Smådøldalen til Dusehesten, Dusetind og Turrhaugnatten (19.07.2020)


Map
Ascents Dusehesten (1,137m) 19.07.2020
Dusetind (1,177m) 19.07.2020
Turrhaugnatten (1,128m) 19.07.2020
Visits of other PBEs Dusehesten (1,025m) 19.07.2020

Endelig tur til Dusetind. Nede på setervegen i Smådøldalen stod det skilt om å vurdere å snu, pga korona må alle besøk til DNT hytter, inkl. dagsturer meldes i forkant. Ikke lov å bruke do eller gapahuk uten påmelding. Vi gikk nå likevel opp til hytta, og beundret hytte og utsikten der. Så fortsatte ferden på god stil NV oppover til første topp, med samme navn Dusehesten. Flott utsikt i alle retninger. Videre fin T - rødmerket sti til Dusetind, den var slett ikke langt unna. Det var endel tråkk og også fine stier oppe på fjellet, mer enn det som fremgår av det nye Nore og Uvdal kartet, og mer enn det som kom frem på Ut.no appen. Vi fulgte stien videre NØ og nedover til til høyspentledningene. Her tok vi en sjanse, og valgte å gå på terrenget, først N mot en kjerreveg. Det var spor etter sykkeldekk på kjerrevegen, imponerende. (Ser på kartet nå at det går en kjerreveg langsetter kraftlinjen, opp fra Pålsbufjorden SØ. På toppen over myrdraget er kjerrevegen borte fra kartet, men følger sånn ca kraftlinjen nedover igjen. Vi fulgte kjerrevegen et stykke NV oppover, og deretter tok vi av mot NØ igjen, og kom inn på fin sti opp til Turrhaugnatten. Vi møtte masse folk på vei oppover, og oppe på selve toppen satt det en haug med bergensere, tett som på et fuglefjell. I disse koronatider valgte vi derfor å ikke signere i noen toppbok, ei heller gå rundt varden, slik jeg gjerne gjør :)
Det var menge andre små topper rundt omkring, og vi gikk oppom noen av dem.
Været hadde snudd, fra varmt og sol, til litt yr i luften. Vi droppet derfor den borterste knatten - natten. Utsikten var flott i alle retninger der vi var. Vi så rett ned på Pålsbudammen, bort til Jøransetfjellet, Skarven, og Halldalsvannet, Skurdalen og Rødungen.
Hjemover valgte vi raskeste vei ned til Turrhaugseter, og deretter T - rødmerket sti gjennom spennende "urskog" tilbake til Dusehesten og Smådøldalen.
Ble langt nok, 13 km, og ca 500 høydemeter. Litt for lite drikke. Og litt mange mygg på hjemvegen.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.