skimte det meste av turen videre mot Mohns Topp. Etter siste bestigning var egentlig planen å få noen til å hente oss, men Kuling var mer enn villig til å trekke meg hjem til Metten.

Map    

Ulla

Date:
22.07.2020
Distance:
5.8km

Fikk sitte på med Maiken og Kari, som skulle avsted å telle fugler. Jeg og Kuling slo følge ut til Presidentsteinen, hvor fugletellingen skulle finne sted. Jeg og Kuling ble igjen på Ulla (velferdshytte), for å gå en lengre tur dagen etterpå.

Map    

Jan Mayen: Sør-Jan dag 2

Date:
19.07.2020
Distance:
30.7km
Map    

Jan Mayen: Sør-Jan dag 1

Date:
18.07.2020
Distance:
18.4km
Map    

Jan Mayen: Haakon VII topp

Date:
12.07.2020
Distance:
23.1km

Endelig var værgudene med oss, slik at vi kunne gjøre ett nytt forsøk på å bestige Haakon VII Topp. Startet fra stasjonen kl. 06:30, og var fremme ved Ekerolddalen 07:30. Det var en spent og gira gjeng på 8, som trasket avgårde med godt humør. Ca. 800-meter før Nunataken gikk den første i en bresprekk, så vi måtte binde oss inn i taulag derfra. Etter en god pause på Nunataken var det på tide med bytte fra truge/ski til stegjern. Vi kom oss etterhvert over det lave skydekket, og vi fikk se den majestetiske toppen, og de flotte omgivelsene. Vi gikk venstre rute oppover, slik at vi lettere kunne nå toppen. Da vi tok høyre rute sist gang, så nådde vi «bare» kraterkanten, da vi møtte noen bresprekker, som det ville ta for lang tid å forsere. Det var en glad og oppglødd gjeng >>>

Map     2 comments

Jan Mayen: Luncekjegla +++

Date:
02.07.2020
Distance:
25.2km

For engang skyld ble været mye bedre enn varslet. Vinden som var meldt forsvant når jeg nærmet meg Holtanna, så etter det ble det vandring i t-skjorte. Turen ble også utvidet med en omvei til Rudolftoppen +. En helt magisk dag på Jan Mayen :-)

Map