Kringsjå (10.04.2016)  6


Characteristic Hillwalk
Duration 4h 35min
Distance 9.1km
Vertical meters 433m
GPS
Ascents Brattningsborg (399m) 10.04.2016 10:58
Kringsås (589m) 10.04.2016 12:47

Utrolig flott tur i dag, etter nattevakt. Vakker natur og flott solskinn.

Vi kjørte opp forbi Sauherad kirke? så forbi bom (40 Kr). Parkerte langs vei, og fulgte skogvei opp til svinetjønn (delvis merket, men ikke vanskelig å finne frem) Fulgte vei fobi vannet og rundt på baksiden av Kringsås. Halveis oppi kneika forsvinner den lille merkingen som er å finne, men nye dyretråkk, så det er greit fremkommelig. Fin utsikt mot blefjell.

Oppe på toppen kommer vi inn på blåmerket sti?? og følger denne opp til toppen. Der av alle ting møter vi folk. Hyggelig å snakke med "lokal" som kan fortelle mangt om meget :-D MEN forteller at veien som går opp på baksiden fra østsiden av toppen er ca 10 ganger raskere om en bare har toppen som mål. Og at på fjellet her finner en den skjeldene ? Ulvlaven..kult, hadde aldri hørt om Ulvlav... men ble vist brukt i gamle dager i ulveåte for å forgifte ulven (FY!!)

Uansett ønsket vi å gå ut til kanten av fjellet for å titte ned på sauherad / nordsjø, men vi spiser matpakke. Her ute finner vi stien opp til toppen!! (sporte mitt ned er en sti som er merket og nogenlunde godt brukt ) Stien går langs utkikkskanten, og opp til toppen. Vel godt brukt kan diskuteres..15 stk hadde skrevet seg i boka sist år på toppen...men nok en god del som ikke går til selve toppen, siden det ikke er noe utsikt der oppe.

Uansett etter foto og mat, går vi ned til Brattningsborg, som er en flott liten topp med tilrettelagt for bål og familie kos. Du ser rester etter borgen, og nydelig utsikt. Ruslet ned til bilen, og hjem til nattevakt igjen.

Blefjell :-D
Blefjell :-D
Blefjell :-D
Blefjell :-D

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.